Saana Koljonen | tradenomi

Meinasin keskeyttää, mutta innostuinkin valtavasti!

Saana Koljonen

"Olin vaihdossa George Mason Universityssä Yhdysvalloissa. Opinnäytetyöni käsitteli arvoja urheilumarkkinoinnissa, case jalkapallon EM-kisat, UEFA Eurooppa-cup 2012."

Tradenomi, Hurrikaani-Loimaa ry:n toiminnanjohtaja ja SM-liigan lentopalloilija Saana Koljonen valmistui tradenomiksi keväällä 2013. Opinnoissaan hän erikoistui urheiluliiketoimintaan.

Liikuntatieteiden opintoja harkinnut Saana ei aluksi tuntenut tradenomiopintoja omakseen. Ensimmäisen vuoden perusopintojen jälkeen Saana piti välivuoden ja harkitsi keskeyttämistä.

"Tulin kuitenkin takaisin, ja löysin urheiluliiketoiminnan suuntautumisen. Innostuin valtavasti! Opinnoista saa tosi paljon irti, jos itse haluaa: toimeksiannot ovat käytännönläheisiä ja saat kokemusten ohella sellaisia kontakteja, joista on hyötyä tulevaisuudessa."

Vaihtojakso USAssa ja harjoittelu OrPossa

"Olin viisi kuukautta vaihdossa George Mason Universityssä Yhdysvalloissa. Sport Managament –opintoja oli paljon tarjolla ,ja hyvien opiskelumahdollisuuksien lisäksi kampus tarjosi hienot mahdollisuudet lentopalloon."

"Harjoitteluni tein urheiluseura Oriveden Ponnistuksessa, jossa markkinointivastaavana pureuduin sponsorointiyhteistyöhön ja sen mahdollisuuksiin."

Saanan opinnäytetyö käsitteli arvoja urheilumarkkinoinnissa, tutkimuskohteena jalkapallon EM-kisat, UEFA Eurooppa-cup 2012.

Urheiluseurat yhä ammattimaisempia

Urheiluseurat toimivat entistä ammattimaisemmin. Hurrikaani-Loimaa ry on esimerkki siitä, että päätoimisen työntekijän on nähty olevan kannattava sijoitus. "Yleensä seuroissa ajatellaan, että ei ole vara palkata. Harvoin ajatellaan, mitä kaikkea voidaan saada aikaan palkatun työntekijän avulla. Säästetään muiden työaikaa, mutta voidaan myös uudella tavalla panostaa rahoituksen hankintaan", tietää Saana.

Saanan työllistymiseen vaikuttivat urheiluliiketoiminnan opinnot, opinnäytetyö sekä oman urheilu-uran kautta saatu seuratuntemus. "Omien yritystensä ohella urheiluseuraa pyörittävät johtokunnan jäsenet olivat jo pitkään halunneet rekrytoida jonkun hoitamaan asioita päätoimisesti, joten siinä oli minun tilaisuuteni!"

Työ urheiluseurassa

Saanan mukaan yksi urheiluseurojen haasteista on sisäinen viestintä. Viestin kulkeminen johtokunnasta talkoolaisille oli yksi hänen kehittämistehtävistään."Lisäksi olen järjestänyt Euro Cup –pelit, toteuttanut markkinointikampanjoita sekä kehittänyt oheistoimintaa pelien yhteyteen", kertoo Saana. "Paljon on myös paperihommia, kuten vaikkapa pelaajien vakuutusten hoitaminen", hän jatkaa.

Mikä työssä viehättää?

Teen töitä lajille, jota olen pelannut koko elämäni. Työ on monipuolista ja näen työni tulokset, esim. katsojamäärien kasvu on mitattavissa. Minulle tärkeää on myös pelaajien hyvinvointiin panostaminen, on tärkeää saada pelaajat viihtymään Loimaalla. Hyvin toimiva urheiluseura on kaupungille imagovaltti.

Jatkossa maisteriopintoihin

Syksyllä Saana aloittaa opinnot Master-tutkintoon johtavassa Jyväskylän yliopiston Sport Management and Health Promotion –koulutusohjelmassa.
"JAMKissa sain kattavat tiedot urheiluliiketoiminnasta, nyt haluan laajentaa perspektiiviäni terveyden edistämiseen, sosiologiaan ja hallintotieteisiin".

Tutustu Saanan opinnäytetyöhön: Values and Marketing communication with fragmented markets : Case study in the UEFA Euro Cup 2012

Opiskele tradenomiksi Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää
Takaisin