Projekti

RATTI - Ajosimulaattorilla elämystä ja esteettömyyttä arkeen – palvelukonsepti vapaa-ajan palveluihin

Rahoitusohjelma

Lyhenne
RATTI
Projektityyppi
Muu projekti
Vahvuusala
Muu ala
Toteutusaika
1.2.2011 - 31.3.2013
Yksikkö
Hyvinvointi
Rahoitusohjelma
Tekes
Projektin kuvaus

Projektin tarkoituksena on luoda yleistettävissä oleva toimintamalli esteettömyyttä ja elämyksiä tarjoavasta ajamiseen liittyvästä palvelusta. Palvelukonseptin muodostavat ralli- ja ajosimulaattorit sekä niitä tukevat palvelut. Pyrkimyksenä on löytää toimintamalleja yksilöllisiä tarpeita vastaavien vapaa-ajan palvelujen tuottamiseen. Erityisesti tavoitellaan sekä terveelle että vajaakuntoiselle sopivaa elämyksellistä palvelukokonaisuutta ajokyvyn ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Tavoitteena on löytää loppukäyttäjän nopeasti käytettävissä oleva palvelukonsepti, jossa yhdistyy palvelujen käyttäjien ja terveydenhuollon toiminnan tarpeet. Tarkoituksena on tuottaa laadukasta palvelua, joka pitkällä aikavälillä tuottaa säästöä ja hyvinvointia. Tutkimukselliset tavoitteet liittyvät pääosin uusien hyvinvointiteknologia ratkaisuiden mahdollisuuksien käyttöönottoon ja hyödyntämiseen vapaa-ajan palveluissa.

Tutkimusorganisaatioina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhteistyössä Karolinska Instituutin kanssa sekä Jyväskylän yliopisto. Projektiin osallistuvat myös Kuntoutus Peurunka, RRteam Oy, Simrac Oy, Neuroarviot Oy ja Suomen Ajokykyarvioinnit Oy. Muita tärkeitä toimijoita ovat mm. hyvinvointiteknologiatuotteiden kehittäjät ja valmistajat, hyvinvointimatkailua tuottavat yritykset sekä terveydenhuollon ja muut hyvinvointisektorin toimijat.

Lisätietoja

Kari Vehmaskoski, lehtori, 0400 989 452, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu