uutinen 2.8.2019

Uutta nostetta pelialalle: Digi & Game Center Jyväskylään

Jyväskylän peliala saa uuden sysäyksen eteenpäin, kun Jyväskylän ammattikorkeakoulu, peliosuuskunta Expa ja Jykia Oy lähtevät viemään eteenpäin kaupunkiin perustettavaa digi- ja pelikeskusta. Digi & Game Center tulee Matarankadulla kokoamaan peli- ja digialan toimijoita yhteen paikkaan. Tavoitteena on avata keskus jo 1.1.2020.

Uutta nostetta pelialalle: Digi & Game Center Jyväskylään.png

Peliosuuskunta Expan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Roininen kertoo:

- Noin 10% Suomen pelialan yrityksistä sijaitsee Jyväskylässä. Kolmessakymmenessä yrityksessä työntekijöitä on n. 150. Suurin osa on muutaman työntekijän niin kutsuttuja mikroyrityksiä, eli toimijat puurtavat töitään aika lailla yksin mm. kotitoimistoissa ja heille yhteisöllinen, yhteinen työskentelypaikka tuo aivan uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia. Monialainen toimijaverkoston yhteistyö luo osaamista, yrittäjyyttä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia aina kansainvälisille markkinoille asti. Myös e-urheilun nopea kasvu vaatii Jyväskylässä nopeita toimenpiteitä.

Digipuolella kaupungissa on suuriakin ICT-yrityksiä runsaasti. Alalla on kärsitty jopa työntekijä eli koodaripulasta, johon keskuksen toivotaan myös vaikuttavan positiivisesti. Peliosuuskunta Expa tulee vastaamaan Jyväskylään perustettavan Digi&Game Centerin operaattorin tehtävistä. Expa ja Jykia Oy etsivät laajasti alan toimijoita keskukseen. Tavoitteena on, että pääosa keskuksen toimijoista on tiedossa syyskuun puoliväliin mennessä. Toiminta tiloissa käynnistyy 1.1.2020.

Myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) Liiketoimintayksikön tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman pelikehittäjien tuotekehityslaboratoriot ja e-urheilun valmennus tulevat toimimaan Centerissä. Centerin tiloja vuokrataan pelialan ja digitalisaation yrityksille. Centerissä tullaan järjestämään kaikille avoimia peli- ja digialan tapahtumia.

Tilat sijoittuvat Matarankatu 2 kiinteistöön Buildercom Oy:n ja Jydacom Oy:n entisiin tiloihin. Tilojen päävuokralaisena toimii Jyväskylän kaupungin, Laukaan ja Muuramen kunnan omistama kiinteistökehitysyhtiö Jykia Oy.

- Haemme keskukselle myös sponsoreita, eli toimijoita, jotka haluavat tukea pelialan kehittymistä Jyväskylässä, kertoo puolestaan hankkeen projektipäällikkö Hanna Hauvala Jamkista. Sponsoriksi pääsee mukaan 2 500 – 10 000 euron sijoituksella ja sillä pääsee näkyvästi mukaan keskuksen toimintaan.

Lisätietoja:
Hanna Hauvala, projektipäällikkö, JAMK, hanna.hauvala(at)jamk.fi, +358 40 576 9174
Tuomas Roininen, hallituksen puheenjohtaja, Expa, tuomas.roininen(at)expa.fi, +358 50 380 0991

Digi & Game Centerin toiminta käynnistetään Sustainable Digi & Game Ecosystem -hankkeen toimenpiteenä. Hanketta rahoittavat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta, BusinessJyväskylä ja Fingersoft: www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/sustainable-digigame-ecosystem/

Peliosuuskunta Expa on alueellinen avoin yhteisö pelien tekijöille, tutkijoille, opiskelijoille, opettajille, tapahtumille tai muille alalla toimiville henkilöille ja tahoille Jyväskylässä ja koko Keski-Suomessa. Expan tarkoituksena on edesauttaa pelialan menestystä Jyväskylän seudulla ja se on virallinen IGDA Finland Jyväskylä Hub Keski-Suomessa. www.expa.fi

Kuva poistettu.