uutinen 22.6.2020

Valtakunnalliset AMK-valintakokeet JAMKin pääkampuksella 23.–24.6

Valtakunnalliset AMK-valintakokeet jatkuvat 23.–25.6. ammattikorkeakoulujen kampuksilla ympäri maata. Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampukselle on kutsuttu yhteensä 833 hakijaa valintakokeeseen 23. ja 24. kesäkuuta.

Yli kahdeksansadan hakijan saapumiseen on JAMKissa varauduttu järjestelyin, jotka noudattavat viranomaisten ohjeita ja rajoituksia. Hakijat jaetaan valintakoepäivinä pienempiin ryhmiin, jotta kokeet saadaan järjestettyä turvallisesti. Molempina päivinä on kaksi valintakoetilaisuutta, ensimmäinen klo 9.00 aamulla ja toinen klo 14.00 iltapäivällä.

– Valintakoetiloja on käytössä yhteensä 29 ympäri kampusta, pääasiassa luokkia sekä kampuksen auditoriot. Kaikissa koetiloissamme on enintään 10 hakijaa ja niissä on huomioitu turvalliset etäisyydet hakijoiden välillä, summaa JAMKin turvallisuuskoordinaattori Timo Hiltunen.

Suuri määrä tiloja vaatii myös paljon ihmisiä huolehtimaan mm. kokeiden valvonnasta ja hakijoiden opastamisesta. Valintakoejärjestelyihin osallistuukin yhteensä yli 100 henkeä, pääosin JAMKin omaa henkilökuntaa. Myös tutor-opiskelijoita on mukana opastamassa hakijoita.

Valintakoetiloihin kuljetaan erikseen määriteltyjen ulko-ovien kautta, jotta vältettäisiin jonojen muodostuminen ja tarpeeton kulkeminen kampuksen sisätiloissa. Ovet ovat auki rajoitetusti, vain tunnin ennen kunkin valintakoetilaisuuden alkua.

Opasteet ja henkilökunta ohjaavat oikeaan valintakoetilaan. Hakijan henkilöllisyys ja sekä hakijalle lähetetty QR-koodi tarkistetaan koetilan yhteydessä ja halutessaan hakija saa tässä vaiheessa kasvomaskin.

Kaikki valintakokeeseen liittyvät ohjeet on lähetetty hakijoille valintakoekutsun mukana ja löytyvät myös JAMKin nettisivuilta osoitteesta jamk.fi/valintakoe.

Valtakunnallisesti kaikkia hakijoita ohjeistetaan opiskelijavalintaan liittyen osoitteessa:
www.ammattikorkeakouluun.fi

Lisätietoja JAMKin valintakoejärjestelyihin liittyen:
Timo Hiltunen, turvallisuuskoordinaattori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 808 945
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Hakijapalvelut
hakijapalvelut(a)jamk.fi
p. 040 556 0409
Jyväskylän ammattikorkeakoulu