Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti joulukuussa 2019 Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen. Yrityskiihdyttämön toimitila sai nimikilpailun kautta nimekseen BioPaavo. Yrityskiihdyttämön tavoitteena on toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille.

Löydät BioPaavon Saarijärveltä (Kauppakatu 5, 43100 Saarijärvi). Tervetuloa!

BioPaavossa tapahtuu

Yrityskahvit verkon välityksellä joka toinen torstai (parittomilla viikoilla) klo 14-15, tervetuloa mukaan!

Koronavirusepidemia vaikuttaa yrityksiin monin tavoin, nakertaa tulovirtoja, herättää huolta ja kysymyksiä. Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo auttaa: etsitään yhdessä vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin.

Järjestämme kerran viikossa yrittäjille virtuaaliset iltapäiväkahvit, joihin voi osallistua verkkoyhteydellä mistä vain – omat pullat ja kahvit mukaan. Iltapäiväkahvien tavoitteena on jakaa tietoa yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi tarjolla olevista keinoista, kuulla asiantuntijoita, etsiä yhdessä ratkaisuja ja keskustella päivänpolttavista aiheista.

BioPaavon yrityskahvit tarjolla joka toinen torstai klo 14-15.

Tervetuloa mukaan ZOOMin kautta. ZOOMin käyttöön tarvitaan:

  • verkkoyhteydellä varustettu laite (tietokone, älypuhelin tai tabletti)
  • Zoom Client for Meeting -ohjelma tai mobiilisovellus Zoom Cloud Meetings (Android, IOS). Lataa maksuton sovellus täältä: https://jamk.zoom.us/download 
  • kuulokemikrofoni ja videokuvan jakamiseen web-kamera
  • Meeting ID: 649 5434 6699, Salasana: 816677

Linkki virtuaalitapaamiseen

Linjat avautuvat 15 min ennen kahvittelun alkua, jotta voit varmistaa yhteyden toimivuuden ajoissa.

BioPaavo kahvit torstaina 27.8.2020!

Digiloikka kannattaa tehdä nyt! Miten toteuttaa vaikkapa vierailu navettaan kotisohvalta, samalla muiden vierailijoiden kanssa keskustellen?

BioPaavo Yrittäjäkahveilla to 27.8.2020 klo 14 - 15 aiheena
- verkossa toteutettavat "pähkäilyporinat", eli miten voidaan jakaa vertaistietoa ja ratkaista ongelmia yhdessä
- videochatin käyttäminen tiedon jakamisessa
- live-vierailu verkon välityksellä
 
MataDigi-hankkeessa kokeiltiin monenlaisia ideoita maatilayrittäjien kanssa tiedonjakamiseen digitaalisessa ympäristössä. Ideat sopivat kaikkeen yrittämiseen. Projektipäällikkö Anne-Mari Malvisto on mukana BioPaavon Yrittäjäkahveilla kertomassa aiheesta, tervetuloa mukaan!
 
 
 

Haluamme kuulla teitä hyvät yrittäjät, joten kokoamme BioPaavon yrityskahvien teemat ja vieraat teidän toiveiden ja tarpeiden pohjalta.

Tilaisuuksia järjestävät yhteistyössä Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo –hanke, BioPaavon Vintin yrittäjät sekä Saarijärven kaupungin elinkeinoyksikkö.

Esitykset Yrityskahvien aiempiin esityksiin pääset tutustumaan tästä. Tutustu

Biotalouden yrityskiihdyttämö

Mitä biotalous on käytännössä? Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää kestävästi uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. BioPaavo on ensimmäinen puhtaasti biotalouteen keskittyvä yrityskiihdyttämö Suomessa.  Meidän tavoitteenamme on vahvistaa, löytää, ja myös synnyttää uutta liiketoimintaa, joka liittyy biotalouden toimintaympäristöön: metsään, maatalouteen, uusiutuvaan energiaan, veteen ja ympäristöön.

Biotalous on merkittävä koko kansantaloudelle. Vuonna 2018 biotalouden tuotos oli 17 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta eli 73 miljardia euroa ja se työllisti reilut 300 000 henkeä. Biotalousalalla on vahva kasvupotentiaali, jonka yhtenä haasteena on osaavan työvoiman tarve. Yrityskiihdyttämön tavoitteena onkin toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille. 

BioPaavossa kipinöi -blogi

Koronakeväästä uusien mahdollisuuksien syksyyn
11.8.2020 5:48

Koronakeväästä uusien mahdollisuuksien syksyyn

Avasimme helmikuussa biotalouden yrityskiihdyttämön Saarijärvelle. BioPaavo on Biotalousinstituutin hanke, jonka tavoitteena on synnyttää uu...
Uuden edessä
17.4.2020 6:14

Uuden edessä

Lupauduin kirjoittamaan blogikirjoituksen. Eka kertaa. Olen hieman huono sanomaan ei mihinkään uuteen ja niinpä tässä nyt taas ihmettelen, m...
Yrittäjyyttä voidaan tukea myös verkossa
16.4.2020 6:49

Yrittäjyyttä voidaan tukea myös verkossa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti joulukuussa Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen, joka sai nimekseen BioPaavo...

BioPaavo Facebookissa

Facebook post by BioPaavo Avoimet ovet BioPaavolla 21.-24.9.2020 klo 9-15 Tervetuloa kahville! Tule täyttämään arvontalipuke. Voit voittaa lippuja Peruna-elokuvan ennakkonäytökseen perjantaina 25.9.2020
Facebook post by BioPaavo Hei, ole missä olet tai tule paikan päälle BioPaavoon pe 25.9. klo 11.30 lähtien puhutaan uudesta teknologiasta, robotiikasta ja kyberturvallisuudesta ruuantuotannossa. Mukana edelläkävijät Robert Jordas ja Lauri Reuter sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kyberasiantuntija Terho Rintanen ja robo-puoleta Matti Kurki. Ja jos saavut Saarijärvelle pääset katsomaan ennakkoon syksyn uutuuselokuvan Peruna.
Facebook post by BioPaavo Myös BioPaavo on mukana Keksintöjen Viikko XR -tapahtumassa! Käy tutustumassa https://www.keksintojenviikko.fi/. Tapahtumaan voit osallistua vieraana tai varata oman osastosi! Nähdään siellä!
Facebook post by BioPaavo Soitin Oy:ss raikaa musiikki lähiruokatapahtumassa. Biotalouskampuspäivänä 12.9. Kiitos! Saarijärven Pelimanneille.
Facebook post by BioPaavo Biotalouskampuspäivänä lähituotetori valmiina aloittamaan Paavonaukiolla. Tervetuloa!
Facebook post by BioPaavo Henna Cantrell, (Saarijärvi) Taidetta kierrättäen; "Hylättyä, vanhaa, arvotonta; uudelleen henkiin herätettyä" BioPaavolla nähtävissä olevissa teoksissa, maalusteni pohjana toimivat vanhat, "hylätyt" perinteiset maisemataulut ns.toritaide.Yllättäviä yhdistelmiä, maisemaan kuulumattomia esineitä ja asioita, fantasian omaisia kuvia. Instagramisssa voit käydä tutustumassa pääosin kierrättäen sisustettuun kotiimme@one.peculiar.home Näyttely nähtävissä 18.9.2020 saakka. Tervetuloa! BioPaavolle, olemme avoinna pääsääntöisesti arkipäivisin klo. 9-15 Järjestämme jatkossakin näyttelymahdollisuuden kaikille kiinnostuneille taiteilijoille. Tule tutustumaan tilaamme. Ota yhteyttä; BioPaavo, Anja Ståhl, 0405284395 tai sähköpostilla, anja.stahl@jamk.fi.
Facebook post by BioPaavo BioPaavossa mietittiin tänään, kuinka Keski-Suomeen rakentuisi biokaasuekosysteemi. Päivän avasi VTT:n tutkimustiimin vetäjä Jouni Hämäläinen yhdessä JAMK University of Applied Sciences Biotalousinstituutin projektipäällikkö Merja Rehn. Tilaisuutta valvoi toimistokoira Sessi. Elinkeinoministeri Mika Lintilä totesi puheenvuorossaan, että Keski-Suomi on biokaasun pioneerimaakunta, jossa on tehty ja tehdään koko alaa eteenpäin vievää työtä sekä tutkimuslaitosten että yritysten toimesta. Erikoistutkija Eemeli Tsupari VTT:stä avasi Hawuja-hanketta, jonka tavoitteena on hukkalämpö- ja jätevirtojen hyödyntämisen kehittäminen yhdessä yrityskumppaneiden kanssa. Yhteistyötä viriteltiin yli maakuntarajojen mm. PirkaBion kanssa, ja iltapäivän työryhmissä yhteistyön merkitys entisestään korostui. Pysykää kuulolla.
Facebook post by BioPaavo Perjantaina 4.9. juhlitaan yrittäjiä BioPaavossa! 💐☕️
Facebook post by BioPaavo Tällä viikolla BioPaavossa on esillä MataDigi-hanke: Maatalouden digitaaliset verkko-opetusaineistot yrittäjille. Hankkeessa kehitettiin monenlaisia tiedonvälitysmalleja maatalousyrittäjille. Biobord.eu-alustalta löytyy MataDigi-foorumi, josta löytyy tietoa vaikkapa apilasta nurmikasvina ja maanparantajana. Katso lisää: https://forum.biobord.eu/t/apila-osa-1-erilainen-nurmikasvi/1024 https://forum.biobord.eu/t/apila-osa-2-maanparantaja/1023

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella.

Ota yhteyttä

Rehn Merja

Rehn Merja

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505189766
Kuisma Tiina

Kuisma Tiina

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042