Kuntoutusinstituutti on monialaisen kuntoutuksen koulutus-, tutkimus- ja kehittämiskeskus, joka vastaa muuttuviin yhteiskunnan tarpeisiin uudistamalla kuntoutusta ja tuottamalla kuntoutusosaamista koulutuksen, jatkuvan oppimisen, tutkimuksen ja kehittämisen keinoin.​ Olemme kansallisesti merkittävä asiantuntijakeskus, joka toimii kuntoutuksen kehittämisen globaalina alustana.​

LuoVuutta ja kumppanuutta Kuntoutusinstituutista

Kuntoutusinstituuttina toimimme kuntoutuksen suunnannäyttäjänä jMirja_14122020_TEASER.jpga osaamisen uudistajana ja kehittäjänä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoituen.

Kuntoutusinstituutti tuottaa kuntoutusosaamista muuttuviin kansallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin tutkintokoulutuksen, jatkuvan oppimisen, soveltavan tutkimuksen ja kehittämisen sekä palveluliiketoiminnan keinoin.

Meillä työskentelee yli 50 henkilön asiantuntijaryhmä, joka koostuu yliopettajista, lehtoreista, tutkijoista, TKI-asiantuntijoista, kansainvälisen toiminnan sekä kotimaisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntijoista.

Vahvasti verkostoituvan kuntoutusinstituutin toimintaa kuvaa tiivis yhteistyö JAMKin eri vahvuusalojen ja yksiköiden asiantuntijoiden kanssa. Nykyisen verkoston vahvistamiseksi luomme uusia kumppanuuksia monialaisen kuntoutuksen koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden sekä palveluntuottajien ja kuntoutusteknologiayritysten kanssa. Kuntoutusinstituutti tulee toimimaan osaamisen, tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämisen alustana, jossa yritykset, tutkijat, kehittäjät, opiskelijat ja kouluttajat kohtaavat!

Toimintamme painopisteinä ovat aktiivinen elämäntapa ja liikunnallinen kuntoutus, asiakas-/palveluohjaus ja kuntoutumisen prosessit sekä kuntoutumisen teknologiat ja ympäristöt. Tavoitteenamme on uudistaa mm. kotikuntoutuksen ja työkykykuntoutuksen osaamista. Panostamme etä- ja simulaatiokuntoutuksen sekä erilaisten digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoon. Haluamme panostaa myös ennaltaehkäisevään ja varhaisen vaiheen kuntoutukseen tukien hyvinvoivaa ja eheää opiskelu- ja työuraa, näin välttäen ennenaikainen eläköityminen tai mahdollistaen ikääntyvän väestön toimintakykyisyys ja kotona asuminen.

Kiinnostuitko yhteistyöstä? Ole yhteydessä niin rakennetaan yhdessä LuoVuutta ja Kumppanuutta!

Mirja Immonen, johtaja, Kuntoutusinstituutti

 

Tutustu monipuoliseen ja monialaiseen toimintaamme

Voit katsoa videon myös täältä »

Kurkista käytössämme olevaan kuntoutusteknologiaan

Voit katsoa videon myös täältä »
 
 
 

Ajankohtaista

1.10.2021

Katariina Korniloffille liikunnallisen ja digitaalisen kuntoutuksen dosentin arvo

Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunta on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kuntoutusinstituutissa vanhempana tutkijana toimivalle Katariina Korniloffille liikunnallisen ja digitaalisen kuntoutuksen dosentin arvon. Myönnetty dosentuuri on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

1.10.2021

Osaamista kuntoutukseen Koulutussymposium 16.11.2021 (verkkotapahtuma)

Koulutussymposiumissa käydään vuoropuhelua ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välisestä koulutusyhteistyöstä ja -jatkumoista Kuntoutus -osaamisen uudistamiseksi. ​

Fysioterapeutti ohjaa urheilijaa
30.9.2021

JAMKin ja KIHUn yhteistyö tukee suomalaista huippu-urheilua

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU ovat sopineet yhteistyön tiivistämisestä. Yhteistyö vahvistaa suomalaisen huippu-urheilun harjoittelun, valmennuksen ja kuntoutuksen kehittymistä mm. Jyväskylästä valmistuvien fysioterapeuttien lisääntyvän ja monipuolistuvan osaamisen myötä.

21.6.2021

COVID-19 -pandemia teemoitti hyvinvointiyksikön Summer Schoolia

Hyvinvointiyksikön Summer Schoolissa oli tarjolla tänä kesänä kolme virtuaalista COVID-19 -aiheista opintojaksoa, joihin osallistui 150 opiskelijan kansainvälinen joukko.

17.5.2021

Jyväskylän Killerin vanhaan ravikatsomoon valmistuu treenitila tulevaisuuden urheilijalupauksille

Jyväskylän Killerin raviradan vanhassa pääkatsomossa pilotoidaan uudenlaista treenitilaa. Tilan on tarkoitus palvella Jyväskylän Killerin-Laajavuoren alueen eri lajien urheilijoita, erityisesti lapsia ja nuoria.

22.4.2021

Tutustu monialaiseen toimintaamme - uunituore videomme, ole hyvä!

Tutustu monialaiseen toimintaamme juuri julkaistun videomme kautta. Videolla kerromme mm. kansallisesta ja kansainvälisestä toiminnastamme sekä tulevaisuuden näkymistä, kehittyvästä kuntoutusteknologiasta ja digitalisaatiosta.

Näytä lisää
 

Palvelumme

Koulutus Tarjoamme laadukasta, uudistuvaa ja aidosti moniammatillista osaamista tulevaisuuden kansallisiin ja kansainvälisiin työelämätarpeisiin vastaten. Lue lisää
Tutkimus Tutkimustoiminnassamme painottuvat uusien kuntoutusmenetelmien ja kuntoutuksen toimintamallien kehittäminen ja niiden vaikuttavuuden tutkiminen. Lue lisää
Kehittämis-projektit Kehitämme ja uudistamme laaja-alaisesti kuntoutuksen toimintatapoja ja osaamista. Lue lisää
Kumppanuus, yrittäjyys ja innovaatiot Kehitämme yritysyhteistyötä ja hankimme monipuolisia yhteistyökumppaneita koulutuksen, TKI-toiminnan sekä palveluliiketoiminnan alueilla. Lue lisää
Globaali yhteistyö Edistämme kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista sekä tuemme tärkeimpiä kansainvälisiä aloitteita kuntoutuksen edistämiseksi, sekä kuntoutukseen pääsyn lisäämiseksi. Lue lisää
 

Asiantuntijaryhmämme

 
 

Monialainen kuntoutus ratkoo hyvinvointihaasteita yhdessä KEHOn kanssa

Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHO ratkoo hyvinvointihaasteita. Juuri julkaistulla videolla JAMKin johtava tutkija Merja Rantakokko kertoo, mitä monialaisen kuntoutuksen tutkimuksessa on meneillään.
 
Voit katsoa videon myös täältä »

Jätä yhteydenottopyyntö, rakennetaan yhdessä luovuutta ja kumppanuutta!

Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla