Projekti

MaVaN - Matkailun vastuullisuus näkyväksi Keski-Suomessa

Lyhenne
MaVaN
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Matkailun vahvuusala
Toteutusaika
1.11.2020 - 31.12.2021
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Rahoitusohjelma
Muu kansallinen
Projektin kuvaus

Matkailun vastuullisuus näkyväksi Keski-Suomessa -hankkeen tavoitteena on vastuullisuuden tuominen näkyväksi Keski-Suomen matkailualueella, matkailuyrityksissä ja luontokohteissa ensisijaisesti matkailijoille ja matkanjärjestäjille ja toissijaisesti paikallisilla ja medialle, matkailualueen elinvoiman varmistamiseksi.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa, joka toimii osatoteuttajana mm. kyberturvallisuuteen, palvelumuotoiluun ja teknologiseen sisällöntuotantoon liittyvissä teemoissa.

Hankkeessa julkaistaan yrityksille kohdennettu vastuullisuusviestinnän käsikirja, kyberturvallisuuden check list sekä laajempi matkailun vastuullisuutta käsittelevä case-julkaisu.

Yhteistyössä on mukana yhdeksän kuntaa (Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Keuruu, Konnevesi, Muurame, Saarijärvi) ja kehitysyhtiö Witaksen alue tukemassa Keski-Suomen kestävän matkailun kehittämistä ja alueen kilpailukyvyn säilyttämistä. Jokaisesta kunnasta on valittu mukaan pilottiyritys ja alueen matkailutoimijoita valmennetaan vastuullisuuden eri teemoista.

Pilottiyritykset: HimosLomat Oy, Keurusselkä Hotels Oy, Kellankosken Voima Oy, Piispalan kokous- ja hyvinvointipalvelut Oy, Puuhapuisto Veijari/Kurun Lomasaari Oy, Ranta-Keurula, Riihivuoren Rinteet Oy, Tampinmylly, Tavolo Bianco Oy, Villi Peura Oy sekä Leivonmäen kansallispuisto pilottikansallispuistona Metsähallituksen kanssa.

Työskentelyn teemat

  • Vastuullisen ja kestävän matkailualueen identiteetti ja viestintätyyli
  • Luontokohteiden kestävyys ja kilpailukyky sekä
  • Yritysten ja matkailualueen kyberturvallisuus


Toiminta-aika ja budjetti

  • 16.11.2020-31.12.2021
  • Hankkeen kokonaisbudjetti 240 000 €


Yhteyshenkilöt
  • projektipäällikkö Mari Holopainen p: 0505633806 etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi
  • matkailujohtaja Susanne Rasmus etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi
  • Osatoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulu, yhteyshenkilö: matkailuasiantuntija Suvi Ahonen etunimi.sukunimi@jamk.fi