Nina Kaari, liiketalous

Nina löysi itsensä uudelleen kaupan alalta

"Opiskelin vuoden verran avoimessa työttömyysetuudella tuettuna. Lukuvuodessa sain kasaan noin 100 opintopistettä. Sain aiemman kokemukseni perusteella hyväksilukuja, mutta opintopolun lisäksi napsin myös lisäopintoja. Päiväopiskelu sopi minulle loistavasti, sillä minulla on kolme lasta ja mies teki osittain iltatöitä. Opintojeni kautta pääsin jo keväällä töihin ja hain varsinaiseen tutkintokoulutukseen JAMKiin. Tulin valituksi sekä päivä- että iltaopiskeluryhmiin."

Irrottautumisyritys ja paluu juurille

Nimeni on Nina Kaari, kotoisin Teuvalta, nykyisin jyväskyläläinen. Olen ollut aiemmin kaupanalalla töissä 12 vuotta, taustaltani olen yo-merkonomi. Päädyin loppujen lopuksi irtisanomaan itseni, kun totesin, että kaupanala on nyt nähty. Hoidin välillä lapsia kotona ja vuonna 2010 hain Humanistiseen ammattikorkeakouluun ja JAMKiin opiskelemaan. Pääsykokeissa huomasin, että liiketalous on sittenkin minun juttuni. Olin kuitenkin merkinnyt ensisijaiseksi vaihtoehdoksi humanistisen. Otin tämän paikan vastaan, mutta varasin heti opiskelupaikan JAMKin avoimesta liiketalouden opintopolulta.

Omaehtoista opiskelua työttömyysetuudella

Opiskelin vuoden verran avoimessa työttömyysetuudella tuettuna. Lukuvuodessa sain kasaan noin 100 opintopistettä. Sain aiemman kokemukseni perusteella hyväksilukuja, mutta opintopolun lisäksi napsin myös lisäopintoja. Päiväopiskelu sopi minulle loistavasti, sillä minulla on kolme lasta ja mies teki osittain iltatöitä. Tulin yleensä Rajakadulle aamulla puoli yhdeksäksi. Jos meillä ei ollut opetusta, tein kampuksella tehtäviä. Iltaisin pystyin sitten keskittymään perheeseeni. Minua ei haitannut, että suurin osa muista opiskelijoista oli kohtalaisen nuoria. Sopeuduin hyvin sakkiin, meillä oli hyvä ryhmä.

Opintojeni kautta pääsin jo keväällä töihin ja hain varsinaiseen tutkintokoulutukseen JAMKiin. Tulin valituksi sekä päivä- että iltaopiskeluryhmiin ja valitsin näistä päiväryhmän. Ajattelin, että elämäntilanteeseeni sopii paremmin päiväopiskelu ja toisaalta, sain mahdollisuuden jatkaa tutussa opiskelijaryhmässä, tuttujen opettajien kanssa.

Vaikeuksien kautta voittoon

Tutkintokoulutuspaikan saatuani sain myös vakituisen työpaikan, jossa sain suoritettu työharjoittelun. Työn, perheen ja opiskelun yhdistäminen ei kuitenkaan ollut helppoa. Opiskelukaverit kokoontuivat päiväaikaan tekemään ryhmätöitä ja minä olin tuolloin töissä. Lopulta jouduin jättämään joitain opintoja kesken, koska en pystynyt osallistumaan ryhmätöihin.

Tutkinto-opinnot eivät siis lähteneet ongelmitta lentoon. Alkumatka tuntui tosi takkuiselta ja ensimmäisenä vuonna en saanutkaan opintoja kerrytettyä niin paljon kuin olisin halunnut. Mutta juuri, kun tilanne näytti mahdottomalta opintojen suhteen, huomasin, ettei se sitä ollutkaan. Löysin verkko-opintoina tehtäviä opintoja sekä taloushallinnon kärkeen tehtäviä portfolio-opintoja, joita pystyin tekemään etänä ja projektin muodossa. Löysin itsestäni ilta-/yöopiskelijan, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Kun lapset menivät nukkumaan, istahdin koneelle tunniksi tai pariksi. Sain paljon aikaan ja nautin opiskelusta!

Valmistuin tradenomiksi vuoden 2013 lopussa. Työskentelen tällä hetkellä talousamanuenssina Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella. Nyt aikeissani on hakea opiskelemaan ylempää AMK-tutkintoa JAMKiin.

Kiinnostuitko opiskelusta? Voit aloittaa avoimessa AMK:ssa tai hakea suoraan tutkintokoulutukseemme!

Lue lisää liiketalouden (AMK) koulutuksesta

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan

Takaisin