Projekti

Towards Inclusive Learning Environments in VET

Lyhenne
TILE
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Uudistuva oppiminen
Toteutusaika
1.10.2011 - 30.9.2013
Yksikkö
Ammatillinen opettajakorkeakoulu
Rahoitusohjelma
Lifelong learning - Leonardo da Vinci
Projektin kuvaus

Projektissa luotiin ammatillisen koulutuksen henkilöstölle tarkoitettu työkalu inklusiivisen koulutuksen kehittämiseen.

Roadmap on työkalu, jolla voidaan yhteisöllisesti kehittää ammatillisen oppilaitoksen inklusiivista toimintaympäristöä. Roadmap on kehitetty ja pilotoitu neljässä eurooppalaisessa maassa korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyönä. Roadmap sisältää ohjeita ja inklusiivisen koulutuksen arviointiin tarkoitettuja lomakkeita oppilaitoksen ja sen eri oppimisympäristöjen käyttöön. Se on ennen kaikkea oppilaitoksen yhteisöllisen kehittymisen prosessi. Roadmapia voidaan käyttää eri tarkoituksiin eri ympäristöissä ja se vaatii maakohtaista muokkaustyötä.

TILE-projektin toimijat olivat suomalaisia, englantilaisia, virolaisia ja tsekkiläisiä korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten toimijoita. Roadmap on käännetty neljälle kielelle (englanti, suomi, tsekki ja viro).

Projekti rahoitettiin Leonardo da Vinci -alaohjelmasta, joka on osa EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelmaa. Ohjelmaa koordinoi Suomessa kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO.