Ikääntyneiden toimjuus ja kotikuntoutus on yksi Kuntoutusinstituutin asiantuntijaryhmien kärkiteemoista. Muita ryhmiemme kärkiteemoja ovat digitaalinen kuntoutus ja ohjaus, työhyvinvointi ja työkykykuntoutuminen, aktiivinen elämäntapa ja liikunta sekä palvelupolut ja asiakasohjaus.

Panostamme kärkiteemoihimme koulutuksen, TKI-toiminnan, tutkimuksen, kumppanuus, yrittäjyys ja innovaatiotoiminnan, kansainvälisen toiminnan sekä Kuntoutusalan osaamiskeskittymän alueilla.

Toimintamme keskiössä ovat ikääntyneiden itsenäisen elämän ja arjen tarpeet

Ikääntyneiden toimjuus ja kotikuntoutus -asiantuntijaryhmässä tunnistetaan ja ennakoidaan erilaisia ikääntyneiden hyvinvoinnin sekä erityisesti heidän itsenäisen elämän ja arjen ajankohtaisia tarpeita. Toteutamme monipuolisesti koulutusta, kehittämishankkeita sekä tutkimusta. Kaikessa toiminnassamme edistämme ikäymmärrystä.

Monialainen asiantuntijaryhmämme toimii ikääntyneiden osallisuuden ja toimintakyvyn edistämisen sekä kotikuntoutuksen erilaisissa koulutus- ja kehittämistehtävissä.

Tutustu projekteihimme ja tule mukaan toimintaamme!

Asiantuntijamme

Monialaisessa ikääntyneiden toimijuus ja kotikuntoutus-ryhmässä toimivat seuraavat asiantuntijamme: Aila Pikkarainen (asiantuntijaryhmän koordinaattori), Eija Janhunen, Mari Kantanen, Emmi Matikainen, Irmeli Matilainen (Terveysala), Merja Rantakokko, Riitta Räsänen (Terveysala), Minna Seikkula ja Tarja Tapio.

Kaikkien Kuntoutusinstituutin asiantuntijaryhmien vastuuhenkilönä toimii Mia Tammelin.