uutinen 9.5.2019

REC JKL showcase tuo valokeilaan biisintekijät Musiikkikampukselta

Suomalaisen musiikkikampuksen REC JKL – Musiikin luovan tuottamisen showcase järjestetään ensimmäistä kertaa 17.5.2019 klo 10-21 Seminaarinmäellä Boomboxissa. Yleisölle tapahtuma tarjoaa mm. ajankohtaisia keskusteluja, luovaa tekemistä sekä luonnollisesti uutta mielenkiintoista musiikkia ja kovatasoisen showcase-illan.

Yksipäiväinen showcase alkaa aamupäivällä paneelikeskustelulla keskisuomalaisten musiikkialan ammattilaisten kanssa ja jatkuu iltapäivällä luennolla ja työpajoilla. Paneelikeskustelun aiheena klo 10 alkaen on Musiikin luovan tuottamisen mahdollisuudet Keski-Suomessa. Alan mahdollisuuksista ja haasteista ovat keskustelemassa promoottori Raine Pulkkinen (Jelmu), säveltäjä Olli Moilanen, muusikko/nuorisonohjaaja Seppo Pohjolainen (Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Jyväskylä Rock Academy), artisti/tuottaja Joni Vanhanen ja laulaja lauluntekijä/muusikko /musiikinopettaja Antti Kleemola (Kertsi ry). Lounaan jälkeen luovuutta tarkastellaan tutkimuksen näkökulmasta Henna-Riikka Peltolan luennolla Mitä on musiikillinen luovuus ja miksi sitä pitää tutkia?. Iltapäivän ohjelmassa on Musatorni ja KAIKU musiikkikäsine – teknologia luovuuden tukena –workshop sekä pilke silmäkulmassa tehty Biisitohtorien vastaanotto.

Klo 17 alkaen Boomboxin lavalle nousevat illan tähdet; musiikkikampuksen opiskelijat itse säveltämillään biiseillään. Luvassa on niin herkkää laulaja-lauluntekijätunnelmointia kuin energistä bänditykitystä. Showcase-tapahtuma huipentuu artistivieras WANHA:n keikkaan. WANHA on Joni Vanhasen (mm. Joniveli, Urbaanileganda, Ghost Brigade) sooloprojekti, jonka musiikissa elektroniset rytmit ja syntetisaattorit yhdistyvät kielisoittimiin ja Jonin silkinpehmeisiin pop-laulumelodioihin.

REC JKL showcase on Suomalaisen musiikkikampuksen tapahtuma, joka tuo esille Musiikkikampuksen yhteisiä luovia sisältöjä, säveltämistä ja musiikin luovan tuottamisen osaamista. Sen tavoitteena on tukea nuoria, Musiikkikampuksella vielä opiskelevia säveltäjiä ja musiikin tuottajia, antaa heille areena omien biisien esille tuomiseen sekä edesauttaa keskisuomalaisten alan tekijöiden – niin pitkän linjan kuin tulokkaidenkin – verkostoitumista. Tapahtuman tuotantotiimissä vaikuttavat pitkän linjan musiikin luovan tuottamisen tekijät ja Musiikkikampuksen opettajat Sami Sallinen (JAMK), Jarmo Kivelä (Gradia), Antti Kleemola (Gradia), Esa Viirret (JyU) ja Mikko Myllykoski (JyU).

Tapahtuma on avoin kaikille. Vapaa pääsy!
Lue lisää tapahtumasta: www.musiikkikampus.fi