Taloushallinto, opiskelija Netta Metsätähti

Ajatus JAMKiin hakemisesta syntyi hieman yllättävässä paikassa

Taloushallinnon opiskelija Netta Metsätähti

"Olin valmistumassa viestintätieteiden laitokselta ja viimeisinä opintoinani suoritin liiketalouden perusopintoja. Yliopiston laskentatoimen luennolla ymmärsin löytäneeni sen, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja tiesin heti, että tieni veisi ammattikorkeakouluun. Aloitin liiketalouden opinnot JAMKissa 2012 ja olen ollut päätökseeni äärimmäisen tyytyväinen."

Oma opiskelupolkuni oli siinä mielessä varsin selkeä, että tiesin alusta asti hakevani konsultoivan taloushallinnon kärkeen. Taloushallinto oli se, miksi alun perin hakeuduin JAMKiin ja se, mihin halusin keskittyä.

Yritysvierailu johti työpaikkaan

Kävimme ensimmäisen opiskeluvuoden syksynä tutustumassa eri yrityksiin ja tuolloin törmäsin ensimmäisen kerran Jyväskylän Yrityskonsultit Oy:öön, joka on siis tili- ja isännöintitoimisto. Vuotta myöhemmin syksyllä 2013 hain kyseiseen yritykseen harjoitteluun, jonka aloitin alkuvuodesta 2014. Harjoittelun jälkeen sain suoraan työpaikan, joten nykyisin työskentelen Jyväskylän Yrityskonsultit Oy:ssa talouskonsulttina.

Työ tili- ja isännöintitoimistossa

Työnkuvaani kuuluu asiakkaidemme sähköisen ostolaskujen kierrätysjärjestelmän ylläpito. Asiakkaiden laskut saapuvat meille joko paperisina tai sähköisinä. Paperiset on ensin skannattava järjestelmään ja tämän jälkeen laskut tiliöidään ja siirretään asiakkaille hyväksymiskiertoon. Kun lasku on kiertänyt tarvittavat vaiheet läpi, ne laitetaan maksuun. Joskus laskuihin liittyy epäselvyyksiä (esimerkiksi selkeästi väärin tehty lasku), joita pyrin parhaani mukaan selvittämään, jotta asiakkaamme saisivat keskittyä omaan liiketoimintaansa. Lisäksi työnkuvani pitää sisällään laskutusta ja kirjanpitoa.

En ole vielä valmistunut, mutta sekin hetki on edessä viimeistään alkuvuodesta 2015. Opinnäytetyöni, jonka toimeksiantajana toimii nykyinen työnantajani, on työn alla ja se käsittelee tilitoimistopalvelujen laatua. Opinnäytetyön valmistumisen jälkeen opintoni ovat kutakuinkin kasassa.

Opinnot ovat loistava pohja työhöni

JAMKin opinnot ovat tarjonneet loistavan pohjan nykyiseen työhöni. Ne ovat olleet perusta, jonka päälle on ollut hyvä lähteä rakentamaan omaa ammattiosaamistaan. Erityisen tärkeään rooliin itselleni on noussut harjoittelu, joka on tarpeeksi pitkä. Koen, että lyhemmän harjoittelun aikana oppiminen voisi jäädä pintaraapaisuksi. JAMKissa opiskelun plussana ovat myös vahvat työelämäyhteydet ja niiden esiintuominen. Opintojen fokus on vahvasti työelämässä kiinni.

Tulevaisuuden suunnitelmanani on kehittyä taloushallinnon osaajana ja ehkä päästä hyödyntämään jollain tavalla aiempia opintojani viestinnän parissa. Minulle opiskelu JAMKissa on ollut tie kohti omaa unelmaani. Suosittelen.

teksti: Netta Metsätähti

Tradenomi Liiketalouden koulutusohjelma Lue lisää
Takaisin