Erikoistumiskoulutus

Digiope-erikoistumiskoulutus 30 op

Oletko innostunut kehittämään oppilaitoksesi digitaalisia opiskelumahdollisuuksia ja oppimisympäristöjä? Kiinnostaako omien digitaitojen eteenpäin vieminen? Digiope-erikoistumiskoulutus on kokonaisuus sinulle!

 

Kaksi opettajaa IPadin äärellä
Laajuus
30 op
Hakuaika
03.03.2025 - 31.03.2025
Koulutusala
Opetus ja kasvatus
Kesto
18.08.2025 - 31.05.2026
Hinta
500 e

Digiope-erikoistumiskoulutuksessa pääset syventämään omaa ja työyhteisösi osaamista digitaalisuutta hyödyntävien oppimisympäristöjen rakentamisessa. Koulutuksen suoritettuasi osaat suunnitella ja toteuttaa pedagogisesti mielekkäitä, digitaalisuutta hyödyntäviä opintokokonaisuuksia. Samalla kehität koko oppilaitostasi matkalla kohti digitaalista oppimisen maailmaa.

Toteutus

Digiope-erikoistumiskoulutus rakentuu lähitapaamisista Jyväskylässä, webinaareista, oppimistehtävistä, itsenäisestä työskentelystä sekä pienryhmätyöskentelystä. Koulutukseen kuuluu myös laaja omaan työhön kytkeytyvä kehittämistehtävä.

Aikataulut 2025 - 2026

Koulutus alkaa elokuussa 2025 ja se sisältää 10 lähipäivää ja 10 webinaaria. Alussa ja lopussa on kahden päivän mittainen lähijakso Jyväskylässä.

Tarkemmat aikataulut julkaistaan vuoden 2025 alussa.

Sisältö

Digiope-erikoistumiskoulutuksen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan henkilökohtaiset kehittämistavoitteet. Koulutus pohjautuu yhteisöllisen oppimisen periaatteisiin, jossa ryhmän keskinäinen vuorovaikutus ja yhteistyö ovat keskeisessä roolissa. Koulutus tarjoaa monipuolisen kokemuksen vuorovaikutteisesta verkkotyöskentelystä erilaisia alustoja ja sovelluksia hyödyntäen.

Koulutus rakentuu neljästä osaamiskokonaisuudesta:

Tulevaisuuden työelämä ja tulevaisuuden koulutus 2 op

  • Työ- ja elinkeinoelämän murroksen ja digitalisoitumisen vaikutukset eri ammatteihin
  • Tulevaisuuden työelämän osaamisten tunnistaminen ja kehittäminen
  • Työelämä oppimisympäristönä
  • Huomisen opettajuus ja pedagoginen ajattelu

Osaamistavoitteet: Osaamiskokonaisuuden suoritettuasi ymmärrät työ- ja elinkeinoelämän murroksen ja digitalisoitumisen vaikutukset eri ammatteihin. Tunnistat, millaista osaamista tulevaisuudessa vaaditaan ja mitä se merkitsee koulutuksen kehittämisessä, opetuksen tavoitteissa, pedagogisessa toteutuksessa sekä opettajan työssä.

Oppimisprosessin ohjaaminen digitaalisissa ympäristöissä 15 op

  • Henkilökohtaistaminen, oppimisprosessin suunnittelu ja ohjaus digitaalisissa ympäristöissä
  • Verkko-ohjauksen suunnittelu ja toteutus monipuolisia digitaalisia välineitä hyödyntäen
  • Osaamisen osoittaminen ja arviointi digitaalisilla välineillä
  • Työssä ja autenttisissa oppimisympäristöissä tapahtuvan oppimisen ohjaaminen digitaalisilla työkaluilla

Osaamistavoitteet: Osaamiskokonaisuuden suoritettuasi osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida pedagogisesti monimuotoisen oppimisprosessin digitaalisessa ja digitaalisia työkaluja hyödyntävässä oppimisympäristössä.

Medialukutaito 3 op

  • Avoimet oppimateriaalit ja tekijänoikeudet
  • Avoimet oppimisympäristöt ja tietosuoja

Osaamistavoitteet: Osaamiskokonaisuuden suoritettuasi osaat hyödyntää avoimia oppimateriaaleja opetuksessasi. Ymmärrät opetusalan keskeiset tekijänoikeuskysymykset. Tunnet avoimiin oppimisympäristöihin liittyvät tietosuojakysymykset sekä lupakäytänteet. Osaat ohjata opiskelijoitasi avointen oppimisympäristöjen tarkoituksenmukaisessa käytössä.

Toimintakulttuurin kehittäminen 10 op

  • Erilaiset toimintakulttuurit
  • Yhteisöllinen ja verkostomainen kehittäminen vertaismentoroinnin ja valmentamisen keinoin
  • Kehittämishanke

Osaamistavoitteet: Osaamiskokonaisuuden suoritettuasi tunnistat erilaisia toimintakulttuureita. Sinulla on valmiudet johtaa oppilaitoksen tai asiantuntijayhteisön pedagogista kehittämistä sekä toimia digitaalisen osaamisen vertaismentorina.

Kenelle?

Toimitko digipedagogiikan kehittäjänä ammatillisessa oppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa? Oletko kiinnostunut digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämisestä? Oletpa opettaja, ohjaaja tai esimerkiksi digitutor tai digimentori, hae mukaan koulutukseen.

Sinulla tulee olla ylempi tai alempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä osana opetusta. Koulutukseen voidaan valita myös hakija, jolla korkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet.

Parhaan hyödyn koulutuksesta saat, jos haet koulutukseen yhdessä kollegasi/kollegoidesi kanssa, jolloin pääsette yhdessä kehittämään oppilaitoksenne digitaalisia ympäristöjä.

Hinta

Digiope-erikoistumiskoulutuksen hinta on 500 € (alv. 0 %). Koulutuksen voit halutessasi maksaa kahdessa erässä. Koulutus on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön erillisrahoituksen.

Hae 3. - 31.3.2025

Tutustu hakuohjeisiin.

Valmistele hakua varten: CV, todistukset ja hakuvideo

  1. Tutkintotodistus / -todistukset
  2. CV ja / tai portfolio
    Kuvaa tämänhetkistä digipedagogista osaamistasi ja kokemustasi.

    Kuvaile, millaisia digitaalisuutta hyödyntäviä menetelmiä tai työvälineitä olet käyttänyt omassa työssäsi, millaista digipedagogiikkaan liittyvää opetus- ja/tai hankekokemusta sinulla on, oletko toiminut oman oppilaitoksesi digipedagogiikan kehittäjänä eTutorina/digitutorina/digimentorina/tiimisi digivastaavana tms. ja millaista lisäkoulutusta olet mahdollisesti suorittanut digipedagogiikkaan liittyen.

  3. Hakuvideo (max. 3 min)
    Kerro videolla, miksi haluat mukaan koulutukseen, miten osallistumisesi tukee oppilaitoksesi digipedagogiikan kehittämistä ja miten työnantaja tukee osallistumistasi koulutukseen.
     
  4. Tallenna dokumentit (1. - 3.) valitsemaasi pilvipalveluun.
    Tarvitset pilvipalvelun linkin hakulomakkeeseen.
     

Täytä hakulomake 3. - 31.3.2025

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Huom. Kirjoita pilvipalvelun linkki hakulomakkeen Lisätietoja-kenttään. Varmista, että olet antanut käyttöoikeuden ko. dokumentteihin. Jos tiedät, että työyhteisöstäsi on hakeutumassa useampi henkilö, kerro myös siitä hakulomakkeen Lisätietoja-kentässä.

Koulutuksesta suurin konkreettinen hyöty oli uusiin ja ajankohtaisiin asioihin perehtyminen ohjatusti. Oppilaitoksemme toimintakulttuurin kehittäminen minun ja Paulan yhteistyöprojektissa sekä Teams-alustan tehokkaampi hyödyntäminen omassa kehitystyössäni antoi minulle paljon uusia ideoita.

Katso video

Toimintakulttuurin kehitystehtävämme alkoi muodostua lähipäivien aikana, kun sai kuvan siitä, miten muualla on järjestetty digipedagoginen tuki. Tuntui luontevalta lähteä yhdessä Mirjen kanssa pohtimaan, miten tuki meidän organisaatiossamme rakentuu ja voisi kehittyä

Lue tarina
Hanna ja Henna, lämmin kiitos asiantuntevasta opetuksesta ja ystävällisestä opiskeluilmapiirin luomisesta. Olette ihan huippuja!!!! Lisäksi kaikki muut osallistujat olivat mukavia ja opiskelu sujui heidän kanssa yhteistyössä.
Vuorovaikutus ja ilmapiiri oli mitä parhain. Avoimet keskustelut edistivät oppimistani. Keskusteluissa pystyi myös reflektoimaan omaa työtä ja sai siihen vinkkejä.
Taas tuli huomattua, että kanssaopiskelijat ovat koulutuksen parasta antia. Kun samasta asiasta innostuneet ihmiset tekevät yhdessä koulutus on paljon enemmän kuin suorituksia. Tässä tuli kasattua rautaista osaamista omaan asiantuntijaverkostoon.
Vuorovaikutus ja ilmapiiri edisti oppimista. Monimuotoisuus oli myös valttia. Lähipäivät olivat todella antoisia, webinaarit hyvää vaihtelua arkipäivään ja sopivan mittaisia ja verkkotyöskentelyssä pääsi tekemään töitä.

Kysy lisää

Tiia Isohanni-Pynnönen

Asiakkuuspäällikkö, Key Account Manager
AOKK, erillisprojektit, School of Professional Teacher Education, separate projects
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358503131083
Vuorovaikutus ja ilmapiiri oli mitä parhain. Avoimet keskustelut edistivät oppimistani. Keskusteluissa pystyi myös reflektoimaan omaa työtä ja sai siihen vinkkejä.