Eero Aarresola | Hankintaosaajakouluttaja

Eero: Yhdessä kohti ammattimaisempaa hankintatoimea

"Lehtorin työssä parasta on huomata opiskelijoiden osaamisen kehittyminen opintojen aikana. Hankintakoulutukset ovat upea asia myös opiskelijaryhmän heterogeenisyyden näkökulmasta. On hienoa kuulla opiskelijoiden ajatuksia hankintatoimesta, ja sitä kautta kehittää myös omaa ajattelua. Mieleeni ei tule parempaa fiilistä työtehtäviin liittyen kuin aikaisempien Hankintaosaaja-ryhmien päätöstilaisuudessa saadut kiitokset."

Olen Eero Aarresola ja toimin kouluttajana JAMKin hankintakoulutuksissa. Työskentelen lehtorina ja nautin työstäni suuresti. Ennen ”opeksi” päätymistä sain arvokasta kokemusta logistiikan johtotehtävistä PT-kaupan alalta työskennellessäni Lidl Suomi Ky:ssä logistiikkapäällikkönä 10 vuotta. Oli erittäin mielenkiintoista olla mukana rakentamassa ja kehittämässä Lidlin liiketoimintaa Suomessa, raskaita mutta antoisia vuosia!

Hankintakoulutuksissa erityisesti toimitusketjun hallintaan liittyvät kokonaisuudet ovat päävastuitani. Viime aikoina nimenomaan ”digitaalinen toimitusketju” on herättänyt mielenkiintoani ja tavoitteenani onkin lisätä osaamistani ja ymmärrystäni tuon teeman ympärillä. Toimin kouluttajana toki muillakin opintojaksoilla yhdessä kollegojeni kanssa.

Lehtorin työssä parasta on huomata opiskelijoiden osaamisen kehittyminen opintojen aikana. Eikös sitä sanota, että ”opettajaa jalompaa ammattia saa hakea”, ja jalous juontaa mielestäni juurikin siitä ajatuksesta, että voi olla opiskelijoiden oppimisen auttajana ja tukijana. Hankintakoulutukset ovat upea asia myös opiskelijaryhmän heterogeenisyyden näkökulmasta. On hienoa kuulla opiskelijoiden ajatuksia hankintatoimesta ja sitä kautta kehittää myös omaa ajattelua. Opiskelijaryhmän monipuoliset ja erilaiset taustat aiheuttavat toki myös haasteita opetuksen toteutuksen ja sisällön suunnitteluun, mutta tämän olemme opiskelijapalautteen perusteella ainakin osanneet kääntää rikkaudeksi. Mieleeni ei tule parempaa fiilistä työtehtäviin liittyen kuin aikaisempien Hankintaosaaja-ryhmien päätöstilaisuudessa saadut kiitokset, niistä lehtorit saavat voimaa tulevaan! Toivotankin kaikki uudet opiskelijat tervetulleiksi koulutukseen – mennään yhdessä kohti ammattimaisempaa hankintatoimea!

Saan ajatukseni irti työtehtävistä parhaiten monipuolisen liikkumisen avulla, erityisesti maastopyöräily kaikkine teknisine vempaimineen on lähellä sydäntä. Luonto ja fyysinen liikunta yhdistyvät hienolla tavalla maastolenkeillä! Hienoimmat hetkeni liittyvät neljän lapseni syntymään ja heidän kanssaan elämiseen.

Takaisin