Opiskelijaprojekti Tasoitetalolle työkaluja kasvun johtamiseen

Tasoitetalo sai JAMKin opiskelijoilta jäätävän hyviä työkaluja talouden suunnitteluun ja seurantaan!

Tasoitetalo sai JAMKin opiskelijoilta jäätävän hyviä työkaluja talouden suunnitteluun ja seurantaan!

"Projektin laajuus ja mielenkiintoinen toimeksiantaja mahdollistivat korvaamattoman tärkeän kokemuksen projektimuotoisesta työskentelystä sekä kasvuorganisaation talouden johtamisesta koko tiimille. Projekti oli yksi antoisimpia ja opettavaisimpia kokemuksia, sillä se pakotti jokaisen astumaan epämukavuusalueelle, mutta palkitsi onnistuessaan senkin edestä. "

Seitsemän JAMKin talousjohtamisen BUSINESS-polun kärkiopiskelijaa sai tammikuussa 2019 Tasoitetalo Oy:ltä tehtäväksi kehittää yrityksen talousjohtamista. Opiskelijat aloittivat työn perehtymällä toimeksiantajan sen hetkiseen talouteen, kustannusrakenteeseen sekä kartoittivat markkinoiden potentiaalia peilaten niitä yrityksen kasvutavoitteisiin. Toukokuun lopussa he esittelivät tuotoksensa Tasoitetalon edustajille.

"Jäätävä työkalu!"
Oli Tasoitetalon toimitusjohtaja Juhani Lehtolan ja kehitysjohtaja Jaakko Lehtolan ensimmäisiä kommentteja, kun opiskelijat olivat esitelleet yhden kehittämistään työkaluista sekä analysoineet työn tuloksia. Tähän osaprojektiin kuului tehokkuuden seurantaan sekä hinnoitteluun liittyvä konkreettinen apuväline talouden ja suorituksen johtamisen tueksi.

Muut osaprojektit pitivät sisällään mm. tilinpäätösanalyysin ja kassavirtalaskelma-työkalun. Niiden perusteella yritys voi jatkossa paremmin johtamaan kasvuaan eli suunnitella sekä seurata taloutta, tehokuutta ja resurssienkin käyttöä. Työkalujen käyttöön ja tueksi firma sai myös kattavat ohjeet sekä teoriapaketin.

Toimitusjohtaja Juhani Lehtola arvioi työkalun merkitystä käytännön työssä:
- Tämä on kyllä hyvä työkalu sekä budjetoinnin yhteydessä että kokonaisuuden hahmottamiseen. Projektityö vahvisti sinänsä omia aiempia havaintoja firman talousjohtamisen kipupisteistä. Tämän avulla saamme realistisemman tilannekuvan ja voimme arvioida, mitkä tekijät vaikuttavat mihinkin, sekä miten huomioimme talouden johtamisessa vaikkapa sesonkivaihtelut. Opiskelijat haastoivat meitä tarkastelemaan enemmän mm. kohteiden hinnoittelua, tarjousten ja urakoiden tekemistä, materiaalikustannuksia ja tuntihinnan määrittelyä. Jatkossa voimme työkalun avulla tehdä asiat yksinkertaisesti järkevämmin sekä suunnitella investointejakin paremmin.

Miten projekti meni opiskelijoiden näkökulmasta, projektipäällikkö Janny Riikonen?
- Projektin laajuus ja mielenkiintoinen toimeksiantaja mahdollistivat korvaamattoman tärkeän kokemuksen projektimuotoisesta työskentelystä sekä kasvuorganisaation talouden johtamisesta koko tiimille. Vaikka projekti oli iso ja haastava, pystyttiin hyvällä organisoinnilla sekä vahvalla yhteisellä osaamisella ja projektin työstämisellä saavuttamaan haluttu lopputulos. Projekti oli yksi antoisimpia ja opettavaisimpia kokemuksia, sillä se pakotti jokaisen astumaan epämukavuusalueelle, mutta palkitsi onnistuessaan senkin edestä. Lisäksi olemassa olevan tietopääoman syventäminen ja soveltaminen käytäntöön sekä asiayhteyksien hahmottaminen isossa kuvassa onnistuivat hyvin.

Rakentava palaute asiakkaalta oli opiskelijoille tietenkin tervetullutta. Asiakkaalle tärkeintä on helpottaa nykyisten asioiden tekemistä uudella tavalla sekä myynnin tärkeyden huomioiminen joka käänteessä. Määrittelyvaihe on tärkeä ja sen merkityksen tärkeyttä ei kumpikaan osapuoli halua väheksyä. Resurssit olivat välillä tiukilla, mutta hienon tiimityön myötä kaikki venyivät parhaaseensa.

Projekti kytkeytyy kokonaisuudessaan Team leader, lehtori Jaana Saarisillan Tasoitetalon kanssa tehtävään kasvustrategian kehitystyöhön. Suorituksen johtaminen on yksi sparrauksen osa-alueita. Vuonna 2012 perustettu Tasoitetalo Oy tarjoaa maalaus- ja tasoitepalveluita koko Suomessa ja on tunnettu ainutlaatuisesta konseptistaan. Firman tavoitteena on kasvaa yhdeksi Suomen suurimmista alan firmoista. Tasoitetalolla kehitetään jatkuvasti firman työtapoja ja tämä kehitysprojekti oli yksi niistä.

Kiinnostuitko?
Jos sinä tai firmasi olette kiinnostuneita vastaavanlaisista kehitysprojekteista yhdessä Jamkin opiskelijoiden kanssa, niin ota yhteyttä! JAMK Future Factoryssa ratkotaan opiskelijavoimin aitoja työelämän haasteita. Onko sinulla tai yritykselläsi kehittämishaaste ratkottavaksi? Opiskelija, haluatko oppia uudella tavalla? JAMKin asiantuntija, haluatko mukaan Future Factory -työhön valmentajana tai toimeksiantajana?

Lisätietoa Future Factorysta. 


Projektitiimiin kuuluivat:

Janny Riikonen, projektipäällikkö
Venla Saarelainen, viestintävastaava
Eemil Säkkinen
Joonas Juolevi
Johanna Sälkiö
Olli Huovinen
Juho Ehrola

Taloushallinnon lehtori Aki Laaksonen ohjasi osa-projektia ja team leaderina toimi lehtori Jaana Saarisilta JAMKIlta.

Avainsanat

Jaa

Takaisin