Tradenomiopiskelija Miika Hirvonen

Polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Miika Hirvonen

"Monipuoliset myynnin kärkiopinnot ovat mahdollistaneet mukana olon lukuisissa hienoissa töissä ja projekteissa. Olen onnistunut luomaan kärkiopintojeni ympärille toimivan, itseäni kiinnostavan opintokokonaisuuden esimerkiksi johtamisen ja markkinoinnin opintojaksoista. Uskon valintojeni valmentavan tehokkaasti tulevaisuuden työelämään."

Olen Miika Hirvonen, 23-vuotias syntyperäinen jyväskyläläinen ja opiskelen toista vuotta liiketaloutta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Pidän itseäni sosiaalisena, luotettavana ja helposti lähestyttävänä persoonana, jolle ystävyys- ja perhesuhteet ovat tärkeitä. Opiskelutoverina olen tavoitteellinen muut huomioon ottava tiimipelaaja, joka pyrkii omalla toiminnallaan saamaan myös muut ylittämään itsensä. Tällä hetkellä harrastuksiini kuuluvat kuntosali, lenkkeily sekä hauskanpito ystävien kanssa esimerkiksi jääkiekon parissa. Tavoitteellisemmin ei ole tullut pelailtua enää vuosiin vaikka vahva urheilutausta löytyykin. Pidän itseni haastamisesta ja hyppään rohkeasti kokeilemaan uusia asioita.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu valikoitui omaksi korkeakoulukseni monestakin eri syystä. Tulen yrittäjäperheestä, jossa molemmat vanhempani työskentelevät IT-alalla myynnin johtotehtävissä. Itselleni oli jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa selvää, että myynti ja kaupallinen ala kiinnostavat myös itseäni. Mahtaakohan olla joku sukuvika! Lukiosta valmistuttuani pohdin eri koulu- sekä alavaihtoehtoja myyntityön ja kaupallisen alan näkökulmasta. Ajattelin ammattikorkeakouluopiskelun sopivan itselleni sen käytännönläheisen ja monipuolisen opetuksen vuoksi. Ammattikorkeakoulussa minun olisi mahdollista lukea itseni tradenomiksi sekä erikoistua oman intohimon kohteeni eli myynnin opiskeluun. Kun tähän yhdisti vielä kaiken sen positiivisen palautteen, jonka ammattikorkeakouluopiskelu ja erityisesti JAMK omilta ystäviltäni sai, olin valintani tehnyt. Jäin mielelläni Jyväskylään opiskelemaan. Onhan tämä opiskelijakaupunkina vertaansa vailla!

Suoritin ensimmäisen vuoden opintoni avoimen ammattikorkeakoulun puolella polkuopiskelijana. Olin kuullut, että avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella haluttua alaa lukuvuoden verran siten, ettei ole varsinaisesti sisällä tutkinto-ohjelmassa. Uskoin tämän olevan loistava mahdollisuus varmistua siitä, että ala on oikea ja hakea sitten avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi. Ensimmäinen vuosi vastasi odotuksiani täysin. Päädyin hakemaan tutkinto-opiskelijaksi ja vuoden kruunasi tieto siitä, että pääsin mukaan suorittamaan myynnin kärkiopintoja toisesta vuodesta eteenpäin.

Tällä hetkellä suoritan opintojani positiivisilla fiiliksillä. Monipuoliset myynnin kärkiopinnot ovat mahdollistaneet mukana olon lukuisissa hienoissa töissä ja projekteissa. Olen onnistunut luomaan kärkiopintojeni ympärille toimivan, itseäni kiinnostavan opintokokonaisuuden esimerkiksi johtamisen ja markkinoinnin opintojaksoista. Uskon valintojeni valmentavan tehokkaasti tulevaisuuden työelämään. Mainitsemisen arvoinen asia on myös yhteishenki, joka auttaa jaksamaan opintojen keskellä. Oli kyse sitten oman koulutusalan, kärjen tai muun koulutusalan opiskelijoista on ystäviä ja tukea helppo löytää. Viihtyminen on taattu niin koululla kuin vapaa-ajalla.

Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluvat vahvasti myyntityö sekä myynnin johtotehtävät ja toivonkin löytäväni itseni niiden parista myös työelämässä. Tuntuu että olen sen oman juttuni löytänyt. Eipä jatkokoulutusmahdollisuuksiakaan ole suljettu pois. Ikinähän ei voi olla täysin varma, mutta suunta vaikuttaa selkeältä. Opiskeluissa tulossa olevat harjoittelujakso sekä opinnäytetyö tarjoavat varmasti vielä opintojen näkökulmasta paljon uutta ja mielenkiintoista ennen valmistumista. Nyt suunta kohti kevään loppurutistusta, kesälomaa ja kolmatta opintovuotta!   

Opiskele tradenomiksi Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää

Jaa

Takaisin