Marketing Specialist Miika Kenttämies, Music Info Finland Oy

Hattu vaihtuu usein!

Miika Kenttämies

"”Oli mahtava päätös harjoittelujaksolleni, kun lähdin 36 tunnin varoitusajalla San Fransiscoon edustamaan yritystämme ja noutamaan SF Music Tech Summitin arvostettua palkintoa. "

Miika Kenttämies työskentelee kansainvälisesti palkitussa jyväskyläläisessä Musicinfossa

Music Info Finland Oy julkaisi lokakuun alussa www.musicinfo.io -palvelun, joka kokoaa yhteen kaiken mahdollisen laillisen musiikkitarjonnan. Music and Media Managementia opiskeleva Miika Kenttämies meni keväällä yritykseen harjoitteluun ja jäi sille tielle.

Musicinfolle jo kaksi merkittävää palkintoa

Harvassa yrityksessä opiskelija pääsee näkemään niin vauhdikasta nousua kuin Musicinfossa. Yritys voitti vuoden 2013 Kasvu Open –kilpailun Start Up –sarjan. ”Prosessi oli mielenkiintoinen, piti sisällään sparrauspäiviä ja pitsaustilanteita”, kuvaa Miika.

”Oli mahtava päätös harjoittelujaksolleni, kun lähdin 36 tunnin varoitusajalla San Fransiscoon edustamaan yritystämme ja noutamaan SF Music Tech Summitin arvostettua palkintoa”, hän jatkaa.

Tuotekehitystä, kumppanineuvotteluja, markkinointia

”Nimikkeeni on Marketing Specialist, mutta hattuni vaihtuu sujuvasti joka päivä! Toisena päivänä voi olla teknisempää tuotekehitystä ja testausta tai vaikkapa neuvotteluja yhteistyökumppaneiden kanssa. Välillä hoidetaan Facebook-tiedotusta”, kertoo Miika. Tämän päivän agendalla ovat markkinointi- ja viestintästrategian luomiseen liittyvät asiat, kuvaa Miika työtään.  ”Vaihtelevaa – ja sitä juuri työssäni kaipaankin.”

Miika asuu Tampereella, mutta käy viikoittain Jyväskylässä, jossa yrityksen muu tiimi työskentelee. Muutoin tiimi pitää yhteyttä vaikkapa skype-neuvotteluin.

Contract Law -opinnot käytäntöön välittömästi

 ”Lakiasiat ovat olleet isosti esillä. Ensimmäinen työtehtäväni oli lisensointisopimus, ja niitä olimme opinnoissa onneksi käsitelleet! Myös markkinointityökalujen ja median hallintaan liittyvät opinnot ovat olleet hyödyksi.”

Miikan valmistumisesta puuttuu enää opinnäytetyö, aiheena tulee olemaan Affiliate Marketing, yhteistyökumppanuudet markkinoinnin osana.

Englanninkielinen koulutus oli helppo valinta

Miika on harrastanut koko ikänsä musiikkia, asunut osan lapsuudestaan ulkomailla sekä ollut aiemmin jo mukana myös tapahtumatuotannossa, joten Music and Media -management oli hänelle juuri oikea vaihtoehto.

 ”Tässä määrin ei olisi päässyt kansainvälistymään suomenkielisessä koulutuksessa, arvelee Miikka. Oppi todellakin työskentelemään ei pelkästään erilaisten, vaan myös eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa.”

Uskalla kokeilla

Miika rohkaisee nuoria kohti omia tavoitteitaan.

 ”Uskalla kokeilla sitä, mikä itsestäsi tuntuu hyvältä. Uskalla yrittää!

 Teksti: Paula Pasanen

 

 

Study BBA Study International Business! Read more

Jaa

Takaisin