Projekti

Biotalouden yritysverkosto Tarvaalaan

Rahoitusohjelma

Lyhenne
BT yritysverkosto
Projektityyppi
Muu projekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.6.2013 - 30.9.2014
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma
Projektin kuvaus

Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa biotalousalan yrittäjien ja sidosryhmien todelliset kehittymistarpeet ja luoda laaja-alainen ja sitoutunut biotalousalan yritys- ja sidosryhmäverkosto, joka tukee Tarvaalan Biotalouskampuksen kehittämistä.

Hankkeen pitkän tähtäimen kehitystavoitteena on, että osa em. verkostosta toimii jatkossa fyysisesti Tarvaalan Biotalouskampuksen alueella ja muut yritykset ja sidosryhmät osallistuvat esimerkiksi kampuksen tutkimus- ja kehitystoimintaan, koulutuksiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Biotalousalan yritysverkosto Tarvaalaan -hanke tukee omalta osaltaan Tarvaalan kampusalueen kehittämistä biotalouskampukseksi kartoittamalla alan yrittäjien ja sidosryhmien tarpeita ja luomalla yritys- ja sidosryhmäverkostoa tulevalle Tarvaalan biotalouskampukselle.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukaisesti hanke luo edellytyksiä maaseudun yritystoiminnan vahvalle kasvulle ja samalla myös työpaikkojen lisääntymiselle, kun yrittäjiä tulee toimimaan alueelle tai yrittäjät sitoutuvat eism. tutkimus- kehitys- tai koulutustoiminnan osalta Tarvaalan kampukseen. Hanke keskittyy biotalousalan ja siihen liittyvien toimialojen yrittäjiin ja toimijoihin ja siten parantaa osaltaan maa- ja metsätalouden kilpailukykyä. tukee ympäristöystävällistä ja kestävää maataloutta ja monipuolistaa yritystoimintaa.