uutinen 21.1.2022

Ammatillisen opettajankoulutuksen suosio ennallaan

Haku ammatilliseen opettajakorkeakouluun päättyi 20.1.2022. Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu oli toiseksi suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Ammatillisen opettajankoulutuksen suosio ennallaan.jpeg

Alustavien tietojen mukaan Suomen viiteen ammatilliseen opettajakorkeakouluun saatiin tänä vuonna yhteensä 5936 hakemusta. Hakijamäärä pysytteli edellisvuoden tasolla, kasvua saatiin noin 60 hakijan verran. Ammatilliseen opettajankoulutukseen hakeudutaan tällä hetkellä eniten sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialoilta. 

Jamkin ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli 1475 hakemusta, joista ammatilliseen opettajankoulutukseen 1125, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 97 ja opinto-ohjaajankoulutukseen 253 hakemusta. Hakijoiden yhteismäärällä mitattuna Jamk oli tänä vuonna toiseksi suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu. Opiskelupaikkoja on Jamkissa tarjolla yhteensä 470 uudelle opiskelijalle.  

“Ensi lukuvuodeksi olemme lähteneet rohkeasti uudistamaan ammatillisen opettajankoulutuksen toteutustapaamme. Uudet verkko- ja vertaisryhmät korostavat ajatustamme siitä, että pedagogisesti taitavan opettajan on osattava ohjata oppimista sekä verkossa että lähitoteutuksessa ja ymmärrettävä molempien toteutusmuotojen erityispiirteitä”, kertoo koulutusvastaava Siru Lehto ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. 

“Olemme tyytyväisiä, että hakijat ovat ottaneet ajatuksen näin hyvin vastaan ja valinneet Jamkin, vaikka emme tänä vuonna tarjonneet pelkästään verkossa suoritettavia opintoja muiden ammatillisten opettajakorkeakoulujen tapaan”, Lehto jatkaa. 

Erityisopettajankoulutuksen osalta hakijamäärässä nähtiin hienoista laskua, kun taas opinto-ohjaajankoulutus kiinnosti selkeästi viime vuotta enemmän. Opinto-ohjaajankoulutusta Jamk toteuttaa yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. 

Jamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, joka kouluttaa aikuisista opetusalan osaajia eri puolilla Suomea. Toimintaan kuuluvat olennaisesti myös täydennyskoulutukset ja palvelut organisaatioille sekä tutkimus- ja kehitystyö koulutuksen saralla. 

Lisätietoja: 

Siru Lehto, koulutusvastaava, ammatillinen opettajakorkeakoulu 

[email protected]  

p. +358406341231 

Jyväskylän ammattikorkeakoulu  

Juha Hautanen, päällikkö, ammatillinen opettajakorkeakoulu

[email protected]

p. +358406412950

Jyväskylän ammattikorkeakoulu