Projekti

Meijän Luonto – Ympäristö- ja luontokasvatusta ulkoilmatyöpajoin

Rahoitusohjelma

Lyhenne
MeLu
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Uudistuva oppiminen
Toteutusaika
1.1.2022 - 31.12.2022
Yksikkö
Hyvinvointi
Rahoitusohjelma
Keski-Suomen kehittämisrahasto
Projektin kuvaus

Hankkeen tavoitteena on ympäristö- ja luontokasvatuksen ja uusimman tutkimustiedon soveltaminen toiminnallisten ulkoilmatyöpajojen avulla varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Korona-aikana lasten vapaa-ajan harrastuksia on rajoitettu ja päivähoidon aikana on tarkoituksenmukaista mahdollistaa lapsille sosiaalista yhteistoimintaa ja uudenlaisia tekemistä, josta saadaan myös uusia ajatuksia perheen kanssa yhteiseen tekemiseen.

Hankkeen aikana järjestetään yhteensä neljä ulkoilmatyöpajaa ja ne toteutetaan osana päiväkodin toimintaa. Toiminnallisissa ulkoilmatyöpajoissa hyödynnetään seikkailupedagogisia menetelmiä ja tarjotaan uusia työkaluja varhaiskasvatukseen.

Työpajat koostuvat ekososiaalisesti kestävän elämäntavan teemoista:

  • Ilmastonmuutos ja talvinen luonto
  • Kestävä kehitys ja keväinen luonto
  • Kestävä elämäntapa ja kesäinen luonto
  • Luonnon monimuotoisuus ja syksyinen luonto

Varhaiskasvatuksen henkilöstöä tuetaan pedagogisin keinoin ja he oppivat käytännöllisiä menetelmiä innostavan ympäristö- ja luontokasvatuksen toteuttamiseen sekä oman osaamisen kehittämiseen. Hankkeen jälkeen henkilöstön ymmärrys lisääntyy ympäristö- ja luontokasvatuksen sekä kestävän kehityksen ajankohtaisista teemoista. Ulkoilmatyöpajoihin osallistuvat lapset myös opettavat kotonaan luontoon liittyviä asioita ja koko perhe oppii yhdessä ympäristöasioita.

Johanna Sutinen
Projektityöntekijä
etunimi.sukunimi@jamk.fi
+35850 461 2503