Käynnissä olevat Hackathonit:

KemiraHackathon

ValtraHackathon

Mikä Hackathon on?

Hackathon on innovaatiokilpailu, jossa tiimit etsivät lyhyessä ajassa ratkaisuja yhteen tai useampaan haasteeseen. Hackathonissa yhdistyvät usein monialaisuus ja kertaluonteinen tiimiyhteistyö. Ratkaisut tuotetaan yleensä hackathon-tapahtuman aikana ja osallistujat saavat sparrausta idean edistämiseksi.

Kerro meille haasteesi, niin suunnitellaan yhdessä tarpeidesi mukainen innovaatiotapahtuma.  BioPaavon ja Kasvu Openin laajasta, innovatiivisten kasvuyritysten ja toimijoiden verkostosta löydämme osaajia ratkomaan näitä haasteita. Lisäksi apunamme on useita tutkimus- ja koulutusorganisaatioita.

BioPaavo Hackathonit

BioPaavo hackathonien tarkoituksena on etsiä yritysten toimeksiannosta biotaloudesta ratkaisuja ekologisen kestävyyskriisin aiheuttamiin haasteisiin. BioPaavon hackathonit tarjoavat mahdollisuuden yhteistyön lisäämiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen ratkaisujen ympärille sekä biotalousalan kehittymiseen kokonaisuutena.

HackathonProsessi.png

Hackathonin toimeksiantajana voi toimia yksi tai useampi yritys, joilla on halu ja mahdollisuus jatkaa hackathonin voittajan kanssa yhteistyötä ratkaisujen saattamiseksi markkinoille. Toimeksiannosta riippuen hackathon voidaan järjestää kontakti-, verkko- tai hybriditoteutuksena.

Hackathonin osallistujatiimit voivat edustaa mitä tahansa organisaatiota, jolla on teemaan liittyvää tietoa ja osaamista. Tiimit voivat olla organisaatiokohtaisia tai koostua eri organisaatioiden toimijoista. Haasteet sovitaan toimeksiantajan kanssa ja etsittävät ratkaisut voivat vaatia aiempaa tutkimusta tai idean muotoilua. Ratkaisuja voidaan myös lähteä ideoimaan perinteisemmin laajalla joukolla, ilman erityistä ennakkotuntemusta asiasta.

Lähdetään yhdessä ratkomaan kestävään liiketoimintaan liittyviä haasteita BioPaavon hackathonien avulla! Soita Annille tai Tiinalle, tai jätä yhteydenottopyyntö!

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella. Hankkeen toteutusaikana (1.10.2019-30.9.2022) tulemme järjestämään 10 hackathonia pilotoidaksemme yrityskiihdyttämön palveluita. Hackathonien toteutus ja fasilitointi tapahtuu hankkeen aikana maksutta. Mahdollisista innovaatiopalkinnoista hackathonin toimeksiantaja vastaa itse.

Referenssitarinat

"Siparila Oy lähti toimeksiantajaksi BioPaavon Hackathoniin, koska yrityksellä oli halu kehittää täysin uutta luonnonmukaista menetelmää puutuotteiden käsittelyyn. Konsepti toimi hyvin ja löysimme innokkaita kehittäjiä ja yrityksiä. Näistä valitsimme kaksi ryhmää edelleen kehittämään ideaa. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että tuloksia odotellaan uusista ideoista."  -Juha Sojakka, Toimitusjohtaja Siparila Oy

"BioPaavo toteutti Berner Oy:n ja Tikalan Oy:n toimeksiannosta Turvehackathonin, joka onnistui hyvin. Tavoitteena oli löytää uusia turpeen korvaavia ratkaisuja kasvualusta- ja maanparannustuotteisiin. Haastetta ratkomaan eteni esikarsinnan jälkeen yhdeksän tiimiä, joista kahden parhaan kanssa kehitystyö jatkuu. BioPaavon hackathon-konseptin myötä voi aidosti syntyä ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja ja uutta liiketoimintaa biotalouskenttään."
-
Arja Laivonen, Tuotepäällikkö, Berner Oy