opiskelijatarina

Johanna opiskeli kätilöksi päästäkseen työskentelemään perheiden kanssa

Kätilöksi valmistunut Johanna
Koen, että kätilönä pääsen ihmistä lähelle ja saan olla mukana heidän elämänsä tärkeissä hetkissä auttamassa ja tukemassa.

Olen Johanna Kolistaja ja työskentelen parhaillani Sairaala Novassa keskitetyssä henkilöstöresurssiyksikössä  apulaisosastonhoitajana. Valmistuin Jamkista kätilöksi muutama vuosi sitten.

Hain aikoinaan mukaan kätilön koulutukseen, koska halusin työskennellä yhdessä erilaisten perheiden kanssa. Koin, että kätilönä pääsen ihmistä lähelle ja saan olla mukana heidän elämän tärkeissä hetkissä auttamassa ja tukemassa. Kätilönä voi kulkea naisen rinnalla lapsesta vanhuuteen saakka.

Kätilöopintojen parhaat puolet

Koulutuksessa parasta olivat käytännön harjoittelut, joita oli useita eri yksiköissä. Kätilötyön opintojen lisäksi opiskeluun kuuluivat sairaanhoitajan perusjaksot ja näiden jaksojen aikana sai vahvan perusosaamisen hoitotyöhön. Käytännön harjoittelussa pääsi konkreettisesti harjoittelemaan jo teoriassa opittua tietoa. Harjoittelut vain vahvistivat omaa kiinnostusta kätilötyötä kohtaan.  Ja toki onnistumiset harjoitusjakson aikana vahvistivat omaa identiteettiä kätilönä. 

Harjoittelut olivat myös haastavia, koska harjoittelupaikat vaihtuivat useita kertoja vuoden aikana ja uuden oppiminen jokaisessa työyksikössä vei energiaa ja vaati paljon sisäistämistä. Silti jokainen harjoittelujakso oli arvokas ja tärkeä 
oppimisen kannalta. 

Työtä ja jatko-opintoja

Kätilön työssä parasta on perheiden aito kohtaaminen. Jokainen työpäivä ja perhe on ainutlaatuinen ja oma työpäivä
mukautuu jokaisen perheen lähtökohdista. Tällä hetkellä työskentelen apulaisosastonhoitajana keskitetyssä henkilöstöresurssiyksikössä toimin lähiesimiehenä varahenkilöstössä. Siirryin tähän tehtävään, koska halusin kehittyä urallani ja tukea hoitotyön ammattilaisia työssään.

Jatko-opintoja olen suorittanut yliopistolla ja opinnot jatkuvat edelleen. Kätilötyön koulutus antaa myös hyvät mahdollisuudet jatko-opiskelulle ja itsensä kehittämiselle.

Johanna Kolistaja opiskeli Jamkissa kätilön tutkinnon ja työskentelee Sairaala Novassa.

Kätilö (AMK), sosiaali- ja terveysala

Hakuaika: 28.8.2024 - 11.9.2024

Koulutustyyppi:

Päiväopiskelu

Koulutus alkaa: 7.1.2025