jamk.fi

ICT-alalla on töitä osaajille. Valitse kiinnostuksesi mukaan peliala, kyberturvallisuus, IoT, ohjelmistotekniikka, mediatekniikka tai tietoverkot sekä itsellesi sopivin opiskelutapa. JAMKissa on tarjolla sekä insinööri- että tradenomitutkintoihin johtavaa koulutusta sekä kyberturvallisuuteen ja ohjelmistotuotantoon keskittyvä ylempi AMK-tutkinto. 

Pelialaa, kyberturvallisuutta, ohjelmistotekniikkaa, IoT:a tai tietoverkkoja?

ICT-alaPelialaa voit opiskella tieto- ja viestintätekniikan (suuntautumisena kyberturvallisuus,- media-, ohjelmisto- ja tietoverkkotekniikka) sekä tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmissa. Tieto- ja viestintätekniikasta valmistut insinööriksi, tietojenkäsittelystä tradenomiksi.

Tieto- ja viestintätekniikassa voit perehtyä oman kiinnostuksesi mukaan ohjelmointiin, sisällöntuotannon prosesseihin, tietoverkkoihin ja niiden ylläpitoon tai kyberturvallisuuteen. Tietojenkäsittelyssä asioihin perehdytään kaupallistamisen kautta. Valitsitpa kumman tutkinto-ohjelman tahansa saat laadukkaan AMK-tutkinnon, jossa opit paljon muutakin ICT-alalta!

Perinteisten päiväopintojen lisäksi ICT-alan AMK-tutkinnon voit suorittaa myös joustavasti monimuotoryhmässä. Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman monimuoto suuntautuu ohjelmistotekniikkaan. Mikäli sinulla on jo teknikon tai insinöörin tutkinto, valitse muuntokoulutus, jossa voit suuntautua joko IoT:n tai ohjelmistotekniikkaan.

Insinööri (AMK) -tutkinnon suorittaneena ja kolme vuotta alan työkokemusta jo kerryttäneenä voit hakea ylempään AMK-tutkintoon: Cyber Security tai Full Stack Software Development. Voit myös valita ICT-alan opintoja avoimen AMKin tarjonnasta, joka on avointa kaikille.

86%
on töissä heti valmistuttuaan!

ICT-alalta valmistuneet insinöörit sekä tradenomit työllistyvät erittäin hyvin. Meiltä valmistuneista peräti 86 % työllistyy heti valmistuttuaan!

Tuleva ammattinimikkeesi voi olla vaikkapa application specialist, ohjelmoija, tietoliikenneasiantuntija, tietohallintopäällikkö, Art Director, projekti- tai myyntipäällikkö.

Mitä se opiskelu ICT-alalla oikeasti on?

ICT-alan insinööriopintoja opetetaan JAMKin IT-instituutissa, Lutakon kampuksella. ATK-natiiveiksi itseään tituleeraavat insinöörit Tarmo Hassinen ja Teemu Ollilainen kävivät ottamassa selvää, miten.

Voit katsoa videon myös täältä »