JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi. Tai valita lyhyemmän päivityksen ja syventää osaamistasi täydennyskoulutuksissa. Kehitämme myös kokonaisten työyhteisöjen toimintaa niin pedagogiikan perusasioiden kuin innovatiivisten koulutusratkaisuidenkin osalta. Yhdessä saamme aikaan osaamista ja asennetta, jotka kantavat myös tulevaisuudessa.

Päätoimipaikkamme on Jyväskylässä, mutta koulutamme eri puolilla Suomea ja verkossa. Näin aikuisten opiskelijoidemme on helpompi opiskella työnkin ohessa ja pääsemme käsiksi alueellisiin tarpeisiin. Toimimme aktiivisesti myös eri puolilla maailmaa ja teemme kehitystyötä siellä, missä osaamiselle on todellinen tarve. Viime aikoina olemme toteuttaneet kehittämisprojekteja esimerkiksi Argentiinassa, Kosovossa, Kazakstanissa, Nepalissa ja Etiopiassa.

 

Koulutukset

Meillä voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi eri puolilla Suomea. Aikuisen elämään sopivat opinnot suoritat noin 1–2 vuodessa.

 

Ajankohtaista

Tähtäätkö erkkaopeksi tai opoksi?

Opiskele ammatillisen erityisopettajankoulutuksen ja opinto-ohjaajankoulutuksen sisältöjä verkossa!

Erityinen tuki ammatillisessa koulutuksessa 10 op

Muodostat kuvaa erityisestä tuesta ammatillisessa koulutuksessa ja saat vastauksia erityispedagogiikan peruskysymyksiin. Syvennät ymmärrystä siitä, miten opettaja omalla toiminnallaan ja oppilaitoksen tukikeinoilla voi tukea jokaisen opiskelijan oppimista ja osallistumista.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Orientoituminen ohjaukseen 5 op

Tutustut ohjauksen peruskäsitteistöön, sisältöalueisiin sekä opinto-ohjaajan työhön. Pohdit ohjauksen merkitystä ja kehittämishaasteita. Perehdyt ohjauksen suunnitteluun, neuvonta- ja ohjauspalvelujen järjestämiseen sekä ohjauksen arviointiin.

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

Opekorkea somessa

Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK "The love for learning and desire to help others grow have brought me to the teacher education studies" summarizes Tatiana Juuso, who finished the Professional Teacher Education programme in May 2020.
Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK Hoi opiskelijamme! Huomioi kesätauko opiskelijapalveluissamme 🌼
Instagram-kuva käyttäjältä opekorkea Hoi opiskelijamme! Huomioi kesätauko opiskelijapalveluissamme 🌼
Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK Ennen kesälaitumia merkitse kalenteriin vielä tämä! Opettajakorkeakoulun uusi julkaisu ”Tulevaisuuden opettajuus” katsoo opettajuuden ja ammatillisen koulutuksen tulevaisuuteen. Se julkaistaan 3.9.2020 julkaisutilaisuudessa, johon olet tervetullut mukaan keskustelemaan opettajuuden muutoksesta laajenevissa oppimisen ympäristöissä. Vierailevana puhujana tulevaisuuden oppimisen teemasta kuulemme apulaisprofessori KT Kaija Collinia Jyväskylän yliopistosta. Tapahtumaan voi osallistua etänä tai paikan päällä Jyväskylän ammattikorkeakoululla (olosuhteet huomioiden). https://www.jamk.fi/fi/Tapahtumat/tulevaisuuden-opettajuus/ Lue tarkemmat tiedot tapahtuman sivulta ja tule juhlistamaan kanssamme – ilmoittautuminenkin on jo avattu!
Facebook post by Ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK Hei ystävä, millaisissa maisemissa ja tunnelmissa vietät keskikesän juhlaa? Hyvää juhannusta!
Näytä lisää

Poimintoja

Toimitamme useita verkkolehtiä sekä hankeblogia, joissa tekstejään julkaisevat niin henkilökunta, opiskelijat kuin muutkin asiantuntijat.

Erityinen tuki ja etäopetus
16.6.2020 10:37

Erityinen tuki ja etäopetus

Kirjoittajat: Jari Karttunen, Salla-Mari Rinkinen, Marina Harju, Katri Pehkonen, Anne Helle, Anne Peltonen ja Sanni Lehtolainen Johdanto Vuoden 2020 keväästä tu...
Kurottautumista verkon välityksellä
15.6.2020 7:37

Kurottautumista verkon välityksellä

Kevään 2020 koronakriisi tyhjensi oppilaitokset opiskelijoista. Siirtymä etäopetukseen ja etäoppimiseen oli nopea ja äkillinen muutos. Oppilaitoksissa tapahtuva...
Mitä on monikulttuurinen osaaminen ja mihin sitä tarvitaan?
11.6.2020 8:06

Mitä on monikulttuurinen osaaminen ja mihin sitä tarvitaan?

Monikulttuurisen osaamisen kouluttajana minulta on useammankin kerran kysytty, mihin ja miksi monikulttuurista ohjausosaamista tarvitaan? Miksi ei riitä, että o...
Näytä lisää
 

Ota yhteyttä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Ammatillinen opettajakorkeakoulu
Piippukatu 11
40100 Jyväskylä

Puhelinvaihde 020 743 8100 

www.facebook.com/opettajakorkeakoulu

Yhteystiedot-sivulta löydät esimerkiksi kampusten kartat ja koko JAMKin yhteystiedot.


Kysyttävää hausta tai opiskelusta?

Opiskelijapalvelumme tavoitat opiskelijapalvelut.aokk(at)jamk.fi
Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@jamk.fi

Opintojen ohjaaja Katariina Jouhiaho, puh. 040 7525 358
Opintoasiainkoordinaattori Marika Salminen, puh. 040 3515 261
Opintoasiainkoordinaattori Henriikka Lahtinen, puh. 040 7720 598

Henkilöstö

JAMKin henkilöhausta löydät henkilöstömme yhteystiedot. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jamk.fi.