Projekti

Tallit tiimiksi

Rahoitusohjelma

Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.2.2020 - 30.4.2021
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma
Projektin kuvaus
Tallit tiimiksi -yritysryhmähankkeessa edistetään hevostalouden uusia mahdollisuuksia ja rakennetaan yhteiskehittämisen avulla kannattavampaa liiketoimintaa. Hankkeen tavoitteena on edistää hevosyrittäjien ammatillista osaamista, yhteistyötä ja työhyvinvointia.

Tallit tiimiksi -yritysryhmähankkeen hallinnoijana toimii Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti Saarijärven Tarvaalassa. Hankkeen toteutusaika on 1.3.-31.12.2020. Pääkohderyhmänä ja hyödynsaajina ovat hankkeeseen osallistuvat kuusi keskisuomalaista yritystä, joiden liiketoimintaan
sisältyvät erilaiset hevosalan palvelut. Tavoitteena on edistää näiden yritysten liiketoimintaa, ammatillista kehittymistä ja verkostoitumisesta saatavia hyötyjä.

Lisätietoa:

Kaisa Peuha
projektipäällikkö
Tallit tiimiksi -hanke
JAMK / Biotalousinstituutti
p. 040 573 0272
kaisa.peuha@jamk.fi

Projektin tulokset

Hankkeen pääkohderyhmänä ja hyödynsaajina olivat hankkeeseen osallistuneet kuusi hevosalan yritystä sekä välillisesti hevosavusteisuus alana. Hanke edisti näiden yritysten liiketoimintaa, asiantuntijuutta sekä verkostoitumista.

Hankkeen toimenpiteissä korostettiin yhteiskehittämistä ja toisilta yrittäjiltä tuen saamista. Hankkeen aikana edistettiin yrittäjien asiantuntijuutta koulutusten avulla sekä kehitettiin ja kiteytettiin liiketoimintaa, markkinointia ja hevostalousalan työmenetelmiä. Lisäksi hankkeeseen sisältyi yrityskohtaisia toimenpiteitä kuten nettisivujen ja esitteiden uudistamista sekä tuotevideon tekoa.

Yritysryhmän keskiössä oli yhteinen vuorovaikutuskoulutus, jonka kautta opittiin tiimityöstä, asiakasvuorovaikutuksesta ja eläinavusteisista menetelmistä. Vuorovaikutuskoulutus antoi eväitä asiakastyöhön sekä edisti yrittäjien työhyvinvointia ja jaksamista.