Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti joulukuussa 2019 Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen. Yrityskiihdyttämön toimitila sai nimikilpailun kautta nimekseen BioPaavo. Yrityskiihdyttämön tavoitteena on toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille.

Löydät BioPaavon Saarijärveltä (Kauppakatu 5, 43100 Saarijärvi). Tervetuloa!

BioPaavossa tapahtuu

Mahdollisuuksien Markkinat -tapahtuma työnhakijoille ja työnantajille!

To 22.10.2020 klo 12 alkaen

Katso tapahtuman tarkemmat tiedot

Mahdollisuuksien markkinat Zoomissa to 22.10.2020 klo 12 alkaen

Klikkaa webinaarilinkkiä:  https://jamk.zoom.us/j/63932325269?pwd=TTB6eXJDZlUrM2hEbi9vd2lTSjRWQT09

  1. Lataa tarvittaessa Zoom-ohjelma puhelimeesi, tablettiisi tai tietokoneellesi ja sen jälkeen paina linkkiä uudelleen. 
  2. Kirjautumiseen vaaditaan nimi / nimimerkki sekä sähköpostiosoite. Otathan huomioon, että nimimerkkisi tai nimesi näkyy myös muille webinaarin osallistuville. Kaikki kirjautumistiedot poistetaan webinaarin jälkeen. 
  3. Mikäli ohjelma kysyy nimen sijaan salasanaa (password), se on: 990811 
  4. Hyväksy Zoomin käyttöehdot (I agree) 
  5. Seuraa webinaaria, esitä mahdolliset kysymykset chat-toiminnolla kirjoittaen.

Yrityskahvit verkon välityksellä joka toinen torstai (parittomilla viikoilla) klo 14-15, tervetuloa mukaan!

Koronavirusepidemia vaikuttaa yrityksiin monin tavoin, nakertaa tulovirtoja, herättää huolta ja kysymyksiä. Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo auttaa: etsitään yhdessä vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin.

Järjestämme kerran viikossa yrittäjille virtuaaliset iltapäiväkahvit, joihin voi osallistua verkkoyhteydellä mistä vain – omat pullat ja kahvit mukaan. Iltapäiväkahvien tavoitteena on jakaa tietoa yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi tarjolla olevista keinoista, kuulla asiantuntijoita, etsiä yhdessä ratkaisuja ja keskustella päivänpolttavista aiheista.

BioPaavon yrityskahvit tarjolla joka toinen torstai klo 14-15.

Tervetuloa mukaan ZOOMin kautta. ZOOMin käyttöön tarvitaan:

  • verkkoyhteydellä varustettu laite (tietokone, älypuhelin tai tabletti)
  • Zoom Client for Meeting -ohjelma tai mobiilisovellus Zoom Cloud Meetings (Android, IOS). Lataa maksuton sovellus täältä: https://jamk.zoom.us/download 
  • kuulokemikrofoni ja videokuvan jakamiseen web-kamera
  • Meeting ID: 649 5434 6699, Salasana: 816677

Alla oleva linkki ei toimi Mahdollisuuksien Markkinoiden BioPaavo Kahveilla eli 22.10.2020

Linkki virtuaalitapaamiseen

Linjat avautuvat 15 min ennen kahvittelun alkua, jotta voit varmistaa yhteyden toimivuuden ajoissa.

BioPaavo kahvit torstaina 22.10.2020!

Mahdollisuuksien Markkinat BioPaavo kahveilla! 
 
Kahvien aikaan, eli klo 14 alkaen, keskitymme ideoiden ja inspiraation kipinöihin, joita kutsutaan kuulemaan työhakijoiden lisäksi myös työnantajat ja yritykset. Työelämän muutosta ja uudistuvan työn teemoja kuulijoille puheenvuoroissaan valottavat Työn virta -selvityksen DuuniStep-hankkeelle tehnyt Visa Törmälä ja uudistuvan työn asiantuntija, vanhempi neuvonantaja Jaana Villanen Sitrasta. 
 
Haluamme kuulla teitä hyvät yrittäjät, joten kokoamme BioPaavon yrityskahvien teemat ja vieraat teidän toiveiden ja tarpeiden pohjalta.
 
 

Tilaisuuksia järjestävät yhteistyössä Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo –hanke, BioPaavon Vintin yrittäjät sekä Saarijärven kaupungin elinkeinoyksikkö.

Esitykset Yrityskahvien aiempiin esityksiin pääset tutustumaan tästä. Tutustu

Biotalouden yrityskiihdyttämö

Mitä biotalous on käytännössä? Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää kestävästi uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. BioPaavo on ensimmäinen puhtaasti biotalouteen keskittyvä yrityskiihdyttämö Suomessa.  Meidän tavoitteenamme on vahvistaa, löytää, ja myös synnyttää uutta liiketoimintaa, joka liittyy biotalouden toimintaympäristöön: metsään, maatalouteen, uusiutuvaan energiaan, veteen ja ympäristöön.

Biotalous on merkittävä koko kansantaloudelle. Vuonna 2018 biotalouden tuotos oli 17 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta eli 73 miljardia euroa ja se työllisti reilut 300 000 henkeä. Biotalousalalla on vahva kasvupotentiaali, jonka yhtenä haasteena on osaavan työvoiman tarve. Yrityskiihdyttämön tavoitteena onkin toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille. 

BioPaavossa kipinöi -blogi

Miltä näyttää Keski-Suomen maaseutu vuonna 2030?
5.10.2020 12:58

Miltä näyttää Keski-Suomen maaseutu vuonna 2030?

Projektipäällikkö Merja Rehnin puheenvuoro Älykkäät maaseudut – Keski-Suomen aluetilaisuudessa 1.10.2020 Vuonna 2020 maanseutu vielä p...
Koronakeväästä uusien mahdollisuuksien syksyyn
11.8.2020 5:48

Koronakeväästä uusien mahdollisuuksien syksyyn

Avasimme helmikuussa biotalouden yrityskiihdyttämön Saarijärvelle. BioPaavo on Biotalousinstituutin hanke, jonka tavoitteena on synnyttää uu...
Uuden edessä
17.4.2020 6:14

Uuden edessä

Lupauduin kirjoittamaan blogikirjoituksen. Eka kertaa. Olen hieman huono sanomaan ei mihinkään uuteen ja niinpä tässä nyt taas ihmettelen, m...
Yrittäjyyttä voidaan tukea myös verkossa
16.4.2020 6:49

Yrittäjyyttä voidaan tukea myös verkossa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti joulukuussa Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen, joka sai nimekseen BioPaavo...

BioPaavo Facebookissa

Facebook post by BioPaavo Klo 14 @BioPaavo Yrittäjäkahvit tarjolla kipinöitä meille kaikille! Hypätkää linjoille kuulemaan mm. kuvassa olevan BioPaavon Vintin yrittäjän Tero Hämäläisen mielenkiintoisesta yrityksestä, Inweb Oy:stä, joka valmistaa biomateriaaleista 3D-tulosteita teollisuuden tarpeisiin! OSALLISTUMINEN TAPAHTUMAAN: Webinaarilinkki: https://bit.ly/3djYCn1 Salasana: 990811 Ohjelmassa: • Kuka kuuseen kurkottaa – näkee kauas! - Jaana Villanen, Sitra • 3D-tulostus ja yrittäjyys - Tero Hämäläinen, Inweb • Työn virta Saarijärvellä nyt ja tulevaisuudessa - Visa Törmälä • Saarijärven kaupungin elinvoimapalvelut – ajankohtaista • YZ-sukupolvi valtaa työelämän -Pitäisikö johtamisen muuttua? - Projektipäällikkö Hilkka Heikkilä, Jamk • Kansainvälistyminen alkaa yrityksen sisältä - Andra Aldea-Löppönen, Jamk / Hoksautus-projekti Huom: Iltaohjelmana BioPaavossa erityisesti nuorille suunnattuna: 17.00 – 19.00 VR Art goes lande BioPaavossa • Yrittäjätarinoita • VR / AR -laitteiden kokeilu – ja käyttömahdollisuuksia • Musiikkia ja pientä purtavaa
Facebook post by BioPaavo Mahdollisuuksien Markkinat on käynnissä! Tervetuloa linjoille! Zoom-linkki ja kirjautumisohjeet löytyvät Saarijärven kaupunki nettisivuilta osoitteesta: https://www.saarijarvi.fi/tyo-ja-yrityspalvelut/tyollisyyspalvelut/mahdollisuuksien-markkinat-2020 Kuvassa puheenvuorossa paikalliset työllisyystoimijat: DuuniStep-hanke, Saarijärven kaupunki, Poke, Kehräkumppanit ry, Visio-Säätiö ja Saarikka.
Facebook post by BioPaavo Miten täsmäviljely eroaa tavallisesta viljelystä? 🤔 Artikkeli Agrimedia-sivustolla 18.10.2020: Täsmäviljely on otsikko, jonka alle mahtuu monta asiaa. Täsmäviljelyä on jo se, että hoitaa lohkon eri osia eri lailla maalajin muuttumisen takia, yhtä hyvin kuin teknisten apuvälineiden käyttäminen. Olli-Pekka Ruponen Toivon Tilalta pyörittää Täsmäviljely-foorumia. Viime keväänä foorumi järjesti Salossa päivän, johon saatiin kokoon täsmäviljelyn parissa työskenteleviä koko ruokaketjusta. ”Tavoitteena oli antaa viljelijöille tietoa täsmäviljelystä, mutta ehkä jopa tärkeämpi saavutus oli, että saimme ketjun eri ihmisiä yhteen. Se on poikinut monenlaista. Prosessit valtakunnan tasolla ovat toki hitaita, mutta nyt ainakin kahdella sunnalla selvästi täsmäviljelyteemainen isompi juna on lähtenyt liikkeelle.” Ruponen luettelee muun muassa ministeriön ja Maaseutuverkoston työpajat, jotka ovat antaneet kimmokkeen koko ketjun toimijoille panostaa yhä vahvemmin ruokaketjun digitalisaatioon. ”Toinen juna liikkuu hiljalleen Business Finlandin Food From Finland -teeman alla. Siihen kytkeytyy myös läheinen yhteistyö FoodTech Platform Finlandin kanssa. Saarijärvellä puolestaan suunnitellaan BioPaavo-yrityskiihdyttämössä ruokaketjun 5G-pilottiverkkoa.” Juttu luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://www.agrimedia.fi/mita-kuuluu-tasmaviljelylle/?fbclid=IwAR3E4n_ZXM5Lmn8u6Z09HVWmVwIDA80GLLMsDs4jH7LC1xoy7say9qXpUBE ”Mitä kuuluu täsmäviljelylle?” Katso Täsmäviljely-foorumin video: https://www.youtube.com/watch?v=Hv0eNXpoDCo&feature=emb_logo
Facebook post by BioPaavo Perinteinen Mahdollisuuksien markkinat -tapahtuma keskittyy tänä vuonna tulevaisuusteemoihin rekrytointimessujen sijaan. Uusi normaali haastaa meitä kaikkia tarkastelemaan niin työtä kuin tulevaisuuttakin aivan uusista näkökulmista. Kutsumme työnhakijat ja työnantajat koolle Zoom-webinaariin 22.10.2020 klo 12.00 alkaen. Työnhakijoille tarjotaan kattava katsaus paikallisiin palveluihin ja ajankohtaisiin asioihin. Tapahtumassa kerrotaan erityisesti uudistuvista palveluista sekä tuoreista työllistymisen mahdollisuuksista paikkakunnalla. Katso lisää ja osallistu tapahtumaan: http://www.saarijarvi.fi/mm2020
Facebook post by BioPaavo Huippu Yrittäjät Frisee ja Viihdekeskus Liikelataamo! Kiitos upeasti hoidetusta JAMK / Biotalousinstituutin läksiäisjuhlasta 9.10. Liikelataamolla.
Facebook post by BioPaavo Saimme tänään vieraaksemme University of Jyväskylä - Jyväskylän yliopisto ympäristöjohtamisen opiskelijoita. Kiitos käynnistä! Toivottavasti tapaamme pian uudestaan! Thank you students from Unieversity of Jyväskylä for visiting BioPaavo Bioeconomy Business Accelerator. We hope to see you again soon!
Facebook post by BioPaavo BioPaavo pääsi mukaan Keski-Suomen biotalousvideoon! 🥳 https://www.youtube.com/watch?v=rLl4-9jQHSY Bioeconomy in Central Finland -video kuvaa Keski-Suomen biotaloutta ja biotalousosaamista laajasti ja monesta eri näkökulmasta. Videolla korostuu yrittäjyyden, koulutuksen, innovaatioiden ja yhteistyön merkitys alueen biotaloudelle. Siinä nousevat esille alueen metsät, ruoka, biotalousyritykset, oppilaitokset, kehittäjäorganisaatiot sekä biotalouden tutkimus ja kehitys. Video on toteutettu RDI2CluB-hankkeessa (Rural RDI milieus in transition towards smart bioeconomy clusters and innovation ecosystems), jossa Keski-Suomesta olivat mukana Keski-Suomen liitto, JAMK biotalous ja Saarijärven yrityspalvelut /SSYP Kehitys Oy.
Facebook post by BioPaavo Mistä ja miten rahoitusta kasvuun? Kasvu Open on järjestänyt syksyn aikana kolme rahoituswebinaaria. Nämä innostavat ja tiiviit rahoituksen infopaketit (n. tunti/webinaari) pääset kuuntelemaan KasvuOpenin YouTube-kanavalta! Alla tallenteiden linkit: Pääomasijoittajat yhtiön eri kasvuvaiheissa -webinaari: https://www.youtube.com/watch?v=WDPI--OH76Y Rahoitusratkaisut pk-yrityksille -webinaari -webinaari: https://www.youtube.com/watch?v=XEmmRGCPviU Joukkorahoitus -webinaari: https://www.youtube.com/watch?v=GIBC_mJ73qU
Facebook post by BioPaavo Miltä näyttää Keski-Suomen maaseutu vuonna 2030? Projektipäällikkö Merja Rehn heitti visiointivaihteen päälle, ja vei Älykkäät maaseudut - Keski-Suomen aluetilaisuudessa osallistujat rohkeiden ratkaisujen äärelle. https://blogit.jamk.fi/biopaavo/2020/10/05/milta-nayttaa-keski-suomen-maaseutu-vuonna-2030/

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella.

Ota yhteyttä

Rehn Merja

Rehn Merja

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505189766
Kuisma Tiina

Kuisma Tiina

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla