Kiinnostaako kyberturvallisuus? Avoimen AMK:n koulutuksessa opit ymmärtämään, miten yrityksen tai muun organisaation tietoteknisen ympäristön toimintaa suojellaan ja hallitaan.

Päivitä osaamistasi ja perehdy kyberturvallisuuteen

Kiinnostaako kyberturvallisuus? Tämän koulutuksen käytyäsi ymmärrät, miten yrityksen tai muun organisaation tietoteknisen ympäristön toimintaa suojellaan ja hallitaan.

Koulutus sopii sinulle, joka haluat päivittää aiempaa IT-alan osaamistasi tai haluat aloittaa alan korkeakouluopinnot.

Koulutus on avoimen ammattikorkeakoulun 30 opintopisteen napakka kokonaisuus, joka on osallistujille maksuton. Se on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän avustuksen osaajapula-aloille.

 

Ilmoittaudu 12.4. - 8.8.2021

Ilmoittaudu kyberturvallisuuden 30 opintopisteen kokonaisuuteen ja aloita opinnot syksyllä avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Ilmoittaudu tästä

 

Kyberturvallisuuden opintojen sisältö

Kyberturvallisuus on avoimen AMK:n 30 opintopisteen kokonaisuus, jossa opiskelet ensiksi tietotekniikan perusteita, kuten ohjelmointia, Linuxia, Git -versionhallintaa ja Gitlab -projektienhallintaympäristöä sekä tietoverkkojen rakennetta, protokollia ja niiden suunnittelun periaatteita. Perusteiden jälkeen pääset perehtymään kyberturvallisuuteen, jonka osuus koulutuksesta on noin puolet.

Kyberturvallisuudessa opit siihen liittyvät osa-alueet, kuten käsitteet (esim. luottamuksellisuus, eheys ja saatavuus) sekä standardit ja lainsäädännön (esim. tietosuoja, suojaustasot). Ymmärrät, mitä kyberturvallisuus tarkoittaa yksittäisen henkilön, organisaation ja yhteiskunnan kannalta.

Tutustut myös teknisiin menetelmiin, joiden avulla voidaan esimerkiksi suojata järjestelmiä, havaita puutteita ja varmistaa tiedon eheys. Opit tiedonsiirrossa käytetyt turvamekanismit luotettavuuteen ja saatavuuteen liittyen sekä haittaohjelmien ja haavoittuvuuksien toimintaperiaatteet ja vaikutukset. Ymmärrät hyökkäysten ja puolustusmenetelmien sekä suojaamisen periaatteet.

Opintojaksot, 30 op

  • Ohjelmoinnin perusteet, 5 op
  • Linuxin käyttö ja hallinta, 5 op
  • Git -versionhallinta ja Gitlab -projektien hallintaympäristö, 1 op
  • Tietoverkot, 5 op
  • Kyberturvallisuus, 4 op
  • Hyökkäykset ja puolustusmenetelmät sekä suojaaminen, 5 op
  • Auditointi, Penetraatiotestaus ja Red Team -toiminta, 5 op

Lue lisää opintojaksoista

 

Kokemuksia

 

Aikataulut

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, minkä vuoksi voit opiskella mistä vain.

Katso tarkemmat aikataulut

 

Hinta

Koulutus on maksuton. Koulutus on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta osaajapula-aloille.

Voit jatkaa myöhemmin insinöörin AMK-tutkintoon

Kyberturvallisuuden opintojaksot ovat osa tieto- ja viestintätekniikan insinöörin AMK-tutkintoa. Mikäli haluaisit jatkaa insinöörin AMK-tutkintoon, suorita ensin avoimen polusta puuttuvat 25 opintopistettä ja hae myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi.

Lue lisää

 

Ota yhteyttä

Nevala Jarmo

Nevala Jarmo

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358504634720
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Cyber Security, insinööri (YAMK)

Opi suunnittelemaan, kehittämään, toteuttamaan ja hallitsemaan kyberturvallisuuteen liittyvät teknologisia ratkaisuja. Opiskele englanninkielinen Master-tason tutkinto kyberturvallisuudesta ja valmistu alan asiantuntijaksi!

Uutiset

Jyväskylän ammattikorkeakoulun virtuaalisairaalassa harjoitellaan terveydenhuoltoalan toimijoiden kyberturvallisuusvalmiutta

Terveydenhuollon työn luonne tekee alasta äärimmäisen herkän palveluiden häiriöille. Sairaalan tietojärjestelmiin tai tietoliikenneverkkoon kohdistuneen hyökkäyksen vuoksi toimenpiteet voivat viivästyä tai pysähtyä vaikuttaen haitallisesti potilasturvallisuuteen.

Näytä lisää