Mikä on BioPaavo hackathon?

#biopaavohack 

BioPaavo by JAMK on biotalouden yrityskiihdyttämö, jonka tavoitteena on synnyttää uutta liiketoimintaa ja globaalisti merkittäviä ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi kansainvälisessä biotalouden toimintaympäristössä. BioPaavon keskeisinä tehtävinä ovat biotalousliiketoiminnan kehittäminen ja uusiin innovaatioihin perustuvan kestävän liiketoiminnan synnyttäminen, uusien teknologioiden, robotiikan ja digitalisaation hyödyntäminen, kykyjen ja osaamisen kehittäminen sekä yritysverkostojen ja ekosysteemityön rakentaminen.

BioPaavo ja Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma Kasvu Open ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä vastuullisuuteen liittyvissä haasteissa hackathonien avulla.

BioPaavon hackathonien tarkoitus on yhdistää eri toimialojen osaaminen ja toimintatavat ja synnyttää uusia ilmaston ja ympäristön kannalta kestävämpiä ratkaisuja. Haluamme vahvistaa, löytää, ja myös synnyttää uusia palveluita ja liiketoimintaa, joka liittyy biotalouden toimintaympäristöön: metsään, maatalouteen, uusiutuvaan energiaan, veteen ja ympäristöön.

Toimeksiannon mukaan hackathon voi sijoittua innovaatioprosessin eri vaiheisiin. Ratkaisut voivat olla osin valmiita tai vasta kehitteillä. Tapahtuman aikana ideoita työstetään yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa. BioPaavo hackathonit järjestetään yhden tai useamman toimeksiantajan haasteen ympärille. Niihin osallistuminen on kaikille avointa.

Kerro meille haasteesi, niin suunnitellaan yhdessä tarpeidesi mukainen innovaatiotapahtuma.  BioPaavon ja Kasvu Openin laajasta, innovatiivisten kasvuyritysten ja toimijoiden verkostosta löydämme osaajia ratkomaan näitä haasteita. Lisäksi apunamme on useita tutkimus- ja koulutusorganisaatioita.

Lähdetään yhdessä ratkomaan kestävään liiketoimintaan liittyviä haasteita BioPaavon hackathonien avulla! Soita Merjalle tai Tiinalle tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella. Tiedot löytyvät sivun alalaidasta. 

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella. Hankkeen toteutusaikana (1.10.2019-30.9.2022) tulemme järjestämään 10 hackathonia pilotoidaksemme yrityskiihdyttämön palveluita. Hackathonien toteutus ja fasilitointi tapahtuu hankkeen aikana maksutta. Mahdollisista innovaatiopalkinnoista hackathonin toimeksiantaja vastaa itse.

Käynnissä olevat haasteet

Kasvualustan valmistusta

Haku käynnissä!

"Turve herättää tunteita ja keskustelua. BioPaavo lähtee yhdessä Kasvu Openin kanssa hakemaan Berner Oy:lle ja Tikalan Oy:lle uusia turpeen korvaavia ratkaisuja kasvualusta- ja maanparannustuotteisiin."

Lue lisää

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä soittamalla tai täyttämällä yhteydenottopyyntölomake. Suunnitellaan yhdessä yrityksesi näköinen hackathon! 

Rehn Merja

Rehn Merja

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505189766
Kuisma Tiina

Kuisma Tiina

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla