Tradenomi on monipuolinen liiketalouden osaaja ja asiantuntija, jolla on kysyntää työelämässä. Koulutuksemme on yksi maan vetovoimaisimpia, liity asiantuntevaan joukkoomme!

Koulutuksessamme on runsaasti vaihtoehtoja! Voit suunnata opintojasi finanssialaan, myyntiin, talous- tai henkilöstöasiantuntijaksi, digitaaliseen markkinointiin, urheiluliiketoimintaan, kansainväliseen liiketoimintaan tai vaikkapa yrittäjyyteen. Tradenomista on moneksi ja työllistymismahdollisuudet monipuoliset. Opiskele ja etene kohti unelmaasi. 

Tradenomitutkinto 210 op

  • perusopinnot 60 op
  • ammattiopinnot 90 op
  • vapaasti valittavat opinnot 15 op
  • harjoittelu 30 op
  • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opintojen rakenteeseen ja opetussuunnitelmaan.

Ensin perusteet

Tradenomiopintojen ensimmäisenä vuonna opiskelet perusteet mm. yritystoiminnasta, markkinoinnista, taloushallinnosta, johtamisesta ja kansainvälistymisestä. Perusopintojen avulla muodostat kivijalan liiketalouden osaamisellesi.

Kohti tavoitetta

Perusopintojen jälkeen voit suuntautua vahvemmin kohti sitä alaa, joka kiinnostaa juuri sinua. Toisen lukuvuoden syksyllä aloitat suuntautumisesi ammatillisiin ydinopintoihin, jotka olet valinnut ensimmäisen vuoden keväällä. Tavoitteemme on, että sinä kehityt asiantuntijaksi ja etenet kohti unelmaasi.

Suuntaa liiketalouden osaamistasi

Jokainen opiskelija valitsee itse suuntautumisensa eli päättää mille alalle erikoistuu. Haku suuntautumiseen järjestetään ensimmäisen vuoden keväällä.

Muista yhteishaku 18.3.-1.4.2020!

Täytä hakemus Opintopolussa 1.4.2020 klo 15.00 mennessä, ja aloita opinnot syksyllä 2020!

Kevään 2020 yhteishaku 

Muutos – 2020 syksystä alkaen suuntautumiset markkinoinnissa ovat ”Digitaalinen liiketoiminta” ja ”Markkinointi". 

Ei pelkkä tutkinto - myös rutkasti työkokemusta

Projektit, ryhmätyöt ja harjoittelujakso mahdollistavat sen, että opittua sovelletaan välittömästi käytäntöön. Sinulla on myös runsaasti tilaisuuksia luoda verkostoja työelämään. Yrittäjäksi aikovat saavat henkilökohtaista valmennusta yritystoiminnan edistämiseksi, ja opinnot voi suunnata oman liikeideansa kehittämiseen.

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Voit opiskella myös verkossa. Opiskelu vaatii tavoitteellisuutta, innostusta uuden oppimiseen ja halua tulla rohkeaksi liiketoimintaosaajaksi! Työkokemus auttaa opiskelussa, sillä sen avulla voit peilata uusia asioita aiemmin oppimaasi ja kokemaasi. Mikäli olet jo töissä, opintojasi voidaan räätälöidä työtehtäviesi kehittämiseen. 

Tradenomiksi voi opiskella myös englanninkielisessä ohjelmassa International Business

Tradenomiopinnot tarjotaan myös monimuotototeutuksena, työn ohessa ja kokonaan verkossa. Monimuotokoulutuksen suuntautumisena on uudistuva johtaminen ja taloushallinto. 

Tradenomiksi verkossa

 

Hakuohjeet kevät 2020

Opintopolku.fi Hakuaika 18.3. - 1.4.2020 klo 15.00 Hae!

Futsalia ja tradenomin opintoja

Lassi Lintula opiskelee tradenomiksi JAMKissa ja pelaa samalla SM-tason futsalia Kampuksen Dynamossa. Miten urheiluliiketoiminnasta kiinnostunut opiskelija onnistuu yhdistämään kilpaurheilun ja opinnot arkeensa?

Voit katsoa videon myös täältä »

Brändiosaajan opinnot JAMKissa

Brändikärjen opiskelija Emilia Vanhatapion ura johti Aava&Bang Oy:n Content Manageriksi. Emilia kertoo videolla opiskelustaan brändikärjessä ja kuinka se on tukenut hänen uraponnistelujaan sekä kehittymistään myös oman yrityksen kohdalla.

Voit katsoa videon myös täältä »

Tradenomiopiskelija Pauliina Siimelä

Voit katsoa videon myös täältä »
 
Mirva Jokilehto

Tradenomiopiskelija Mirva Jokilehto

"Kahden kärjen suorittaminen on myös ollut monin tavoin palkitsevaa. Olen saanut upeita mahdollisuuksia, oppeja ja verkostoja, joita en ilman kärkiä olisi mitenkään saanut. Haastetta se on tietysti lisännyt erityisesti ajan riittämisen suhteen, mutta opiskelijan yksi parhaimmista ystävistä, kalenteri, on auttanut tässäkin."

Lue lisää
Miika Hirvonen

Tradenomiopiskelija Miika Hirvonen

"Monipuoliset myynnin kärkiopinnot ovat mahdollistaneet mukana olon lukuisissa hienoissa töissä ja projekteissa. Olen onnistunut luomaan kärkiopintojeni ympärille toimivan, itseäni kiinnostavan opintokokonaisuuden esimerkiksi johtamisen ja markkinoinnin opintojaksoista. Uskon valintojeni valmentavan tehokkaasti tulevaisuuden työelämään."

Lue lisää
Marko Viitala

Marko Viitala, Jyväskylä

"Töiden ohessa, 1,5 vuodessa Tradenomiopintojen valmiiksi saaminen vaatii asioiden priorisoimista ja oikea-aikaisuutta, sillä onhan ohjeaika kuitenkin 3,5 vuotta. Sitkeys palkitaan viimein tutkintotodistuksella ja uusilla pätevyyksillä. Paljon osaamista tarttui mukaan ja kaikin puolin olen opintoihini, sekä Jamkiin kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen! "

Lue lisää
Ville Vanhala

Ville Vanhala, Head Of Global Partnerships, Brella, San Fransisco

"Mietin, että olisipa hienoa lähteä jenkkeihin, jotta saisi mahdollisuuden olla ympäröitynä sellaisilla ihmisillä, jotka ovat 10x parempia tarinankerronnassa kuin itse olin. Myynnin ja markkinoinnin tärkein osa-alue on juuri tarinankerronta ja me suomalaiset ollaan siinä yleisesti vähän huonoja. "

Lue lisää
70%
työllistyy heti

Esimerkkejä ammateista: pankkitoimihenkilö | projektikoordinaattori | myyntipäällikkö | palveluasiantuntija | markkinointisuunnittelija | myymäläesimies | toiminnanjohtaja | yrittäjä | henkilöstöpäällikkö

 

Jatko-opinnot

Tradenomitutkinnon ja kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Lue lisää YAMK-tutkinnoista!

Voit myös täydentää osaamistasi osallistumalla täydennyskoulutukseen vaikkapa työn ohella. Lue lisää täydennyskoulutuksista!

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua myös yliopistojen jatkotutkintoihin. Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit.

Lisätietoja koulutuksesta

Pernu Pertti

Pernu Pertti

Päällikkö liiketalous, Head of Department Business Administration
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358408366920
Näytä lisää

Tradenomit Facebookissa

Liiketalouden blogi

Brändikärjen yritysvierailu part 2 – Elisa Oyj
15.4.2020 12:09

Brändikärjen yritysvierailu part 2 – Elisa Oyj

Perjantaina hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme kohti Pasilaa, jossa edessämme oli vauhtirikas päivä Elisan konttorilla. Matka konttorille tai...
Näytä lisää