uutinen 8.2.2021

JAMK ja Ähtärin kaupunki yhteistyöhön e-urheilun mahdollisuuksien kartoittamiseksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Ähtärin kaupunki ovat aloittaneet yhteistyössä esiselvityshankkeen, jonka aikana tarkastellaan elektronisen urheilun mahdollisuuksia paikkakunnalla.

JAMK ja Ähtärin kaupunki yhteistyöhön e-urheilun mahdollisuuksien kartoittamiseksi.png

Nuorisotyötä e-urheillen Ähtärissä -hankkeessa tarkastellaan e-urheilua digitaalisen nuorisotyön välineenä, e-urheiluun liittyviä tapahtumatuotannon mahdollisuuksia sekä e-urheilutilan perustamista. Saatujen tietojen perusteella tehdään päätöksiä jatkon suhteen. Rahoituksesta vastaa alueen Leader-ryhmä Kuudestaan ry.

Ähtärin vapaa-aikatoimenjohtaja Marika Puntala on innoissaan uudesta avauksesta nuorisotyön saralla.

– Olemme ajan hermolla; on hienoa päästä kokeilemaan ja kartoittamaan, miten e-urheilu Ähtärissä vastaanotetaan. Tämä esiselvityshanke on suora vastaus niihin toiveisiin ja ajatuksiin, joita nuoret ovat itse nostaneet esiin eri yhteyksissä viime aikoina, Puntala kertoo.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu valikoitui hankekumppaniksi e-urheilun parissa tehdyn kehitystyön ansiosta. JAMKin hallinnoima E-urheilulla yhteisöllisyyttä ja liiketoimintaa -hanke on auttanut pilotoimaan toimintamalleja e-urheiluun liittyen. Hankkeen pääpaino on ollut nuorten pelaajien peli- ja hyvinvointivalmennuksissa sekä välillisesti uusien opintojaksosisältöjen tarjoamisessa e-urheilualaan liittyen. Hankkeen myötä Jyväskylään on avattu kaksi GamePit -pelitilaa, joissa järjestetään mm. e-urheiluvalmennusta. Kehitystyön ansiosta JAMK on hyväksytty Suomen elektronisen liiton SEUL ry:n jäsenorganisaatioksi.

– Erityisesti kaupunkia kiinnosti JAMKin tekemä työ nuorten peliharrastuksen ja -valmennuksen parissa, järjestelmäosaaminen ja GamePit -tilat. Tarkoitus on luoda pitkäaikainen kumppanuus ja auttaa Ähtärin kaupunkia luomaan erilaisia pelaamiseen ja e-urheiluun linkittyviä toimintoja sekä kehittää uusia palveluita alueelle, kertoo projektiasiantuntija Tuomas Rauhansalo Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Konkreettisia toimenpiteitä esiselvityshankkeen aikana ovat ähtäriläisten 13–18-vuotiaiden nuorten sekä vanhempien haastattelut. Lisäksi päästään kuulemaan lajin tuntevia asiantuntijoita sekä kokeilemaan peli-iltatoimintaa. Peli-iltatoiminta käynnistetään Ähtärin kaupungin nuorisotoimen väistötiloissa maaliskuun alussa. Peli-iltojen on tarkoitus olla matalan kynnyksen toimintaa, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa pelikokemusta. Peli-iltojen sarja huipentuu retkellä Jyväskylään, huippuvarustettuun JAMKin ylläpitämään GamePit Pro-pelitilaan.

Lue myös: Ähtärissä tarkastellaan e-urheilun mahdollisuuksia – Ähtärin kaupunki

Lisätietoja:
Tuomas Rauhansalo, projektiasiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 597 5473
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Marika Puntala, vapaa-aikatoimenjohtaja
etunimi.sukunimi@ahtari.fi
p. 040 544 2537
Ähtärin kaupunki