Liiketalous, tradenomi: Villen ja Valtterin yrittäjätarina

Tradenomiopiskelijat perustivat verkossa toimivan hautauspalvelun

Ville Sutinen ja Valtteri Kämäräinen

"Hautausala on perinteinen ala, jossa yrittäjien keski-ikä on korkea. Nuorina yrittäjinä haluamme uudistaa alaa ja monipuolistaa palvelutarjontaa. Tuleva ensimmäinen kesä tulee opettamaan varmasti paljon ja odotamme sitä jo innolla. "

Melkein kaikki palvelut löytyvät tänä päivänä myös netistä – mutta miten mahtaa olla hautauspalveluiden laita? Tradenomiopiskelijat Ville Sutinen ja Valtteri Kämäräinen haistoivat markkinaraon ja verkossa toimiva hautauspalvelu käynnistyi toukokuussa 2019.

Ville ja Valtteri kertovat:

-Ajatus lähti, kun Ville teki töitä hautauspalvelun apumiehenä ja päätyi tutkailemaan alaa yleisesti. Hautausalan yritysten nettisivuja tutkiessaan Ville huomasi, että hautauksen käytännön järjestelyistä oli vaikeaa löytää selkeään muotoon tiivistettyä tietoa. Halusimme helpottaa hautajaisten järjestämistä ja tuoda alalle samanlaisen mahdollisuuden verkosta ostamiseen kuin kaikilla muillakin aloilla.

Molemmat opiskelevat JAMKilla liiketaloutta, Valtteri toista ja Ville kolmatta vuotta. Valtteri haki alun perin liikuntatieteelliseen, mutta on nyt tullut siihen tulokseen, että sattuma osui oikeaan, markkinointipainotteiset opinnot JAMKilla tuntuvat omilta. Ville puolestaan ehti jo opiskelemaan taloustieteitä yliopistolla, mutta kaipasi käytännönläheisempää sisältöä opintoihin ja nyt talousjohtamisen opinnot JAMKilla maistuvat.

Idea ja innostus yrittämiseen on tullut eletystä elämästä ja samalla he ovat saaneet yhdistettyä useita opintojaksoja yrityksen perustamisen ympärille. Itse idea syntyi verkkokauppa-kurssilla ja sen jälkeen ideaa on kehitetty niin esihautomossa kuin digimarkkinoinnin kurssillakin. Myös benchmarkkausta on tehty.

- Homma on edennyt verkkopalvelua kehittäessä ja liiketoimintaideaa työstäessä. Toiminta-ajatus on elänyt matkan aikana moneen suuntaan, mutta ydinidea on säilynyt alkuperäisenä. Palvelun kautta omainen saa myös tietoa siitä, mitä steppejä hautausta järjestäessä pitää tehdä. Tämä tuo selkeyttä, kun useimmat kohtaavat tilanteen harvoin elämässään, Ville sanoo.

- Verkkopalvelumme kautta voi tilata hautauksen kokonaispalvelun. Palveluun sisältyy arkku ja mahdollisesti uurna, vainajan pukeminen ja siirtäminen arkkuun sekä tarvittavat kuljetukset. Tilaukset hoidamme yhteistyökumppaniemme avulla, tukkureiden ja paikallisten hautausurakoitsijoiden kanssa. Näemme, että meidän etuna on palvelun tarjoaminen selkeästi ja helposti yhdestä paikasta, Valtteri täydentää liikekumppaniaan.

Hautauspalvelu eHautaus Oy -verkkopalvelu on julkaistu netissä toukokuun alussa. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat hautajaisia järjestävät omaiset, jotka hakevat tottuneesti tietoa netistä. Yrityksen toimialueena on aluksi pääkaupunkiseutu ja Jyväskylä. Myöhemmin on tarkoitus laajentua muihinkin isompiin kaupunkeihin.

- Hautausala on perinteinen ala, jossa yrittäjien keski-ikä on korkea. Nuorina yrittäjinä haluamme uudistaa alaa ja monipuolistaa palvelutarjontaa. Tuleva ensimmäinen kesä tulee opettamaan varmasti paljon ja odotamme sitä jo innolla, Ville ja Valtteri summaavat.


Kysy lisää:
Ville Sutinen, puh. 044 5859824, etunimi(at)ehautaus.fi
Valtteri Kämäräinen, puh. 044 9998924, etunimi(at)ehautaus.fi


Juttu ja kuva: Virpi Heikkinen

Opiskele tradenomiksi Tutustu tradenomiohjelmiimme ja hae opiskelemaan juuri sinulle sopivaan ohjelmaan! Lue lisää
Takaisin