Haluatko toimia tulevaisuudessa soiton- tai laulunopettajana, musiikinohjaajana, varhaisiän musiikinopettajana tai kuoronjohtajana? Musiikkipedagogin tutkinto antaa pätevyyden moneen, voit  toimia erilaisissa opetus- ja ohjaustehtävissä, muusikkona tai yrittäjänä. Pääset opiskelemaan uusiin suomalaisen musiikkikampuksen tiloihin! Käytössä ovat modernit opetustilat, uusittu audio- ja valotekniikka sekä 250 henkilölle suunnattu konserttisali.

Ai mitä musiikkikampuksella tapahtuu?

Voit katsoa videon myös täältä »

Tiina kertoo, kuinka musiikkipedagogiksi haetaan

Voit katsoa videon myös täältä »

Tervetuloa tutustumaan musiikkikampuksen uusiin tiloihin!

Voit katsoa videon myös täältä »

Teemu Viinikainen tietää, millainen on hyvä kitaransoitonopettaja

Voit katsoa videon myös täältä »

Viola työllistyi jo opintojen aikana pianonsoitonopettajaksi

Voit katsoa videon myös täältä »

Miiasta tuli laulunopettaja ja yrittäjä

Nyt jo meiltä valmistunut Miia Saari kertoo musiikkipedagogin opinnoista ja muusikkona toimimisesta. 

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Opinnot tähtäävät vahvaan musiikilliseen ja pedagogiseen osaamiseen

Musiikkipedagogin tutkinto-ohjelmasta valmistuneilla musiikkipedagogeilla on laajat musiikkialan tiedot ja korkeatasoista käytännön muusikkoutta sekä taidot soveltaa osaamistaan erilaisissa muuttuvissa toimintaympäristöissä.

Instrumenttiopinnot, workshopit, musiikin hahmottamis- ja johtamisaineet sekä luovuutta tukevat kokonaisuudet tarjoavat tukevan pohjan ammattitaidon kehittämiselle – sekä klassisessa että pop/jazz-musiikissa.

Käytännönläheiset intensiivikurssit, projektit ja produktiot tuovat työelämän osaksi opintoja. Opinnot tarjoavat mahdollisuuksia solmia uusia kontakteja sekä oppia vaihtelevilla tavoilla erilaisissa oppimisympäristöissä.

Pedagogiset opinnot, jotka voi suorittaa joko suomen- tai englanninkielisinä, kehittävät opiskelijan taitoja opettajana ja antavat yleisen opettajan pätevyyden.

Hakijalta edellytetään joko klassisen tai pop/jazz-musiikin musiikkiopistotason (I/D–kurssitaso) opintoja tai vastaavia tietoja ja taitoja, jotka hakija kuvaa lisälomakkeella.

Toteutustavat

  • oppimistehtävät
  • luennot ja verkkoluennot
  • käytännön taitojen harjoitukset
  • seminaariesitykset
  • verkkotentit
  • reaaliaikainen työskentely verkon välityksellä

Opiskele työn ohessa monimuotona

Monimuoto-opiskelu soveltuu sinulle, mikäli sinulla on aiempia musiikin ammatillisia opintoja ja/tai työskentelet musiikin alan opetustehtävissä. Monimuoto-opiskelu edellyttää viikoittaista osallistumista kontaktiopetukseen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Ensimmäisen vuoden opinnot aloitetaan yhteisellä orientaatioviikolla. Ennen orientaatioviikkoa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi sinulle nimetyn opettajatutorin kanssa huomioiden mahdolliset hyväksiluvut.

Monimuoto-opiskelussa yhdistyvät verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely, kontaktiopiskelu Jyväskylässä, työn opinnollistaminen sekä käytännön harjoittelu työelämässä. Opiskelu edellyttää aktiivista opiskeluotetta ja halua ottaa vastuuta omasta oppimisestasi. Verkko-opiskelu edellyttää tietotekniikan perustaitoja sekä halua kehittyä verkko-oppijana.

 

Harjoittelua ja yrittäjyysvalmiuksia

Musiikkipedagogien harjoittelu on pääosin opetusharjoittelua, joka suoritetaan esimerkiksi musiikkialan oppilaitoksissa ja tutkinto-ohjelman Harjoitusmusiikkiopistossa. Varhaisiän musiikinopettajan työhön on mahdollista tutustua Muskaristudiossa. Tyypillistä harjoittelua ovat myös erilaiset esiintymiset, projekteihin osallistuminen ja niiden ohjaaminen mm. kouluissa ja harrastajateattereissa sekä tapahtumien järjestäminen.

Opiskelijatiimit hankkivat yrittäjyyden perusvalmiudet opintoihin integroitujen käytännön projektien kautta. Samalla opiskelijat saavat valmiudet oman osaamisensa tuotteistamiseen ja myymiseen. Ammattikorkeakoulu tarjoaa lisäksi erinomaiset mahdollisuudet syventää yrittäjyysosaamista aina oman yrityksen perustamiseen asti.

 

Hakuohjeet ja valintaperusteet

Hakijalta edellytetään joko klassisen tai pop/jazz-musiikin musiikkiopistotason opintoja tai vastaavia tietoja ja taitoja haetussa pääinstrumentissa, jotka hakija kuvaa ennakkotehtävässä. Tämän johdosta paikkoja ei varata erikseen ensikertalaisille.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Valmistuttuasi ja 2 vuoden työelämävaiheen jälkeen voit jatkaa opintojasi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa. Voit myös hakea yliopistojen maisterikoulutuksiin tai ulkomaisiin korkeakouluihin master-tason tutkinto-ohjelmiin.

Suomalaisella musiikkikampuksella toimivalla Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella on myös tarjolla musiikkialan jatko-opintomahdollisuuksia.

 

Musiikkipedagogit Facebookissa

Lisätietoja:

Kangaspunta Tiina

Kangaspunta Tiina

Opintoasiainkoordinaattori, Study Affairs Coordinator
Opiskelijapalvelut, Student Services
Hallinto, Administration
+358403518355
Näytä lisää
Halme Eva

Halme Eva

Päällikkö musiikki, Head of Department Music
Musiikki, Music
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358407276424