Tapahtuma
Hyvinvointioikeuden työpajat

Tervetuloa maksuttomiin hyvinvointioikeuden työpajoihin kehittämään juridista osaamistasi ja muutoskyvykkyyttä
Miten hyvinvointi ja lainsäädäntö kytkeytyvät muutoskyvykkyyteen? Tämän päivän maailmassa ja tulevaisuudessa tarvitaan laajempaa osaamista myös sosiaalisessa lainsäädännössä. Juridisella osaamisella on tärkeä rooli organisaation toimintakyvyn säilyttämisessä alati muuttuvassa toimintaympäristössä.
Työpajoissa käsitellään muutosta hyvinvointioikeuden näkökulmasta. Hyvinvointioikeuden ydintä ovat sosiaaliseen kestävyyteen liittyvät ajankohtaiset asiat, kuten yhteiskunnalliset, lainsäädännölliset ja yksilön hyvinvointia koskettavat kysymykset.
Työpajat järjestetään lokakuussa keskiviikkoiltaisin kello 18-19 Jamkin pääkampuksella (Rajakatu 35), tilassa C114. Kouluttajana toimii Anne Liukkonen.
4.10. Hyvinvoinnin uudet ulottuvuudet
Pohdimme yhdessä yksinyrittäjän tai pienyrittäjän hyvinvoinnin kasvattamista, ylläpitämistä ja kehittämistä juridisesta näkökulmasta. Kehen yrittäjänä voit nojata? Miten luottamusta, vuoropuhelua, uusia yhteyksiä ja sidoksia on mahdollista muodostaa turvallisesti?
Pohdimme samalla, missä ja miten yrittäjä löytää oppimisen mahdollisuuksia. Mitä ovat synergian ja koulutuksen mahdollisuudet? Mitä yrittäjälle tarkoittaa turva ja mikä sen mahdollistaa?
11.10. Riskienhallinta oikeudellisen tietotaidon avulla
Mistä yrittäjä saa luotettavaa oikeudellista tietoa ja osaamista nopeasti ja helposti? Mikä on yrittäjän oman tietotuotannon merkitys ja mistä sen rakentaminen alkaa? Tässä työpajassa pohdimme esimerkiksi sitä, mikä on olennaisen tiedon tunnistettava signaali? Miten oikeudellinen näkökulma nivoutuu yrityksen toiminnan arkeen? Lisäksi tarkastelemme ennakointitiedon merkitystä, aikaperspektiiviä ja lähteitä.
25.10. Yhteistoiminta ja uudenlaiset kytkökset
Kenen kanssa yrittäjä jakaa ammatillista tietämystä, oman elämänsä asioita, yritystoiminnan kysymyksiä? Tarkastelussa on vuoropuhelun tärkeys osana työkulttuurin luomista oikeudellinen näkökulma huomioiden. Miten luottamukseen perustuvaa työkulttuuria rakennetaan? Mitä voisi tarkoittaa uusi näkökulma kumppanuuteen? Esimerkkinä käytämme muun muassa paikallisen sopimisen vaihtoehtoja ja näkymiä.
Lisätiedot:
