Teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa ja uudet yhteistyökumppanuudet ovat tervetulleita. Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista!

Kasvu Open

BioPaavo ja Suomen suurin yritysten kasvuohjelma Kasvu Open ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä löytämään uusia ratkaisuja kestävyyteen liittyvissä haasteissa avoimien innovaatiokilpailuiden (hackathon) avulla.

Kasvu Open järjestää vuosittain pk-yrityksille tarkoitettuja kasvun sparrausohjelmia. BioPaavo ohjaa yrityksiä hakeutumaan kasvupoluille ja on mukana sparraamassa muun muassa bio- ja kiertotalouden kasvupolulle valittuja yrityksiä. Kasvu Openin toimintaan ja kasvupolkuihin voi tutustua osoitteessa www.kasvuopen.fi.

Biobord

BioPaavo on osa kansainvälistä Biobord-verkostoa. Biobord on sekä verkosto että digitaalinen alusta, joka kokoaa Itämeren alueen biotalouden kehittäjiä, tutkijoita ja yrityksiä yhteen edistämään uusien biotalouteen liittyvien innovaatioiden syntymistä. Verkostoon kuuluu toimijoita Norjasta, Ruotsista, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta ja Suomesta. Verkoston toimintaan ja toimijoihin voi tutustua osoitteessa www.biobord.eu. Alustalle rekisteröityminen ja sen käyttö on ilmaista.

BioPaavolla on oma keskustelualue Biobord-alustan foorumilla, jossa keskustelua käydään sekä suomeksi että englanniksi. Jos tarvitset apua alustan käytössä tai sopivan kontaktin etsimisessä Biobord-verkostosta, voit ottaa yhteyttä BioPaavon henkilökuntaan.

Pohjoisen Keski-Suomen kaupungit ja kunnat

BioPaavo vahvistaa toiminnallaan Keski-Suomen asemaa biotalousmaakuntana. Teemme tiivistä yhteistyötä erityisesti pohjoisen Keski-Suomen kaupunkien ja kuntien elinkeino-organisaatioiden kanssa tuomalla yhteen alueen yrityksiä, kehittäjiä ja rahoittaja uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvan liiketoiminnan kehittämiseksi. Haluamme myös edistää innovaatioprosesseihimme osallistuvien yritysten sijoittumista pohjoiseen Keski-Suomeen, jossa on vahvaa biotalousalan osaamista ja tki-toimintaa. Voit tutustua alueen kuntien elinkeinojen kehittäjäorganisaatioihin ja sijoittumispalveluihin seuraavien linkkien kautta:

Saarijärven elinkeinotoimi: www.saarijarvenyrityspalvelut.fi
Kehittämisyhtiö Karstulanseutu: www.karstulanseutu.fi
Viitasaaren alueen (Kinnula, Kivijärvi, Viitasaari ja Pihtipudas) kehittämisyhtiö: www.witas.fi
Äänekosken elinvoimayksikkö www.aanekoski.fi/tyo-ja-yrittaminen/elinvoimayksikko

Vintti

Vintti on BioPaavon yläkerrassa sijaitseva etätyötila. Vintille ovat tervetulleita työskentelemään yrittäjät, etätyöntekijät ja opiskelijat. Etätyötilassa voi verkostoitua BioPaavon, Vintin yrittäjien ja muiden talossa työskentelevien toimijoiden kanssa. Tilassa on nopea nettiyhteys ja tulostusmahdollisuus. Myös Vintin kokoustilat ovat käyttäjien hyödynnettävissä.

Vintillä voi kokeiluluontoisesti työskennellä lyhytaikaisesti tai tarvittaessa varata maksullisen paikan pidempiaikaista työskentelyä varten. Lyhytaikaisia paikkavarauksia varten tulee olla yhteydessä Saarijärven elinkeinopalveluihin Tiina: 044 459 8300, tiina.toivonen@saarijarvi.fi tai Jyrki: 040 581 5964, jyrki.rahkonen@saarijarvi.fi. Pidempiaikaisissa vuokraustarpeissa voi ottaa yhteyttä kiinteistön omistajaan PPWestiin puh: 0400 181 812.

Tällä hetkellä kuudella yrityksellä on vakituinen paikka Vintillä. Yritykset ovat: Neilos Oy, Reptail Oy, Inweb Oy, Liikelataamo, EmPower Oy ja Paja.io.

Lähipuoti Elo

Yritysyhteistyön tuloksena BioPaavoon perustettiin Lähipuoti Elo. Puodin avajaiset pidettiin 12.2.2021. Puodissa on myytävänä saarijärveläisten lähituottajien tuotteita.  Mukana lähituottajista ovat tällä hetkellä Luotolan tila Lannevedeltä, Puskianmäen tila Pajupurolta, Wilawood Lannevedeltä, Palsanpuron paja Lannevedeltä sekä Sahinahon Hunaja Ranta-Hännilästä.  Paikalliset leipurit tuovat myös lämpimäisiä myyntiin.

Puoti on avoinna perjantaisin klo 10–15. Jos kiinnostuit Lähipuoti Elon toiminnasta ota yhteyttä: Hanna Lampinen-Vilkkilä, 0405729352, wilawood@wilawood.fi

YmpyräKS-verkosto

BioPaavo kuuluu Keski-Suomen yritysten ympäristövastuullisuusverkostoon. YmpyräKS-verkosto edistää Keski-Suomessa yritysten ympäristövastuullisuutta jakamalla tietoa ja tarjoamalla vertaistukea. YmpyräKS on avoin verkosto, johon yritykset, yksityiset henkilöt ja eri organisaatiot voivat liittyä. YmpyräKS järjestää säännöllisesti etäaamukahveja ja webinaareja, joissa on mukana asiantuntija- ja yritysvieraita kertomassa omasta vastuullisuustyöstään.

Verkoston ydinryhmä koostuu Keski-Suomen liiton, Keski-Suomen kauppakamarin, Keski-Suomen yrittäjien, BioPaavo by JAMK:in ja Jyväskylän kaupungin asiantuntijoista. YmpyräKS -verkostolle myönnettiin Jyväskylän kaupungin Vuoden 2020 Ympäristöteko -palkinto. Verkoston toimintaan voi tutustua Keski-Suomen liiton kotisivuilla osoitteessa: YmpyräKS - Keski-Suomen liitto (keskisuomi.fi). Tilaamalla sivustolta verkoston uutiskirjeen saat ajankohtaista tietoa verkoston järjestämistä tilaisuuksista. YmpyräKS-verkosto viestii myös verkoston omilla Facebook-sivuilla.