Täydennyskoulutus

Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä

Tuulivoiman rooli energiantuotannossa kasvaa jatkuvasti. Tuulivoiman kasvava käyttö tarkoittaa puolestaan sitä, että tuulivoimaosaajiakin tullaan tarvitsemaan yhä enemmän. Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden omaksua keskeiset tiedot ja taidot alalla menestymiseen. Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu koulutukseen 14.3. - 21.4.2024
Kaksi insinööriä tuulivoimalatyömaalla
Laajuus
15 - 30 opintopistettä
Aloituspaikat
50
Hakuaika
14.03.2024 - 21.04.2024
Opiskelumuodot
Verkko-opiskelu
Kesto
07.05.2024 - 28.02.2025
Hinta
Maksuton

Osaamista tuulivoima-alalle

Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä -koulutus on tiivis kokonaisuus, jonka suoritettuasi

  • ymmärrät tuulivoiman roolin energiajärjestelmässä ja energiamarkkinoilla
  • osaat tuulivoiman lupaprosessit ja ympäristövaikutukset
  • tiedät tuulivoimaloiden teknologiset ratkaisut, pääkomponentit sekä mitoitusperusteet.

Opintojen aikana voit valita, syvennätkö osaamistasi tuulivoimaloissa käytettävistä sähköteknisistä ratkaisuista vai kunnossapidosta.

Koulutuksen toteutus ja sisällöt

Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä -koulutus on laajuudeltaan 15 - 30 opintopistettä ja muodostuu vähintään neljästä AMK-tasoisesta opintojaksosta. Opinnot suoritetaan verkko-opintoina, mutta opintoihin sisältyy myös etäkontaktikertoja. Nämä kontaktikerrat toteutetaan maanantai- tai tiistai-iltapäivisin klo 15 - 18. Kontaktikertoihin voit osallistua verkon välityksellä. Koulutus on suunniteltu siten, että se sopii työn ohessa suoritettavaksi.

Opintojaksot

Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä -koulutus koostuu kaikille yhteisistä opinnoista sekä vaihtoehtoisista opinnoista. Vaihtoehtoisista opinnoista voit valita, syvennätkö osaamistasi tuulivoimaloissa käytettävistä sähköteknisistä ratkaisuista vai kunnossapidosta.

Kaikille yhteiset opintojaksot:

  • Tuulivoimaratkaisut ja energiamarkkinat, 4 op
  • Tuulivoimaosaajaksi kehittyminen -uraohjaus, 1 op

Tuulivoimaloissa käytettäviin sähköteknisiin ratkaisuihin keskittyvissä opinnoissa perehdyt älykkäiden sähköjärjestelmien suunnitteluun sekä sähkönsiirron suojaus- sekä automaatioratkaisuihin. Lisäksi opit tuulituontantoalueen sähköjärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta.

Opinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:

  • Sähkötekniikan perusteet, 5 op (tarvittaessa)
  • Tuulivoimalan sähköjärjestelmä, 5 op
  • Tuulivoimalan liittäminen sähköverkkoon: suojaus ja automaatio, 5 op

Kunnossapitoon keskittyvissä opinnoissa perehdyt tuulivoimalan ennakoivan kunnossapidon menetelmiin ja kehityskohteiden tunnistamiseen. Lisäksi pääset paneutumaan kunnossapitostrategioiden ja talouden väliseen kytkentään sekä elinkaaren aikaisiin kustannustekijöihin.

Opinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:

  • Tuulivoimalan kunnossapito, 5 op
  • Tuotanto-omaisuuden hallinta, 5 op

Kenelle?

Työskenteletkö tekniikan alalla ja haluat syventää ja vahvistaa tuulivoima-alan osaamistasi? Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä -koulutus on sinua varten.

Hinta

Tuulivoimaosaamisesta kilpailukykyä vihreässä siirtymässä -koulutus on osallistujille maksuton.

Kysymyksiä koulutuksesta?

Mietityttääkö, mitä opinnot pitävät sisällään tai mitä hyötyä opintokokonaisuuden sisällöistä voisi olla työssäsi? Haluaisitko tietää, mitä opintojaksojen suorittaminen edellyttää ja miten saat opinnot aikataulutettua?

Katso tallenne 14.3.2024 pidetystä infotilaisuudesta.

Kysy lisää koulutuksesta

Leena Turunen

Asiantuntija, Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358406312199

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.