uutinen 9.6.2023

Ensimmäiset yhteistutkinnon suorittaneet kiinalaiset opiskelijat valmistuivat logistiikkainsinööreiksi

Jamk aloitti koulutusyhteistyön kiinalaisen Huaiyinin teknillisen korkeakoulun (HYIT) kanssa vuonna 2019. Nyt ensimmäiset opiskelijat valmistuivat kaksoistutkintoon Jamkista. Samaan aikaan 29 opiskelijaa HYIT:ssä saa diplomin Jamkissa suoritetuista opinnoista.

Opiskelijat yhdessä Jamkin henkilöstön kanssa

Joint degree -tutkinnosta vastaava lehtori Mikko Ilola (vas.), valmistuneet opiskelijat Zhuang Yiwen ja Ye Jinlin sekä Uudistuvan teollisuuden instituutin johtaja Sami Kantanen.

Jamk kouluttaa kansainvälisen logistiikan osaajia

Kansainvälinen koulutusvienti Jamkissa saavuttaa tänä keväänä jälleen uuden etapin, kun ensimmäiset yhteistyötutkinnon eli niin sanotun Joint Degree -ohjelman suorittaneet HYIT:n opiskelijat valmistuivat Jamkista.

Joint Degree -ohjelmassa HYIT:n opiskelija suorittaa kolme ensimmäistä opiskeluvuottaan Kiinassa, minkä jälkeen hän voi suorittaa tutkintonsa loppuun Jamkissa Suomessa. Valmistuttuaan he saavat tutkinnon sekä Jamkista että HYIT:stä.

Tänä keväänä kaksoistutkintoon valmistui kaksi opiskelijaa, Ye Jinlin sekä Zhuang Yiwen, jotka osallistuivat myös Uudistuvan teollisuuden instituutin opiskelijoiden valmistujaisiin juhlistamaan tutkintoaan.

”Opiskelu Jamkissa ja asuminen Suomessa ovat olleet loistavat tilaisuus nähdä maailmaa ja tutustua uusiin kulttuureihin samalla, kun olen kerryttänyt kansainvälistä osaamista logistiikasta”, Ye Jinlin kertoo.

“Opiskellessani HYIT:ssä odotin innolla viimeistä opiskeluvuottani Jamkissa. Opiskeleminen ja asuminen täällä on ollut todella ainutlaatuinen ja jännittävä kokemus, ja olen oppinut paljon kansainvälisestä yhteistyöstä sekä monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta logistiikan alalla”, kertoo Zhuang Yiwen.

Koulutusyhteistyön tuloksista pääsevät nauttimaan myös ne HYIT:n opiskelijat, jotka eivät suorita viimeistä opintovuottaan Jamkissa. Tutkinto-ohjelman aikana HYIT:n opiskelijat ovat suorittaneet Jamkin kursseja sekä etä- että lähiopetuksena. Tänä vuonna 29 HYIT:n opiskelijaa saa diplomin Jamkissa suorittamistaan opinnoista. 

Joint Degree -yhteistyö jatkuu Jamkin ja HYIT:n välillä vielä ainakin neljän vuoden ajan. Ensi syksynä Jamkiin saapuu viisi HYIT:n opiskelijaa viimeistelemään tutkintonsa kansainvälisessä ympäristössä.

Lisätietoja:

Mikko Ilola

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358406412158