uutinen 7.12.2021

JAMKin agrologiopiskelijoista Valtran Experience Squad -brändilähettiläitä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti ja traktorivalmistaja Valtra ovat sopineet yhteistyöstä. Agrologiopiskelijat toimivat Valtran brändilähettiläinä Suolahden traktoritehtaalla sekä JAMKin Tarvaalan kampuksella. Sopimus on tässä vaiheessa voimassa vuoden 2022 loppuun.

JAMKin agrologiopiskelijoista Valtran Experience Squad -brändilähettiläitä.jpeg

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja traktorivalmistaja Valtran uuden yhteistyön myötä JAMKin agrologiopiskelijat pääsevät toimimaan Valtran suomalaisten asiakasvieraiden oppaina ja brändilähettiläinä vuonna 2022. Valtra Experience Squad -nimellä toimivan brändilähettiläsryhmän toiminta pyritään aloittamaan tehdas- ja kampusvierailujen muodossa maaliskuussa 2022, jos yleinen tilanne sen sallii.

JAMKin agrologiopiskelijat toimivat Valtran tehtaalla oppaina ja järjestävät traktoreiden koeajoja asiakkaille Biotalouskampuksella. Opiskelijat voivat hyödyntää opastoiminnan erikoistumisharjoittelunaan tai projektiopinnoissaan.

Valtra toimittaa kampukselle koeajoja varten traktorit, jotka edustavat viimeisintä teknologiaa. Traktorit ovat myös kampuksen opetuksessa käytettävissä. Virtuaalisia oppimisympäristöjä, kuten simulaattoreita ja virtuaalimaailmoja, rakentuu jo nykyisten lisäksi kampukselle niin opiskelijoiden kuin vierailijoiden käyttöön. Tiloja ja kalustoa hyödynnetään myös Valtran tuotekoulutuksissa.

Ninnu Kinnunen HR Business Partner ja Senior Recruiter Valtran henkilöstöosastolta iloitsee uudesta yhteistyöstä.

– Tarvitsemme monenlaisia osaajia niin tuotekehitykseen kuin tuotantoon ja moniin muihinkin toimintoihin. Yhteistyön kautta me voimme mahdollistaa opiskelijoille oppimispaikkoja ja toisaalta - löydämme näin myös loistavia osaajia tekemään maailmanluokan traktorikokemusta asiakkaillemme.

Valtran uusien vierasoppaiden ja opiskelijayhteistyön tuomia mahdollisuuksia odotetaan myös markkinointiosastolla.

– Mielenkiinnolla odotamme toiminnan alkamista ja mahdollisia tulevia projekteja yhteistyön tiimoilta, sanoo Jani Oksanen Sales Engineer Specialist, Valtra Experience Squad vastaava, Valtran markkinointiosastolta.

JAMK Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen ja opiskelijoiden ohjaamisesta käytännössä vastaava lehtori Juha Kuula iloitsevat yhteistyöstä.

– Tämä sopimus on merkittävä askel yhteistyömme kehittämisessä ja hieno käytännön esimerkki yrityksen ja oppilaitoksen välisistä mahdollisuuksista luoda kaikkia osapuolia hyödyttäviä ratkaisuja. Työelämäyhteyksien luominen opiskelijoille jo opintojen aikana on meille JAMKissa tärkeää ja on todella hienoa, että pääsemme rakentamaan tätä siltaa nyt yhdessä Valtran kanssa, Minna Lappalainen sanoo.

– Innolla odotan toiminnan käynnistymistä. Opiskelijalle vierailuoppaana toimiminen antaa vahvan kokemuksen asiakaspalvelusta sekä vahvistaa teknologista osaamista ja tuotantologistiikan tuntemusta, kertoo Juha Kuula.

Lisätietoja:
Minna Lappalainen, johtaja, Biotalousinstituutti
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 630 0384

Juha Kuula, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 760 2563

Jyväskylän ammattikorkeakoulu