Tapahtumavinkkejä

Tulevat tapahtumat:

European Job Days - Finland Works 5.10.2021 klo 11-17

TE-palvelut, ELY-keskus ja EURES-neuvojat kutsuvat yrittäjiä mukaan verkossa järjestettävään rekrytointitapahtumaan. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät tapahtuman nettisivuilta englanniksi, sekä kutsusta suomeksi. Mukaan on ilmoittautunut jo 600 työnhakijaa mm. Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Suomesta. Nyt olisi upea mahdollisuus päästä aloittamaan kansainvälisten osaajien rekrytointi Euroopasta, Suomi mukaan lukien!

Menneet tapahtumat:

Ajankohtaisia vinkkejä

Tarjoa harjoittelupaikkaa eurooppalaiselle yliopisto-opiskelijalle

Työharjoittelupaikan tarjoaminen Jyväskylän yliopiston FORTHEM-yhteistyöallianssin opiskelijalle on erinomainen tapa luoda kontakteja kansainväliseen tulevaisuuden osaajien verkostoon eurooppalaisissa yliopistoissa. Harjoittelun kesto on 2 - 6 kuukautta ja nykyisessä koronatilanteessa se voidaan toteuttaa myös etäharjoitteluna erilaisia digitaalisia viestintäkanavia ja teknologisia ratkaisuja hyödyntäen.

> Lisätietoa FORTHEM-harjoittelusta Jyväskylän yliopiston sivuilta.

Avuksi Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Yrittäjät! Onko sinulla harkinnassa kansainvälinen rekrytointi, mutta et tiedä, mistä lähteä liikeelle? Kokka Kohti Suomea -hankkeen kokoamassa Kansainvälisen rekrytoinnin oppaassa seurataan kansainvälisen rekrytoinnin eri vaiheita ja esitellään sitä tukevia julkisia ja yksityisiä palveluja. Opas on vapaasti ladattavissa Business Finlandin sivuilla.

>> Lataa Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Kartoita yrityksesi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin Talent Boost -mittarilla

Oletko jo harkinnut kansainvälisten osaajien rekrytointia? Käy kartoittamassa yrityksesi tai organisaatiosi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen Talent Boost- mittarilla! Business Finlandin ja Helsingin kauppakamarin laatimalla mittaristolla voit tarkistella valmiuttasi ja kehittämisalueita kansainvälisen henkilöstön osaamisen hyödyntämisessä. Testin täyttäminen vie n. 10min ja on suunnattu erityisesti esimies-, HR- ja johtotehtävissä toimiville henkilöille.

>> Tee testi Talent Boost -mittarilla

Lukuvinkki: Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailukykyä

Joko olet lukenut Tanja Oksan loistavan kirjoituksen "Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailukykyä"? Tanja kertoo Business Jyväskylän sivuilla mm. miksi kansainvälisiin osaajiin satsaaminen kannattaa, millaisia osaajia Jyväskylästä jo löytyy ja miten rekrytoinnissa pääsee vauhtiin. Jutun lopussa on linkkejä, joista saat lisää vinkkejä. Suosittelemme!

>> Lue artikkeli Business Jyväskylän sivuilta

Liity työnantajaraatiin ja kehitä Maahanmuuttoviraston toimintaa! 

Työnantajaraadin avulla Maahanmuuttovirasto haluaa saada työnantajilta tietoa,  mitkä Maahanmuuttoviraston palvelut koetaan toimivina, ja mitä voidaan vielä parantaa tai tuottaa kehittämisideoita yhdessä sekä tiedottaa toiminnasta.

>> Lue lisää ja liity raatiin tästä linkistä (migri.fi).

Yritysten terveiset

Metallialan osaajaksi Saarijärvelle!

Osaajien tarvetta KeskiSuomessa on monenlaista. Tässä esimerkki Saarijärveltä. Katso video ja lue lisää aiheesta täältä.

Voit katsoa videon myös täältä »