Projekti

Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavon innovaatiotapahtumien jatkopolut

Projektityyppi
Maksullinen koulutus tai muu palvelu
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.9.2022 - 30.11.2023
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Työ- ja elinkeinoministeriö (suora rahoitus)
Projektin kuvaus

Yhteiskehittämisen palvelumalli vauhdittaa lupaavien ideoiden testaamista ja kaupallistamista

BioPaavon innovaatiopolut -hankkeen tavoitteena on biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavon toiminnan vakiinnuttaminen ja yhteiskehittämisen toimintamallin käyttöönotto. Hankkeen tuella kokeillaan ja kehitetään yhteiskehittämisen palvelumallia. Palvelu vauhdittaa innovaatiokilpailujen jälkeistä yhteistyön käynnistymistä sekä ideoiden käyttöönottoa ja kaupallistamista. Hankkeen kohderyhmiä ja hyödynsaajia ovat ketterät ja innovatiiviset startupit, pk-yritykset ja innovaattorit sekä biotalouden veturiyritykset. Nämä kohderyhmät osallistuvat hankkeen toimenpiteisiin ja tulosten muotoiluun.

Syksystä 2022 alkaen BioPaavo tarjoaa Hackathon-kilpailun voittajalle ja toimeksiantajalle tukea yhteistyön ketterään käynnistämiseen. Kokeiltava yhteiskehittämisen palvelumalli on jatkossa tarjolla myös muille lupaavan idean omaaville tiimeille. Aloite voi tulla myös BioPaavon verkostojen tai mentoriyhteisön kautta. Hankkeen tuloksena kehittyvä yhteiskehittämisen palvelumalli ja sitä kuvaavaa viestintämateriaalia auttaa myös BioPaavon verkostoja tarttumaan tarjolla oleviin mahdollisuuksiin – ja toisaalta tuomaan omia palveluitaan esille.

Mentoriyhteisö kasvaa ja yhteistyö tiivistyy


BioPaavon Hackathon-kilpailuissa osallistujatiimejä tukee ja sparraa joukko mentoreita BioPaavon verkostoista. Nyt mentoritoimintaa kehitetään tukemaan innovaatiokilpailujen jälkeisten palvelupolkujen ketterää hyödyntämistä. Mentorit osallistuvat halutessaan yhteiskehittämisen palvelumallin kokeiluun ja kehittämiseen. Mentorointiyhteistyö auttaa rakentamaan kehittämiskumppanuutta BioPaavon verkostojen ja yritysten välillä. Ideaan ja tiimiin perehtynyt mentori auttaa tunnistamaan yhteistyömahdollisuudet, mikä tekee suunnitteluvaiheesta tehokkaan.

Uusia mentoreita kannustetaan mukaan ja sitoutetaan BioPaavon asiantuntijayhteisöön. Mentoriyhteisön viestintäkanavia, sisäistä toimintaa ja mentoroinnin pelisääntöjä kehitetään hankkeen tuella ja yhteisöltä palautteen avulla.

Vetovoimaa menestystarinoista

BioPaavon toiminnan vakiinnuttamiseksi kehitetään myös kiihdyttämön vaikuttavuusviestintää ja innovaatiokilpailujen tulosviestintää. Näin sidosryhmille saadaan ajantasaisesti tietoa kiihdyttämötoiminnan vaikuttavuudesta kohtaamispaikkana ja toisaalta liiketoiminnan vauhdittajana. Lisäksi nostetaan esille, mitä ideoille tapahtuu innovaatiokilpailujen jälkeen. Tulostarinat ja tapahtumien vetovoimaisuuden mittarit ovat avainasemassa BioPaavon toiminnan jatkuvuuden kannalta.

Lue lisää ajankohtaisista: https://biopaavo.fi