Kilpauimari, urheiluliiketoiminnan opiskelija Ari-Pekka Liukkonen

Kilpaurheilun ja urheiluliiketoiminnan opintojen yhdistäminen onnistuu Jyväskylässä

uimahalli

"Kansallisella tasolla urheileville opiskelu on se ykkösjuttu, ja koulun tulisi mahdollistaa opiskelijan urheilu. Kun tavoitellaan kansainvälistä huippua, urheilu on ykkösjuttu ja opiskelu tulee kakkosena. Tällöin oppilaitoksen tulisi mahdollistaa urheilijan opiskelu. Tämä onnistuu Jyväskylässä. "

Kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen opiskelee Jyväskylän avoimessa amk:ssa urheiluliiketoimintaa tähtäimessään tradenomin tutkinto.

Miksi urheiluliiketoiminta?

-Urheilijana olen jo vuosia joutunut miettimään urheilijan taloutta ja yksilöurheilijan haasteita. Sitä kautta olen kiinnostunut urheiluliiketoiminnasta. Oman urheilu-uran jälkeen olisi mukava auttaa tulevia urheilijasukupolvia. Sitä kautta päädyin urheiluliiketoiminnan opintoihin.

Miten saat yhdistettyä urheilun, opinnot ja luottamustoimet?

-Uinti on ykkösjuttu tällä hetkellä. Treenaan 20-25 tuntia viikossa uimahallilla, lisäksi tietysti lepo ja palautuminen ovat tärkeitä. Kakkosena listalla kunnalliset luottamustoimet kuten kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varapuheenjohtajuus ja sen jälkeen tulee sitten opiskelut ja muut asiat.

Avoimen kautta opiskelu on ollut mahdollista tilanteessa, jossa on halu tehdä opintoja, mutta aikaa ei kuitenkaan loppupeleissä ole paljon.

Miksi Jyväskylä sopii urheilijalle?

-Jyväskylä on urheilu- ja liikuntakaupunki ja kaupunki haluaa tuoda sitä vahvasti esiin. Täällä on hyvät olosuhteet ja paljon alan osaamista, kuten mm. kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus. Kansallisella tasolla urheileville opiskelu on se ykkösjuttu, ja koulun tulisi mahdollistaa opiskelijan urheilu. Kun tavoitellaan kansainvälistä huippua, urheilu on ykkösjuttu ja opiskelu tulee kakkosena. Tällöin oppilaitoksen tulisi mahdollistaa urheilijan opiskelu. Tämä onnistuu Jyväskylässä. Alueen oppilaitokset ovat ymmärtäneet sen mitä urheilu huipputasolla vaatii, ja oppilaitoksilla on aitoa halua mahdollistaa urheilun ja opiskelun yhdistäminen.

Lue lisää urheiluliiketoiminnan opiskelusta 

Saavutuksia

1.sija Taipein Universiadeissa, 2017
50 metrin vapaauinnin Suomen ennätys 2017
EM-pronssi 50 metrin vapaauinnissa 2014 (pitkä rata)
EM-pronssi 4 x 50 vapaauinnin sekaviestissä 2012 (lyhyt rata)

 

Takaisin