Palveluasiantuntijana pankissa | Mira, liiketalouden koulutusohjelma

Palveluasiantuntijana pankissa

Mira Liimatainen

"Ryhmätyöt ja esitykset, joita opintoihin kuului paljon, kasvattivat minua. Siinä oppi tuntemaan itseään ja ryhmätyötaitoja oppi huomaamattaan. Ovat osoittautuneet tärkeiksi taidoiksi työelämässä"

Mira valmistui tradenomiksi JAMKista vuonna 2011. Opinnoissaan hän suuntautui finanssialaan ja myyntiin. Opiskeluaikana Mira teki sekä harjoittelun että opinnäytetyönsä Keski-Suomen Osuuspankille. Harjoittelun kautta hänet rekrytoitiin taloon, ja siitä alkoi jo lähes viisi vuotta kestänyt pankkiura.

Harjoittelijalle tyypilliseen tapaan Mira aloitti kassatyöskentelystä, jonka jälkeen siirtyi verkko- ja puhelinpalveluyksikköön. Nykyään Mira toimii Keski-Suomen Osuuspankin henkilöstö-, kehittämis- ja viestintäpalveluissa palveluasiantuntijana.

Ei vain siksi että on pakko

"Ryhmätyöt ja esitykset, joita opintoihin kuului paljon, kasvattivat minua. Siinä oppi tuntemaan itseään ja ryhmätyötaitoja oppi huomaamattaan. Ovat osoittautuneet tärkeiksi taidoiksi työelämässä", toteaa Mira.

Oma kiinnostus ja innostuneisuus tekevät opiskelusta mielekästä.
"Ei opinnäytetyötä pidä tehdä vain siksi, että opinnäytetyö pitää tehdä. Opinnäytetyö kannattaa aina tehdä aiheesta, josta on motivoitunut ja yritykselle, joka työstä hyötyy", kehottaa Mira. Näin saadaan kaikkia osapuolia kehittävä lopputulos.

Pankissa myös kasvatus- ja koulutustehtäviä

Palveluasiantuntijan työ on monipuolista.

"Asiakkaitani ovat sekä henkilöstö että ulkoiset sidosryhmät. Työhöni kuuluu paljon sisäistä kouluttamista tai strategian viestimistä eri yksiköihin. Asiakastutkimuksista saatua palautetta kuullaan herkällä korvalla, ja myös se voi toimia innoittajina sisäisen koulutuksen kehittämiseen," tietää Mira.

Mira toimii työssään myös nuorten ja lasten parissa.

"Käymme peruskoulussa ja lukioissa kertomassa oman talouden hallinnasta, esim. säästämisestä, pikavipeistä. Organisoin myös lapsille suunnattuja Hippo-tapahtumia eri puolella maakuntaa sekä pidän yhteyttä paikallisiin opiskelijajärjestöihin", kuvaa Mira tehtäviään.

Nyt tietää mitä itsensä johtaminen tarkoittaa

"Työni on monipuolista ja vaihtelevaa projektityötä. Nyt on alkanut ymmärtää mitä priorisointi, itsensä johtaminen ja alaistaidot tarkoittavat, nauraa Liimatainen. Aiheita kyllä aikoinaan opiskelin, mutta nyt ne ovat todella konkretisoituneet.

"En pelkästään kehitä toimintaa täällä työpaikallani, vaan onhan tämä samalla valtava oppimispaikka itsellekin! Haastetta on paljon, mutta hyvässä mielessä."

Paikallisuus motivoi

"Minulle tärkeää on Keski-Suomen Osuuspankin paikallisuus, se, että asioita kehitetään tälle alueelle, asiakkaille, jotka asuvat täällä: heidän lapsille ja perheelleen". Mira itsekin on Keski-Suomesta kotoisin ja kirjoitti aikoinaan ylioppilaaksi Cygnaeus-lukiosta Jyväskylästä.

Paikallisuutta Mira tukee myös toimimalla JAMKin ja Keski-Suomen Osuuspankin yhteyshenkilönä, tukemalla alueen finanssialan opiskelijoita omalla opintopolullaan. Jos opiskelet Jyväskylässä, saattaa Mira tulevaisuudessa toimia harjoittelusi tai projektisi ohjaajana.

Opiskele tradenomiksi Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää
Takaisin