Tradenomi on monipuolinen liiketalouden osaaja ja asiantuntija, jolla on kysyntää työelämässä. Koulutuksemme on yksi maan vetovoimaisimpia, liity asiantuntevaan joukkoomme!

Koulutuksessamme on runsaasti vaihtoehtoja! Voit suunnata opintosi digitaaliseen liiketoimintaan, finanssialaan, markkinointiin, talousjohtamiseen, urheiluliiketoimintaan ja uudistuvaan johtamiseen. Lisäksi voit syventää osaamistasi kansainväliseen liiketoimintaan tai vaikkapa yrittäjyyteen liittyen. Tradenomista on moneksi ja työllistymismahdollisuudet ovat monipuoliset. Opiskele ja etene kohti unelmaasi! 

Tradenomitutkinto 210 op

  • perusopinnot 60 op
  • ammattiopinnot 90 op
  • vapaasti valittavat opinnot 10 op
  • harjoittelu 30 op
  • tutkimusopinnot 20 op

Tutustu opintojen rakenteeseen ja opetussuunnitelmaan.

Ensin perusteet

Tradenomiopintojen ensimmäisenä vuonna opiskelet perusteet mm. johtamisesta, juridiikasta, markkinoinnista, taloushallinnosta ja yritystoiminnasta. Perusopintojen avulla muodostat kivijalan liiketalouden osaamisellesi.

Kohti tavoitetta

Perusopintojen jälkeen voit suuntautua vahvemmin kohti sitä alaa, joka kiinnostaa juuri sinua. Toisen lukuvuoden syksyllä aloitat suuntautumisesi ammatillisiin ydinopintoihin, jotka olet valinnut ensimmäisen vuoden keväällä. Tavoitteemme on, että sinä kehityt asiantuntijaksi ja etenet kohti unelmaasi.

Suuntaa liiketalouden osaamistasi

Opinnot suuntautumisvaihtoehdossa alkavat perusopintojen jälkeen, toisen vuoden syksyllä. Haku suuntautumisiin järjestetään ensimmäisen vuoden keväällä.

Nykyiset suuntautumisvaihtoehdot on rakennettu hyödyntämällä tutkinto-ohjelmassa aikaisemmin olleita kärkiopintoja, joiden vaikutus opiskelijoiden työllistymiseen on ollut merkittävä.

Ei pelkkä tutkinto - myös rutkasti työkokemusta

Projektit, ryhmätyöt ja harjoittelujakso mahdollistavat sen, että opittua sovelletaan välittömästi käytäntöön. Sinulla on myös runsaasti tilaisuuksia luoda verkostoja työelämään. Yrittäjäksi aikovat saavat henkilökohtaista valmennusta yritystoiminnan edistämiseksi, ja opinnot voi suunnata oman liikeideansa kehittämiseen.

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Voit opiskella myös verkossa. Opiskelu vaatii tavoitteellisuutta, innostusta uuden oppimiseen ja halua tulla rohkeaksi liiketoimintaosaajaksi! Työkokemus auttaa opiskelussa, sillä sen avulla voit peilata uusia asioita aiemmin oppimaasi ja kokemaasi. Mikäli olet jo töissä, opintojasi voidaan räätälöidä työtehtäviesi kehittämiseen. 

Tutustu myös englanninkielisiin tradenomikoulutuksiimme

Game Production

teaser_500x_tytto_pelaamassa_tietokoneella.jpg

Hanki tradenomikoulutuksesi englanniksi pelialalle erikoistuen!
Pelituotanto-koulutus, eli Business Information Technology -koulutusohjelma järjestetään kokonaan englanniksi. Erikoistut pelialan kehitykseen ja tuottamiseen. Huomioithan, että englanninkielisiin koulutuksiin hakuaika on jo tammikuussa, 7.-20.1.2021.

Game Production

International Business

Opiskele tradenomitutkinto englanniksi, kansainvälisessä ja monikulttuurisessa ryhmässä. Samalla kun hankit liiketalouden osaamista ja tutkinnon, jolla menestyt kansainvälisillä markkinoilla, saat myös hyvän kielitaidon ja kansainvälisiä verkostoja.

International Business

 

Hakuohjeet kevät 2022

Futsalia ja tradenomin opintoja

Lassi Lintula opiskelee tradenomiksi JAMKissa ja pelaa samalla SM-tason futsalia Kampuksen Dynamossa. Miten urheiluliiketoiminnasta kiinnostunut opiskelija onnistuu yhdistämään kilpaurheilun ja opinnot arkeensa?

Voit katsoa videon myös täältä »

Brändiosaajan opinnot JAMKissa

Brändikärjen opiskelija Emilia Vanhatapion ura johti Aava&Bang Oy:n Content Manageriksi. Emilia kertoo videolla opiskelustaan brändikärjessä ja kuinka se on tukenut hänen uraponnistelujaan sekä kehittymistään myös oman yrityksen kohdalla.

Voit katsoa videon myös täältä »

Tradenomiopiskelija Pauliina Siimelä

Vantaalta kotoisin oleva Pauliina Siimelä päätti lähteä opiskelemaan liiketaloutta juuri JAMKille sen valtakunnallisen vertailun hyvän sijoittumisen vuoksi. Opinnoissa Pauliinaan on tehnyt vaikutuksen mm. JAMKin ammattitaitoiset ja hauskat opettajat.

Voit katsoa videon myös täältä »
70%
työllistyy heti

Esimerkkejä ammateista: pankkitoimihenkilö | projektikoordinaattori | myyntipäällikkö | palveluasiantuntija | markkinointisuunnittelija | myymäläesimies | toiminnanjohtaja | yrittäjä | henkilöstöpäällikkö

 

Jatko-opinnot

Tradenomitutkinnon ja kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen.

Lue lisää YAMK-tutkinnoista!

Voit myös täydentää osaamistasi osallistumalla täydennyskoulutukseen vaikkapa työn ohella.

Lue lisää täydennyskoulutuksista!

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua myös yliopistojen jatkotutkintoihin. Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit.

Lisätietoja koulutuksesta

Pernu Pertti

Pernu Pertti

Päällikkö liiketalous, Head of Department Business Administration
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358408366920
Näytä lisää

Liiketalouden blogi

Brändikärjen ’20 yritysvierailu Pro Nemuksessa
26.11.2020 9:22

Brändikärjen ’20 yritysvierailu Pro Nemuksessa

Brändikärjen ’20 projektit ja opinnot ovat alkaneet rullaamaan mallikkaasti ja tekemistä on riittänyt. Onneksi olemme päässeet työstäm...
Brändikärjen yritysvierailu part 2 – Elisa Oyj
15.4.2020 12:09

Brändikärjen yritysvierailu part 2 – Elisa Oyj

Perjantaina hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme kohti Pasilaa, jossa edessämme oli vauhtirikas päivä Elisan konttorilla. Matka konttorille tai...
Brändikärjen yritysvierailu part 1
22.2.2020 10:56

Brändikärjen yritysvierailu part 1

  Tänä keväänä yritysvierailumme kohteeksi valikoitui kolme täysin erilaista ja mielenkiintoista organisaatiota; designtoimisto Bond Ag...
Näytä lisää