Avoimen AMK:n ilmoittautumisajat lukuvuonna 2021 - 2022

Opinnot sijoittuvat kolmeen lukukauteen: syksyyn, kevääseen ja kesään. Opintojen alkamisaika ja pituus voivat kuitenkin vaihdella. Sekä syys- että kevätlukukaudella on kaksi ilmoittautumisten alkamisaikaa riippuen opinnoista. Ilmoittautuminen päättyy pääsääntöisesti 2-3 viikkoa ennen opintojen alkua. Tarkista kuitenkin päiväys kunkin opintojakson kohdalla, myös alla mainituista poikkeavia päivämääriä voi olla!

 

Opintojen ajoitus Ilmoittautumiset alkavat

Syyslukukausi (23.8.-17.12.2021)
- viikko 42 ei opetusta

3.8.2021 klo 9.00 (sosiaali- ja terveysala klo 10.00) TAI
13.9.2021 klo 9.00

Kevätlukukausi (3.1. -20.5.2022)
- vko 9 ei opetusta

15.11.2021 klo 9.00 (sosiaali- ja terveysala klo 10.00) TAI
24.1.2022 klo 9.00

Kesälukukausi (23.5.-31.7.2022) 11.4. klo 9.00
 

Näin ilmoittaudut avoimen opintoihin

Valitse opintotarjonnasta sinua kiinnostava opintojakso tai -kokonaisuus.

Tutustu opintojakson kuvaukseen, mahdollisiin ennakkotietovaatimuksiin sekä aikatauluun.

Klikkaa "Ilmoittaudu koulutukseen/koulutuskokonaisuuteen". Linkki tulee esiin ilmoittautumisajan alkaessa, kun päivivät sivun.

Täytä henkilötiedot, valitse oikeat tuotteet ja tutustu peruutusehtoihin. Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä (*). Jatka ja tarkista antamasi tiedot. Kun lähetät lomakkeen, ilmoittautuminen tulee järjestelmäämme.

Käy läpi valitsemasi kurssit ja tuotteet, ja siirry kassalle. Maksa opintomaksu verkkopankissa. Jos olet työtön työnhakija tai turvapaikanhakija, jätä tämä vaihe välistä ja toimita todistus alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Saat ilmoittamaasi sähköpostiin automaattiviestin kurssihakemuksen vastaanotosta sekä maksukuitin. Ennen opintojen alkua saat vielä opintokirjeen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Ohjevideo: näin ilmoittaudut

Voit katsoa videon myös täältä »

Huomioi

 • Opiskelijapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (ellei muuta toimintatapaa ole mainittu).
 • Mikäli pääsit verkkomaksuvaiheeseen ja opintomaksu onnistui, olet pääsemässä mukaan opintoihin. Ilmoittautumista ei huomioida, mikäli maksua ei ole suoritettu (paitsi jos olet työtön työnhakija tai turvapaikanhakija ja toimitat todistuksen vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi).
 • Varasijalle ilmoittautuvat eivät suorita verkkomaksua, vaan opintomaksu laskutetaan myöhemmin, mikäli opiskelupaikkoja vapautuu ja opiskelija ottaa paikan vastaan. Varasijalla oleviin otetaan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, jos opiskelupaikkoja vapautuu. Mikäli henkilöä ei tavoiteta kohtuullisessa ajassa, tarjotaan vapautunutta paikkaa eteenpäin.
 • Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, voit kysyä vapaita paikkoja: avoinamk@jamk.fi. Huomioi kuitenkin peruutusehdot, mikäli ilmoittaudut jälkikäteen.

"Opintojaksoille ilmoittautuminen oli todella helppoa."

Opiskelijapalaute

 

Opintomaksut avoimessa

Avoimen AMK:n opintomaksut ovat seuraavat (1.8.2021 lähtien):

 • polkuopinnot 150 €/lukukausi
 • opintokokonaisuudet 10 €/op
 • yksittäiset opintojaksot 15 €/op

Opinnot maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Mikäli opintomaksu on yli 150 euroa, yli menevä osuus voidaan laskuttaa. Tällöin opintomaksuun lisätään laskutuslisä 5 €. Kertaerä on aina maksimissaan 150 euroa.

Verkkokaupan toimitusehdot

Tutustu ennen opintoihin ilmoittautumista ja maksamista Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimitusehtoihin.

 

Maksuttomat opinnot työttömille ja turvapaikanhakijoille

JAMKin avoimen AMK:n opinnot ovat toistaiseksi maksuttomia työttömille työnhakijoille, lomautetuille ja turvapaikanhakijoille. Käytänne kestää ainakin vuoden 2022 loppuun saakka.

Toimi seuraavasti:

1. Tutustu avoimen AMK:n opintotarjontaan.

2. Keskustele opintosuunnitelmistasi ja niiden mahdollisista vaikutuksista työttömyysturvaan TE-toimiston kanssa.

3. Ilmoittaudu opintoihin:

 • Laita sähköisessä lomakkeessa rasti "työtön" tai "muu" ja lisätietoihin "turvapaikanhakija"
 • Jätä verkkomaksu hoitamatta (voit sulkea sivun verkkomaksun kohdassa).

4. Todenna oikeutuksesi maksuttomuuteen vuorokauden sisällä turvasähköpostina. Lähetä turvasähköposti osoitteen https://securemail.jamk.fi/ kautta, vastaanottajana avoinamk@jamk.fi. Kirjaa otsikoksi "Todistus opintojen maksuttomuutta varten" ja viestiosioon opinnot, joihin olet ilmoittautunut. Todennus tehdään seuraavilla dokumenteilla:

 • Työtön työnhakija: Todistus työnhaun voimassaolosta, ryhmät 02 työtön, 03 lomautettu, 07 työllistymistä edistävässä palvelussa, 08 koulutuksessa. Todistuksen saa TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
 • Turvapaikanhakijat: Vastaanottokeskuksen kuvallinen ID-kortti kuvana tai skannattuna.

HUOM! Toimita todistus aina ilmoittautuessasi uudelle opintojaksolle! Mikäli jäät varasijalle, toimita todistus mahdollisen paikan vapautuessa.

> Katso tiivistetty toimintaohje kuvana

> Katso ohjevideo

 

Peruutusehdot 1.8.2021 lähtien

Polkuopintojen ja yksittäisten opintojaksojen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen opintojen alkua. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, opintomaksua ei palauteta. Nonstop-opintoja ei voi perua maksutta.

Opintokokonaisuuksien (ml. korkeakouludiplomit) peruminen

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen opintojen alkua. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, ennakkomaksua (150 €) ei palauteta. Mikäli peruminen tapahtuu 14 päivää koulutuksen alkamisen jälkeen, peritään koko opintomaksu.

Yleiset ehdot

Peruminen on tehtävä kirjallisesti. Opintojen aloittamatta jättämistä ei katsota peruutukseksi. Suoritettu opintomaksu on edellytys koulutukseen osallistumiselle. Sairaustapauksissa maksun palautus harkitaan tapauskohtaisesti.

Oletko perumassa ilmoittautumisesi?

Tee peruutus tai keskeytys aina kirjallisesti sähköisen lomakkeen kautta:

 Perun ilmoittautumiseni avoimen AMK:n opintoihin

Sairaustapaukset

Sairaustapauksissa toimita peruutuslomakkeen lisäksi lääkärintodistus turvasähköpostina osoitteesta https://securemail.jamk.fi/:

 • vastaanottaja: avoinamk@jamk.fi
 • aihe: Lääkärintodistus
 • viesti: nimesi sekä opinnot, joihin olet ilmoittautunut

Lääkärintodistukset tuhotaan tarkistamisen jälkeen.

Kiinnostuitko? Avoimessa AMK:ssa on opintoja kaikilta koulutusaloilta. Voit valita laajempia opintokokonaisuuksia, polkuopintoja tai yksittäisiä opintojaksoja. Tutustu tarjontaan