uutinen 7.12.2020

JAMKille Suomen Sydänliiton tunnustus: sydänterveyden edistämistyötä on tehty yhteistyössä yli miljoonalla eurolla

Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoululle alueellisen kunniamaininnan ansiokkaasta toiminnasta sydänterveyden edistämiseksi.

Palkitsemisen tarkoituksena on korostaa sydänterveyden edistämisen merkitystä, erityisesti terveen elämän edellytysten luomisen ja sydänsairauksien ehkäisyn näkökulmasta. Palkinnolla halutaan huomioida ja kiittää sydänjärjestön ulkopuolisia toimijoita. Suomen Sydänliitto ry myöntää kunniamaininnan Keski-Suomen sydänpiirin esityksestä.

JAMK on toiminut Keski-Suomen Sydänpiirin aktiivisena kehittäjä- ja toimintakumppanina hyvinvoinnin ja sydänterveyden edistämisessä Keski-Suomessa. Viimeisen seitsemän vuoden aikana on valmisteltu ja toteutettu yhteistyössä viisi terveyttä edistävää Maaseuturahaston kehittämishanketta, joiden yhteisbudjetti on ollut yli 1,6 miljoonaa euroa . Esimerkiksi NaApurit-projektissa kehitetään kylien omaehtoista turvallisuustoimintaa ja vapaaehtoista lähiapua sydänpysähdys- ja tulipalotilanteisiin. Digisti kylässä -projektissa taas vahvistetaan Keski-Suomen kylissä asuvien hyvinvointia ja digitaitoja erilaisten sähköisten palveluiden sekä laitteiden käyttämisessä.

– JAMKin kumppanuus ja yhteistyö kolmannen sektorin toimijan kanssa on ollut vastavuoroista, asiantuntevaa sekä innovatiivista, joka on näkynyt eri toimintamuodoissa sekä näyttöön perustuvan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Yhteistyö on mm. monipuolistanut Keski-Suomen Sydänpiirin toimintaa, lisännyt vaikuttavuutta sekä mahdollistanut uuden kehittämistä ja kokeilua, Keski-Suomen Sydänpiiri Ry:n toiminnanjohtaja Kristiina Pigg iloitsee.

– Opiskelijayhteistyö JAMK:n kanssa ollut sujuvaa ja antoisaa. Se on toteutunut säännöllisesti useimpien eri tutkinto-ohjelmien kanssa esimerkiksi harjoittelujaksojen, tapahtumapäivien, opinnäytetöiden ja uusien ammattilaisten aktivoimisessa sydänjärjestötyöhön, jatkaa Pigg.

Lisätietoja:
Kare Norvapalo, TKI-päällikkö
[email protected]
p. 040 519 6091
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointi

Kristiina Pigg, toiminnanjohtaja
[email protected]
p. 050 592 4588
Keski-Suomen Sydänpiiri ry