uutinen 17.2.2021

Korkeakouluviikko tuo JAMKin verkko-opintoihin yli 200 lukiolaista

Keuruun, Petäjäveden, Jämsän ja Saarijärven lukiolaiset opiskelevat 22. – 26.2.2021 korkeakouluopintoja viikon ajan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Koronatilanteen vuoksi opinnot toteutetaan verkko-opintoina, joita opiskelijat tekevät sekä itsenäisesti että luokkahuoneisiin kokoontuen. Ensimmäistä kertaa viikolla on tiiviisti mukana myös työelämän edustajia.

Korkeakouluviikko tuo JAMKin verkko-opintoihin yli 200 lukiolaista .png

Korkeakouluviikolla lukiolaiset tekevät ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintoja, jotka he saavat myöhemmin hyväksiluettua, mikäli jatkavat ammattikorkeakouluun. Maakunnan korkeakouluviikko toteutetaan nyt toista kertaa.

– Kokemukset ensimmäisestä korkeakouluviikosta olivat todella positiivisia. Opiskelijoilta kerätyn palautteen mukaan viikossa ehti oppia paljon, opinnot oli sovitettu lukiolaisille hyvin ja kurkistus korkeakouluelämään oli tervetullut. Suhtaudumme luottavaisin mielin myös nyt edessä olevaan etätoteutukseen, koska kokemusta verkko-oppimisesta meillä jo on, puolin ja toisin, kertoo suunnittelija Maarit Korva Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

– Korkeakouluviikolla voimme toteuttaa kahdelle ikäluokalle mahdollisuuden tutustua korkeakouluopintoihin. Opiskelijat voivat suorittaa opintojakson oman kiinnostuksen mukaan ja saada samalla tietoa kyseisestä alasta. Tämä on loistava yhteistyömahdollisuus JAMKin ja alueen lukioiden kanssa, kertoo Saarijärven lukion rehtori Ulla Valkola.

Viikon aikana lukiolaiset saavat myös tietoa alan työllistymismahdollisuuksista suoraan paikallisilta työelämän edustajilta, yrityskummeilta. Mukana on kymmenkunta keskisuomalaista yritystä, kuten Keskimaa, keuruulainen HT-Laser Oy ja Perusturvaliikelaitos Saarikka.

– Yrityskummiuden taustalla on ajatus työelämänäkökulman mukaan ottamisesta, ideana on tuoda esille innostavia ja erilaisia työelämämahdollisuuksia. Yritykset ovat hyvinkin innostuneesti lähteneet mukaan toteutukseen. Yrityskummit esittelevät toimintaansa, kertovat millaisissa työtehtävissä yrityksessä voi työskennellä ja minkälaiset ovat työllisyysnäkymät tulevaisuudessa. Mukana on myös henkilöitä, jotka avaavat omaa urapolkuaan korkeakoulusta alan töihin. Saattaapa joillakin yrityskummeilla olla kesätyövinkkejäkin, kertoo Keuruun kaupungin projektipäällikkö Tiina Perämäki.

JAMKin opettajien lisäksi opiskelijoiden työskentelyä ohjaavat lukioiden opettajat. Tämä tarjoaa mahdollisuuden myös opettajille tutustua toisiinsa sekä AMK-opintoihin.

Lue lisää korkeakouluviikosta

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 561 2555

Ville Metsäpelto, rehtori,
Petäjäveden lukio
etunimi.sukunimi@edu.petajavesi.fi
p. 040 485 5731

Vesa Leinonen, rehtori
Keuruun yhteiskoulun lukio
etunimi.sukunimi@keuruu.fi
p. 040 513 5823

Helena Myllymäki, opinto-ohjaaja
Jämsän lukio
etunimi.sukunimi@jamsa.fi
p. 040 712 2494

Ulla Valkola, rehtori
Saarijärven lukio
etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi
p. 044 459 8260

Tiina Perämäki, projektipäällikkö
Keuruun kaupunki
etunimi.sukunimi@keuruu.fi
p. 040 141 7845