Parhaiten oppii tekemällä!

Lahja-Jaakon kehittelyä osana it-tradenomiopintoja

kuva sovelluksesta

"Olemme viisi Jamkin toisen vuoden tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelijaa ja olemme osana opintojamme kehittäneet Lahja-Jaakko -nimistä sovellusta. Web-sovelluskehityksessä on paljon työllistymismahdollisuuksia tällä hetkellä. "

Opiskelijat kertovat lisää:

Miksi JAMK?
Tulimme opiskelemaan Jamkin tietojenkäsittelyä, koska ala vaikutti kiinnostavalta ja muutenkin tutkinto vaikutti omalta jutulta. Hyvät työllisyysnäkymät vaikuttivat myös päätökseen tulla opiskelemaan tietojenkäsittelyä.

Suurin osa meistä on kotoisin Keski-Suomesta, joten tuntui luontevalta tulla opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Osa tuli suoraan lukiosta, osa kävi kokeilemassa muita aloja. Kahdella meistä on myös aiempaa kokemusta alalta, joten siksikin tietojenkäsittelyn tutkinto tuntui loogiselta siirtymiseltä.

Millaista opiskelu on ollut?
Opiskelu on ollut haastavaa, mutta palkitsevaa. Haasteita on tuonut suuri määrä uusia opittavia asioita. Tutkinto olisi todella haastava, mikäli ei olisi minkäänlaista paloa tälle alalle. Asenne ratkaisee paljon.

Tutkinto on hyvin käytännön läheinen, luentoja on vähän ja tekemistä enemmän. Monen mielestä parhaiten oppiikin tekemällä, ei lukemalla. Pääsääntöisesti meille annetaan alkuopetus, jonka pohjalta alamme itse tutkimaan ja tekemään. Tämä tukee työelämää, koska sielläkin tietoa on itse etsittävä. Tietenkin opettaja on apuna, jos tarvetta tulee. Moni on hyödyntänyt myös koulutusohjelmaamme tarjottua tukiopetusta, jota on saatavilla viikoittain. Tutkinto avaa siis ovia moniin eri it-alan alueisiin.

Tässä vaiheessa olemme opiskelleet ICT valmiuksia, yrittäjyyttä, liiketoimintaa, tietokantoja, web-liiketoimintaa, eri työasemia, C#, HTML:ää, CSS:ää, ICT-infraa, Javascriptiä, Angularia, NodeJS:ää ja Expressiä, projektiosaamista sekä ohjelmistotuotantoa. Joten tutkinto antaa hyvin paljon pohjatietoa tulevaa työelämää varten.

Koulutusohjelmassa nettisivujen kehitys on ollut mieluisimpaa ja haastavinta web-sovelluskehitys. Ticorporaten Demo Lab-kurssi on ollut kaikille mieluista, koska se on erilaista koulunkäyntiä ja opintojaksolla tutustumme paremmin oikeaan työelämään. Kurssilla siis toimimme kuten työelämässä toimisimme.

Lahja-Jaakko -sovellus - mikä se on ja mihin tarpeeseen?

Kevään 2020 ajan teemme DemoLab-kurssia ja sen osana Lahja-Jaakko sovellusta. Lahja-Jaakko tiimimme on hyvin vaihteleva iältään, nuorin on 20-vuotias ja vanhin 32-vuotias. Tiimimme tavoitteena on valmis sovellus ja tietenkin tämä kerryttää uutta osaamista. Demoamme sovellusta muille opiskelijoille, opettajille ja yhteistyöyrityksille.

Mutta mikä on Lahja-Jaakko? Sovellusta voi hyödyntää kaikissa juhlissa, oli kyseessä sitten syntymäpäivä, joulu, häät, rippijuhlat, ylioppilasjuhlat tai vaikkapa tuparit.

kuvituskuva lahjalahja-jaakko kuva sovelluksesta

Lahja-Jaakko ratkaisee lahjanantajan ja lahjansaajan ongelman. Lahjanantajan aikaa ja vaivaa säästyy. Lahjansaaja saa mieluisia ja iloa tuottavia lahjoja eikä lahjat päädy roskiin. Monelle käykin niin, ettei osaa sanoa mitä haluaa lahjaksi, tai on pelkkää tuuria, jos saa mieluisia lahjoja. Vai menevätkö saadut lahjat suoraan kaapin perälle, roskiin tai eteenpäin jollekin muulle? Voi olla myös hankala tietää, mitä antaisi kummilapselle joululahjaksi. Lahja-Jaakkoa voi myös hyödyntää esimerkiksi hääparin lahjalistana.

Lahja-Jaakon avulla varmistetaan, että juhlavieraat tietävät mitä juuri sinä haluat lahjaksi. Ja tietenkin luontoa säästyy, kun turhia lahjoja ei anneta. Lahja-Jaakossa luot ensin ryhmän, johon kutsut kaverisi, sukulaisesi, tai vaikkapa molemmat. Juhlavieraat liittyvät Lahja-Jaakkoon ja sinun ryhmääsi. Seuraavaksi luodaan lahjalista, johon lisätään kaikki lahjatoiveet. Juhlavieraat valitsevat listaltasi mitä sinulle hankkivat, minkä jälkeen voit vain nauttia mieluisista lahjoistasi! Lahja-Jaakko sovellus toimii koneella tai matkapuhelimella selaimen kautta, turhia appeja ei siis tarvitse ladata puhelimeen. 

Seuraa Lahja-Jaakkoa vaikka Fb:ssä ja Instassa, kuulet ensimmäisenä milloin sovelluksemme valmistuu.

Mitä tavoitteita ja haaveita teillä on mm. omalle työuralle?

Valmistumme jouluna 2021 it-tradenomeiksi web-sovelluskehityksestä. Tärkeimpänä tavoitteena on työllistyminen omalla alalla. Web-sovelluskehityksessä on paljon työllistymismahdollisuuksia tällä hetkellä.
Suosittelemme ehdottomasti tietojenkäsittelyn tutkintoa, jo ihan siitä syystäkin, että tämän tutkinnon jälkeen voi mennä todella moneen eri tämän alan työhön. Jos olet motivoitunut ja kiinnostunut alasta, kannattaa tulla JAMK:iin opiskelemaan tietojenkäsittelyä.

Kuva: Minna on vuosia ollut it-alalla, mutta halusi Jamkiin opiskelemaan web-sovelluskehitystä. Kaupan ja it-alan yhdistäminen tuntui luonnolliselta siirtymältä.

Suuntaa pelialalle Opiskele tietojenkäsittelyn tradenomiksi Lue lisää
Takaisin