Hanki nuoren viljelijän aloitustukeen vaadittava osaaminen verkko-opintoina JAMKissa! Tarjoamme harjoitettuun tuotantosuuntaan ja talouteen liittyviä opintokokonaisuuksia, kuten peltoviljelyn perusteet, kasvituotannon suunnittelua, tuotantoeläinten hoitoon ja hyvinvointiin sekä talouteen liittyviä opintoja. Saat henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa huomioidaan aiempi koulutuksesi ja se, mitä opintoja vielä tarvitset tuen vaatimusten mukaisesti.

Opiskele nuoren viljelijän aloitustukeen vaadittava ammattitaito verkossa

Nuoren viljelijän aloitustuen hakemiseen vaadittavat opinnot voit  suorittaa kätevästi kokonaan verkossa JAMKin avoimen ammattikorkeakoulun opintoina.

Opinnot voit suorittaa verkko-opintoina aikaan ja paikkaan sitomatta. Ennen opintojen alkua teemme sinulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa katsotaan aikaisempi koulutuksesi ja se, mitä opintoja vielä on tarpeen ottaa koulutusvaatimuksen täyttämiseksi. Näin opiskelet vain sitä, mikä on sinulle tarpeen.

 

Katso video

Mikä nuoren viljelijän aloitustuki -koulutus on? Lehtori Jaana Auer kertoo videolla koulutuksesta.

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Tuotantosuuntaan ja talouteen liittyviä opintoja

Tarjoamme sekä harjoitettuun tuotantosuuntaan että talouteen liittyviä opintokokonaisuuksia. Tarjolla on peltoviljelyn perusteisiin, kasvituotannon suunnitteluun ja talouteen liittyvät opintojaksot. Jos ryhdyt harjoittamaan kotieläintuotantoa, kannattaa perehtyä tuotantoeläinten hoitoon ja hyvinvointiin. Talouden osalta voit opiskella maatilayrityksen kirjanpitoa ja verotusta, maatilan työsuojelua ja yrityksen johtamista.

Voit aloittaa ja opiskella itsellesi sopivana aikana

Opinnot voit suorittaa verkko-opintoina aikaan ja paikkaan sitomatta. Ennen opintojen alkua teemme sinulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa katsotaan aikaisempi koulutuksesi ja se, mitä opintoja vielä on tarpeen ottaa koulutusvaatimuksen täyttämiseksi. Näin opiskelet vain sitä, mikä on sinulle tarpeen.

Opintojaksot

Opintojaksot ovat laajuudeltaan 3 - 5 opintopistettä, op. Ne sisältävät mm. maatilayrittäjyyteen, maanviljelyyn sekä tuotantoeläimiin liittyviä opintoja.

Lue lisää

 

Mikä nuoren viljelijän aloitustuki on ja kuka sitä voi hakea?

Aloitustuesta saat apua, kun aloitat viljelijänä ensimmäistä kertaa. Tuella helpotetaan sukupolvenvaihdoksia ja kannustetaan uusia viljelijöitä ryhtymään alalle. Haku on jatkuva. Hae aloitustukea 24 kk:n sisällä tilanpidon aloittamisesta.

Tukea voi hakea 

  • alle 41-vuotias viljelijä, joka aloittaa tilanpidon ensimmäistä kertaa

  • yksityisoikeudellinen yhteisö, joka elinkeinonaan ryhtyy harjoittamaan maataloutta. Yhteisössä määräysvalta tulee olla yhdellä tai useammalla luonnollisella henkilöllä, joka täyttää tuen myöntöedellytykset.

Sinulla tulee olla riittävä osaaminen, jotta voit saada aloitustukea. Vähimmäisvaatimuksena on

  • toisen asteen luonnonvara-alan tai muu vastaava koulutus tai
  • kolmen vuoden kokemus maataloudesta sekä
  • yritystoiminnan harjoittamisen kannalta tarkoituksenmukainen vähintään 20 opintoviikon / 30 opinto- tai osaamispisteen koulutus. Koulutukseen pitää sisältyä 10 opintoviikon / 15 opinto- tai osaamispisteen verran taloudellista koulutusta. 

Riittävä ammattitaito pitää saavuttaa viimeistään 36 kuukauden kuluessa tuen myöntämisestä.

Kiinnostuitko? Nuoren viljelijän aloitustuki -opinnot verkossa Ilmoittaudu
 

Ota yhteyttä

Auer Jaana

Auer Jaana

Lehtori, Senior Lecturer
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407694869
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Pystyn auttamaan maatalous- ja maaseutuyrittäjiä tuotannon ja talouden suunnitteluun, kannattavuuslaskentaan ja verotukseen liittyvissä  kysymyksissä.
Tutkinnot:
MMM
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Luonnonvara-ala

Haluatko olla turvaamassa kotimaisen ruuan, puhtaan veden ja luontoa säästävän energian käyttöä? Haluatko opiskella maaseudun osaavaksi asiantuntijaksi? Tutustu luonnonvara-alan koulutuksiin ja opiskele Biotalouskampuksella.

JAMK kouluttajana

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa voit suorittaa tutkinnon päivätoteutuksena tai monimuotona (aikuiskoulutus), täydentää osaamistasi tai hankkia ammatillisen opettajan pätevyyden. Testaa koulutushakuamme ja löydä sinulle sopivin tapa opiskella. Tutustu ja hae! Paikkoja valituille.

Näytä lisää