uutinen 30.8.2019

Lukuvuoden avajaiset toivottivat JAMKin uudet opiskelijat tervetulleeksi

Jyväskylän Paviljonkiin kerääntyi n. 1300 uutta JAMKin opiskelijaa, kun lukuvuosi 2019-2020 startattiin perinteisillä avajaisilla tiistaina 27.8.

Tiesitkö, että Jyväskylässä on yli 42 000 opiskelijaa? Tämän muisti mainita Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto toivottaessaan JAMKin uusille opiskelijoille hyvää alkavaa lukuvuotta. Kaupunginjohtajan tervehdys kirvoitti raikuvat aplodit uusilta opiskelijoilta.

Tervehdyspuheenvuoron jälkeen oli vuorossa paneelikeskustelu, johon osallistuivat tänä vuonna JAMKin rehtori Jussi Halttunen, JAMKin hallituksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo, Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sekä opiskelijakunta JAMKOn puheenjohtaja Jarkko Patteri. Paneelikeskustelussa käsiteltiin mm. opiskelijoiden hyvinvointia ja Uuden sukupolven korkeakoulua, jota rehtori käsittelee myös lukuvuoden avaavassa blogikirjoituksessaan

Avajaisten keynote-puhujana nähtiin puolestaan Arman Alizad. Muun muassa tyylineuvojana, toimittajana, luennoitsijana sekä televisiopersoonana ja -tuottajana toiminut Alizad puhui teemoista, joista monitaiturilla on omakohtaistakin kokemusta: muutos, epävarmuus ja pelko. Samoja teemoja saattaa liittyä myös opintojen aloittamiseen. Onneksi lopussa kiitos seisoo: muutoksen ja uuden elämäntilanteen keskelläkin asenne ratkaisee, ja sitä tuntui tuoreessa opiskelijaporukassa riittävän!

Katso kuvat avajaisista alta!