uutinen 3.1.2022

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa keskiviikkona 5.1.

Korkeakoulujen ensimmäinen yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 5. tammikuuta vieraskielisten koulutusten haulla. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (Jamk) on mahdollista hakea seitsemään Bachelor-tason (AMK) tutkinto-ohjelmaan ja kahdeksaan Master-tason (YAMK) tutkinto-ohjelmaan. Hakuaika päättyy 19.1.2022 klo 15. Englanninkielisiin koulutuksiin voi hakea ainoastaan nyt alkavassa tammikuun haussa.

The application period begins 5 January for English Bachelor’s and Master’s degree programmes.jpeg

Jyväskylän ammattikorkeakouluun voi hakea tammikuussa seitsemään englanninkieliseen AMK-tutkinto-ohjelmaan. Haussa ovat Business Information Technology, Information and Communication Technology, International Business, Nursing, Purchasing and Logistics Engineering, Tourism Management, sekä uusi Automation and Robotics -tutkinto-ohjelma.

Uusi Automation and Robotics perehdyttää opiskelijan sähkö- ja automaatiotekniikan osaajaksi. Automatisointiin liittyvän osaamisen tarve on kasvanut viime vuosina, kun esimerkiksi robottien, IoT-teknologian käyttö yleistyy. Koulutus antaa eväät alan asiantuntijuuteen käytännön osaamisen kautta.

”Täällä opiskelijat pääsevät opiskelemaan hyvin työelämää vastaaviin olosuhteisiin. Meiltä löytyy nykyaikaiset laboratoriot, joissa suuri osa opiskeluista tapahtuu. Parhaillaan on käynnissä useampia hankkeita yhdessä yritysten kanssa, joiden kautta saadaan hankittua uusinta osaamista ja myöskin kehitetään laboratorioiden laitteistoja. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus osallistua yritysyhteistyöhön. Opiskelijat päätyvät meiltä valmistuttuaan hyvin monenlaisiin tehtäviin eri toimialoille, kuten esimerkiksi suunnittelijaksi kiinteistöautomaation pariin tai kehittämään robotiikkasovelluksia jollekin yritykselle”, kertoo lehtori Ari Kuisma Jamkista.

Myös englanninkielisiin ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin (YAMK) haetaan tammikuussa. Jamkissa on tarjolla tänä vuonna jopa kahdeksan ylempää, Master-tason tutkinto-ohjelmaa: Artificial Intelligence and Data Analytics, Cyber Security, Full Stack Software Development, International Business Management, Professional Project Management, Sport Business Management, Sport and Exercise Physiotherapy sekä uutena tutkinto-ohjelmana Digital Rehabilitation.

Täysin uusi Digital Rehabilitation -tutkinto-ohjelma valmistaa opiskelijansa nykyaikaiseen, digitaalisia välineitä ja etäyhteyksiä hyödyntävään kuntoutustyöhön.

”Opiskelija tulee saamaan laaja-alaisen ymmärryksen uudenlaisista teknologioista ja pääsee toteuttamaan innovatiivisia ratkaisuja asiakaslähtöiseen, moniammatilliseen kuntoutukseen. Osana tutkinto-ohjelmaa huomioimme mm. digitaalisen vuorovaikutuksen erityispiirteitä, tutustumme digieriarvoisuuden teemoihin, hankimme osaamista tietoturvan ja eettisten näkökulmien kautta, sekä paneudumme käytännön keinoihin digitaalisen kuntoutuksen toteuttamiseksi”, kertoo lehtori Sanna Paasu-Hynynen Jamkista.

Englanninkieliset koulutukset avaavat mahdollisuuksia myös kansainvälisiin tehtäviin, joten ne ovat kiinnostaneet vuosi vuodelta yhä enemmän myös suomalaisia hakijoita. Lisäksi monella alalla vallitsevana työkielenä on englanti myös Suomessa, joten englanti koetaan luonnolliseksi vaihtoehdoksi opiskelukielenä. Englanninkieliset koulutukset antavat saman pätevyyden kuin vastaavat suomenkieliset koulutukset.

Suomen lukuvuosimaksuja koskeva lainsäädäntö velvoittaa korkeakouluja perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unioniin (EU) tai Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvan maan kansalaisuutta tai lukuvuosimaksusta vapauttavaa dokumenttia. Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on Jamkissa 8000 €/lukuvuosi ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 9000 €/lukuvuosi. Kaikki lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat saavat ensimmäisenä lukuvuonna 50 %:n apurahan. Toisesta lukuvuodesta alkaen opiskelijat ovat edelleen oikeutettuja 50 %:n apurahaan, mikäli opinnot ovat edenneet tavoitteen mukaisesti.

Ensimmäinen yhteishaku päättyy 19.1.2022 klo 15. Toisen yhteishaun hakuaika on 16.-30.3.2022 klo 15, jolloin haetaan vain suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi(eng. www.studyinfo.fi). Opinnot alkavat syksyllä 2022.

Jamkin englanninkieliseen koulutustarjontaan voi tutustua osoitteessa www.jamk.fi/tutkinnotenglanniksi sekä englanniksi osoitteessa: www.jamk.fi/applynow

Kevään yhteishaku 5.1.–19.1.2022 klo 15.00 saakka:

Englanninkielinen koulutus, AMK (220 aloituspaikkaa)

 • Automation and Robotics, 15 aloituspaikkaa
 • Business Information Technology, 30 aloituspaikkaa
 • Information and Communication Technology, 25 aloituspaikkaa
 • International Business, 50 aloituspaikkaa
 • Nursing, 40 aloituspaikkaa
 • Purchasing and Logistics Engineering, 20 aloituspaikkaa
 • Tourism Management, 40 aloituspaikkaa

Englanninkielinen koulutus, YAMK (160 aloituspaikkaa)

 • Artificial Intelligence and Data Analytics, 20 aloituspaikkaa
 • Cyber Security, 30 aloituspaikkaa
 • Digital Rehabilitation, 15 aloituspaikkaa
 • Full Stack Software Development, 20 aloituspaikkaa
 • International Business Management, 20 aloituspaikkaa
 • Professional Project Management, 20 aloituspaikkaa
 • Sport Business Management, 15 aloituspaikkaa
 • Sport and Exercise Physiotherapy, 20 aloituspaikkaa

Lisätietoja:

Hakijapalvelut
hakijapalvelut(a)jamk.fi
p. 040 556 0409
Jyväskylän ammattikorkeakoulu