Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti viime joulukuussa Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen. Yrityskiihdyttämön toimitila Saarijärvellä sai nimikilpailun kautta nimekseen BioPaavo. Yrityskiihdyttämön tavoitteena on toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille.

BioPaavossa tapahtuu

Yrityskahvit verkon välityksellä torstaisin klo 14-15, tervetuloa mukaan!

Koronavirusepidemia vaikuttaa yrityksiin monin tavoin, nakertaa tulovirtoja, herättää huolta ja kysymyksiä. Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo auttaa: etsitään yhdessä vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin.

Järjestämme kerran viikossa yrittäjille virtuaaliset iltapäiväkahvit, joihin voi osallistua verkkoyhteydellä mistä vain – omat pullat ja kahvit mukaan. Iltapäiväkahvien tavoitteena on jakaa tietoa yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi tarjolla olevista keinoista, kuulla asiantuntijoita, etsiä yhdessä ratkaisuja ja keskustella päivänpolttavista aiheista.

BioPaavon yrityskahvit tarjolla joka torstai klo 14-15.

Tervetuloa mukaan ZOOMin kautta. ZOOMin käyttöön tarvitaan:

  • verkkoyhteydellä varustettu laite (tietokone, älypuhelin tai tabletti)
  • Zoom Client for Meeting -ohjelma tai mobiilisovellus Zoom Cloud Meetings (Android, IOS). Lataa maksuton sovellus täältä: https://jamk.zoom.us/download 
  • kuulokemikrofoni ja videokuvan jakamiseen web-kamera

Linkki virtuaalitapaamiseen

Linjat avautuvat 15 min ennen kahvittelun alkua, jotta voit varmistaa yhteyden toimivuuden ajoissa.

BioPaavo kahvit ovat kesätauolla! Tavataan kahveilla jälleen torstaina 6.8.2020!

Haluamme kuulla teitä hyvät yrittäjät, joten kokoamme BioPaavon yrityskahvien teemat ja vieraat teidän toiveiden ja tarpeiden pohjalta.

Tilaisuuksia järjestävät yhteistyössä Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo –hanke, BioPaavon Vintin yrittäjät sekä Saarijärven kaupungin elinkeinoyksikkö.

Esitykset Yrityskahvien aiempiin esityksiin pääset tutustumaan tästä. Tutustu

Biotalouden yrityskiihdyttämö

Mitä biotalous on käytännössä? Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää kestävästi uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. BioPaavo on ensimmäinen puhtaasti biotalouteen keskittyvä yrityskiihdyttämö Suomessa.  Meidän tavoitteenamme on vahvistaa, löytää, ja myös synnyttää uutta liiketoimintaa, joka liittyy biotalouden toimintaympäristöön: metsään, maatalouteen, uusiutuvaan energiaan, veteen ja ympäristöön.

Biotalous on merkittävä koko kansantaloudelle. Vuonna 2018 biotalouden tuotos oli 17 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta eli 73 miljardia euroa ja se työllisti reilut 300 000 henkeä. Biotalousalalla on vahva kasvupotentiaali, jonka yhtenä haasteena on osaavan työvoiman tarve. Yrityskiihdyttämön tavoitteena onkin toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille. 

BioPaavossa kipinöi -blogi

Uuden edessä
17.4.2020 6:14

Uuden edessä

Lupauduin kirjoittamaan blogikirjoituksen. Eka kertaa. Olen hieman huono sanomaan ei mihinkään uuteen ja niinpä tässä nyt taas ihmettelen, m...
Yrittäjyyttä voidaan tukea myös verkossa
16.4.2020 6:49

Yrittäjyyttä voidaan tukea myös verkossa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti joulukuussa Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen, joka sai nimekseen BioPaavo...

BioPaavo Facebookissa

Facebook post by BioPaavo Hei! Osallistuitko keväällä/alkukesästä BioPaavo Yrittäjäkahveille? ☕️ Käy vastaamassa lyhyeen kyselyyn osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/B4889769EEB726E5 ja anna palautetta. Kyselyllä kerätään myös toiveita syksyllä jatkuvien kahvien aiheiksi! 😊
Facebook post by BioPaavo BioPaavon väki toivottaa lämpöistä keskikesän juhlaa kaikille! BioPaavon tiimiläiset Tyky -retkellä Summassaaren Haikankärjessä. Saarijärven Paavon maisemissa on hyvät retkeilymaastot.
Facebook post by BioPaavo Myös me BioPaavossa hyödynnämme Biobord-alustan tarjoamia mahdollisuuksia löytää uusia yhteistyökumppaneita ja verkstoitua alan toimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Alusta löytyy osoitteesta https://biobord.eu/ #Biobord #RDI2cluB
Facebook post by BioPaavo Tällaisiin tunnelmiin päättyi 5G maataloudeen tukena -työpaja. Paljon hyvää keskustelua, tästä jatketaan!
Facebook post by BioPaavo 5G maatalouden tukena -työpaja on täydessä vauhdissa, ja osallistujia on yrityksistä koulutus- ja tutkimusorganisaatioihin, ja edunvalvonnan edustajiin. Aivoriihissä - Hinkalo, Koppa ja Laari - pohdiskellaan parhaillaan esimerkiksi, mitä mahdollisuuksia 5G voisi tuoda maatalousliiketoiminnalle, mitä haasteita siihen liittyy, miten datan omistajuudesta huolehditaan, ja mitä uutta 5G tuo vaikkapa täsmäviljelyyn.
Facebook post by BioPaavo 5G maatalouden tukena -työpaja on alkamassa. Viime hetken valmistautuminen käynnissä!
Facebook post by BioPaavo BioPaavon yrittäjäkahveilla nuoria kuuntelemassa kesätyöpaikka mahdollisuuksista. Osallistujia myös verkon kautta. #saarijärvenyrittäjät #saarijärvenkaupunki #kesätyö #biotalous #jamkagrologit
Facebook post by BioPaavo Tänään etsitään BioPaavon Yrittäjäkahveilla nuorille kesätyöpaikkoja. Luonnonvara-puolella vain mielikuvitus on rajana kevytyrittäjyydelle. Metsät ovat pian täynnä marjoja ja sieniä. Ahkeraa kesätyöporukkaa tarvitaan puutarha- ja maatiloilla. Kesämökkiläisille voidaan tarjota monenlaisia palveluita ja mitä muuta? Zoomaile taas mukaan https://jamk.zoom.us/j/5813300771 tai kävele sisään BioPaavoon, Kauppakatu 5, Paavon aukio, Saarijärvi.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella.

Ota yhteyttä

Rehn Merja

Rehn Merja

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505189766
Tarvainen Tiina

Tarvainen Tiina

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042