Opi suunnittelemaan, kehittämään, toteuttamaan ja hallitsemaan kyberturvallisuuteen liittyvät teknologisia ratkaisuja. Opiskele englanninkielinen Master-tason tutkinto kyberturvallisuudesta ja valmistu alan asiantuntijaksi!

Opi suunnittelemaan, kehittämään, toteuttamaan ja hallitsemaan kyberturvallisuuteen liittyvät teknologiset ratkaisut

Opintojesi jälkeen sinulla on ymmärrys kyberturvallisuuden hallinnasta, teknisesti implementaatiosta, auditoinnista, standardoinnista ja lainsäädännöstä.  Osaat suunnitella, kehittää, toteuttaa ja hallita kyberturvallisuuteen liittyviä teknologisia ratkaisuja realistisissa yritysympäristöissä. Opit testaamaan ja auditoimaan käyttöönotetut ratkaisut. Sinulla on tieto- ja taito puolustautua oikeassa ympäristössä kyberturvallisuuteen kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan.

Kyberturvallisuus koskee yrityksiä ja organisaatioita, joiden liiketoiminta on riippuvainen tietoteknisten ympäristöjensä toimivuudesta. Alati automatisoituvassa, digitalisoituvassa ja tietotekniikkaan nojautuvassa yhteiskunnassa kyberturvallisuus koskettaa yhä useampia.

 

Kyberturvallisuuden hallintaa, auditointia, standardeja ja lakia

Kyberturvallisuuden englanninkielisessä YAMK-insinöörikoulutuksessa opit kyberturvallisuuden hallintaa, auditointia, standardointia ja lainsäädäntöä. Opit käytännön tietoteknistä koventamista realistisessa ympäristössä sekä testaamaan ja auditoimaan käyttöönotetut ratkaisut. Opit myös puolustamaan yrityksen IT-järjestelmiä niihin kohdistuvilta hyökkäyksiltä.

 

Master of Engineering, 60 op

Professional Studies

  • Security Management in Cyber Domain, 5 credits   (opintopistettä)
  • Cyber Security Implementation in Practice, 5 credits  
  • Auditing and Testing Technical Security, 5 credits  
  • Cyber Security Exercise, 5 credits
  • Master’s Thesis, 30 credits  

Shared Master's Degree Competences

  • 5 credits from Research and Development -module (preferred)   
  • or 5 credits from Management -module 

Complementary Competence

  • Elective studies, 5 credits

 

Tutustu opintojaksoihin

Monimuoto-opintoja aikuisille - tapaa ryhmäsi kerran kuussa

Koulutukseen otetaan 20 opiskelijaa. Koulutus on monimuotoista, jolloin oppitunnit pidetään viikonloppuisin, yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Koulutus on suunniteltu siten, että se on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa töiden ohessa. 

Harjoitustehtävät tehdään kyberharjoitusympäristössämme (Realistic Global Cyber Environment – RGCE). Ympäristöä päivitetään ajankohtaisilla tutkimus- ja kehityshankkeilla ja vastaamaan teollisuuden kehitystä.  

Opiskelukieli on englanti.

Lähipäivät Jyväskylässä tai Helsingissä

Opetus toteutetaan viikonloppuisin Jyväskylässä ja mikäli hakijoita on riittävästi, perustamme toisen opetusryhmän Helsinkiin. Valintakoehaastatteluissa kysymme toivettanne ryhmän sijoituspaikasta. 

 

Kokemuksia kyberturvallisuuden YAMK-koulutuksesta

 
Kuvassa opiskelija Petteri Nakamura

Petteri Nakamura, Deltamarin Oy

"IT ympäristön ja palveluiden kehittämisessä tietoturvan merkitys korostuu jatkuvasti kaikissa yrityksissä eikä vain suurissa ICT-taloissa. Suunnitteluyrityksessä ICT Service Managerina toimiessani JAMK:in YAMK-tutkinto kyberturvallisuuden koulutusohjelmassa sekä opinnäytetyöni kvantitatiiviseen riskianalyysiin liittyen ovat antaneet hyvät eväät ottaa tietoturvanäkökulmat huomioon roolissani ja opiskeluaika tarjosi loistavan mahdollisuuden verkostoitua muiden asiantuntijoiden kanssa."

Lue lisää

Tuukka Tiainen, Centero Oy

"Kyberturvallisuuden tutkinto-ohjelma antaa huippuedellytykset itsensä kehittämiselle ja verkostoitumiselle. Mielestäni tutkinto läpivalaisee erinomaisesti moniulotteista kyberin pelikenttää sekä antaa opiskelijalle ymmärryksen siihen liittyvistä eri kokonaisuuksista."

Lue lisää

Studying a Master's Degree in Cyber Security at JAMK

What is it like to study Cyber Security? What got Lasse interested in this programme? What kind of exercises does the programme contain? The video is in English.

Voit katsoa videon myös täältä »

Tarmo kertoo opiskelustaan

TeliaSoneran ICT-arkkitehti Tarmo Hassinen opiskelee JAMKissa kyberturvallisuuden asiantuntijaksi. Minkälaista opiskelu Cyber Security YAMK:ssa on ollut. Keille hän suosittelisi koulutusta?

Voit katsoa videon myös täältä »

Mikä on Cyber Security YAMK?

IT-instituutin nykyinen johtaja Mika Karjalainen kertoo Cyber Security YAMK-ohjelmasta. Mitä ja miten siinä opiskellaan, ja kenelle sitä suositellaan? Huomaa, että opintojaksoja päivitetään vuosittain.

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen 2022

Opintopolku.fi Hakuaika 7. - 20.1.2021 klo 15.00 Hakuaika on päättynyt
 

Opinnäytetyö YAMK-tutkinnossa

Opinnäytetyö (30 op) on työelämää palveleva tutkimus- ja / tai kehittämishanke, jolla on selkeästi käytäntöön soveltava luonne ja urakehitystäsi tukeva tehtävä. Työn avulla osoitat kykysi soveltaa tutkimustietoa. Käytät valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Osoitat valmiutesi itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.

Riinan opinnäytetyö palkittiin parhaana

Riina Aaltonen selvitti opinnäytetyössään Suomen tietoturvallisuutta koskevan lainsäädännön muutoksia ja muutosten vaikutuksia julkisten IT-hankintojen tietoturvallisuusvaatimuksiin. Insinööriliitto palkitsi Riinan opinnäytetyön vuoden 2020 parhaimpana YAMK-insinööriopinnäytetyönä.

Tutustu Riinan opinnäytetyöhön

 

Lisätietoja

Saharinen Karo

Saharinen Karo

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358504104415
Karjalainen Mika

Karjalainen Mika

Johtaja IT-instituutti, Director Institute of Information Technology
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358405748012
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Innostu ja kehity ICT-osaajaksi!

ICT-alalle voit opiskella insinööri- ja tradenomikoulutuksessa. ICT-alan insinööriksi voit valmistua media-, ohjelmisto- ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmista, joiden painopisteenä on teknologinen osaaminen. Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa voit suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta.

Ylempi AMK-tutkinto

Uralla eteenpäin? Valitse ylempi ammattikorkeakoulututkinto. YAMK syventää ammatillista osaamistasi ja asiantuntijuuttasi. Verkostoidu, kansainvälisty ja hyödynnä laaja opintotarjonta. Opintoja voit suorittaa joustavasti - jopa kokonaan verkossa.

Aikuiskoulutus

Oman osaamisen jatkuva kehittäminen on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Huippuosaamisella on kysyntää ja oppiminen elinikäistä. JAMK on uuden sukupolven korkeakoulu, joka päivittää osaamisesi huomisen tarpeisiin. Voit suorittaa opintoja sekä verkossa että paikan päällä, juuri niin kuin sinulle sopii. Koska opiskelutoverisi ovat oman alansa asiantuntijoita, kehität uutta oppiessasi samalla työelämäverkostojasi.

Näytä lisää