Marko Viitala, Jyväskylä

Case: nopeasti tradenomiksi

Marko Viitala

"Töiden ohessa, 1,5 vuodessa Tradenomiopintojen valmiiksi saaminen vaatii asioiden priorisoimista ja oikea-aikaisuutta, sillä onhan ohjeaika kuitenkin 3,5 vuotta. Sitkeys palkitaan viimein tutkintotodistuksella ja uusilla pätevyyksillä. Paljon osaamista tarttui mukaan ja kaikin puolin olen opintoihini, sekä Jamkiin kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen! "

Työskentelen Gradia Jyväskylän teknologiapuolen maarakennusopettajana ja aiemmin olin suorittanut Jamkissa ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot. Halusin vahvistaa osaamistani Tradenomi (Amk) opinnoilla opiskelemalla niitä työn ohessa. Pääsykokeissa sisäänpääsy jäi kuitenkin ihan hilkulle, joten hakeuduin polkuopintoihin, jotka aloitin syksyllä 2016. Polku osoittautui hyväksi tieksi varsinaisiin opintoihin ja koska normaali tahti tuntui itselleni hieman verkkaiseksi, ostin lisää kursseja. Kursseja tulikin tehtyä jo ensimmäisenä vuonna aikamoinen
määrä ja opinnot etenivät vauhdilla. Pääsin polun kautta opiskelemaan syksyllä 2017 tutkinto-opiskelijaksi hyvän keskiarvon perusteella ja opintopistemääräni ollessa jo aika suuri aloitin melkein heti opinnäytetyön ja useiden kurssien yhtäaikaisen tekemisen. Opinnäytetyön toimeksianto oli haastava, mutta mielenkiintoinen. 
 
Opinnot etenivät vauhdilla ja opettajat olivat hyvin tavoitettavissa. Koin että opettajat tukivat erittäin hyvin nopeaa valmistumistani ja tarvittaessa suostuivat pyynnöstäni tarkistamaan kiireistään huolimatta palauttamani raportit tai kokeet ennen määräaikaa ja siitä olen todella kiitollinen. Virallinen valmistumispäiväni on 16.3.2018 ja nopeasta aikataulusta huolimatta keskiarvokseni tuli 3.69 ja kruunuksi opinnäytetyöni numero oli puhdas vitonen.
 
1,5 vuodessa töiden ohessa Tradenomiopintojen valmiiksi saaminen vaatii asioiden priorisoimista ja oikea-aikaisuutta, sillä onhan ohjeaika kuitenkin 3,5 vuotta. Sitkeys palkitaan viimein tutkintotodistuksella ja uusilla pätevyyksillä. Paljon osaamista tarttui mukaan ja kaikin puolin olen opintoihini, sekä Jamkiin kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen.  Suosittelen Tradenomiopintoja kaikille ja vaikkei suoraan pääsisikään opiskelemaan, niin ei kannata luovuttaa, sillä polkuopinnot voivat olla ihan yhtä hyvä tie tutkintoon.

Opiskele tradenomiksi Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää

Avainsanat

Jaa

Takaisin