Opiskelija ja yrittäjä Juha Möttönen, tietojenkäsittely

Uusi peli markkinoille

Juha Möttönen

"Olen opiskelija, pelialan yrittäjä, kouluttaja, yrityksemme Kinahmin toimitusjohtaja - ja jokapaikan höylä! Pelimme tulee tuomaan jotain uutta strategiapelimarkkinoille. "

"Pelien ja tietokoneen parissa olen ollut jo pienestä asti. Ensimmäisen "ohjelmointi"kokeiluni tein jo 10-vuotiaana. 16-vuotiaana innostuin asiasta uudestaan ja aloin tehdä ensimmäistä peliäni. Pelikiinnostuksesta huolimatta harkitsin jossain vaiheessa kuitenkin myös lääkärin ammattia", muistelee Juha Möttönen.

Pelialan yrittäjä

Juha on opintojensa ohella pelialan yrittäjä, toimitusjohtaja, joka paikan höylä, kouluttaja. Kuuden tietojenkäsittelyn opiskelijan perustama Kinahmi Multimedia toimii Ylistönmäellä Protomon tiloissa.
"Kinahmi tulee Kalevalasta ja tarkoittaa Kurimuksen kurkkua", hymyilee Juha.
"Yrityksen perustamiseen sain apua JAMKin esihautomosta, lisäksi johtamisopinnoista on ollut hyötyä", kertoo Juha.

Prototyyppi valmiina, peli kohta markkinoilla

Prototyyppi ensimmäisestä kaupallisesta pelistä on valmis.
"Pelimme, Galactic Conqueros, tuo jotain uutta vuoropohjaisiin strategia-taktiikkapeleihin. Julkistamiseen menee vielä muutamia kuukausia", ennustaa Juha.
Pienellä yrityksellä ei ole varaa isoihin markkinointikampanjoihin, mutta Kinahmi Multimedia hyödyntää tehokkaasti kustannustehokkaita kanavia pelin lanseeraamiseen. "Olemme tuotekehityksen eri vaiheissa kertoneet prosessista peliaiheisilla verkkosivuilla. Tuotekehitysforumilla peleistä kiinnostuneiden on ollut mahdollista antaa oma panoksensa pelin suunnitteluun."

Galactic Conquerors tähtää globaaleille markkinoille

"Toteutamme kaiken englanniksi ja kaikki tällä alalla tapahtuu englanniksi. Olen perehtynyt alaan lukemalla useita englanninkielisiä pelialan manuaaleja. Lisäksi olen opiskellut joitakin englanninkielisiä opintojaksoja. Suomen markkinat eivät tällä alalla riitä, ja esimerkiksi AppStoren avulla saavutamme globaalit markkinat panostamatta itse erillisiin verkkokauppoihin".

Työ on verkossa, mutta fyysiset työtilat on hieno juttu

Koneelle ja nettiin pääsee kaikkialta, joten periaatteessa töitäkin voisi tehdä mistä vaan. Juha kuitenkin arvostaa sitä, että hänen yrityksellään on erilliset toimitilat, poissa kotoa. Protomon tarjoamiin työtiloihin Jyväskylän Ylistönmäellä hän on tyytyväinen.
"Kotona ei saa niin paljon aikaan kuin siirtyessään fyysisesti työpaikalle. Myös työyhteisö on tärkeä", kertoo Juha.

 

Opiskele pelialaa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa Lue lisää
Takaisin