Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti aloitti viime joulukuussa Biotalouden yrityskiihdyttämö -hankkeen. Yrityskiihdyttämön toimitila Saarijärvellä sai nimikilpailun kautta nimekseen BioPaavo. Yrityskiihdyttämön tavoitteena on toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille. 

BioPaavossa tapahtuu

Yrityskahvit verkon välityksellä kaksi kertaa viikossa, tervetuloa mukaan!

Koronavirusepidemia vaikuttaa yrityksiin monin tavoin, nakertaa tulovirtoja, herättää huolta ja kysymyksiä. Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo auttaa: etsitään yhdessä vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin.

Järjestämme kaksi kertaa viikossa yrittäjille virtuaaliset iltapäiväkahvit, joihin voi osallistua verkkoyhteydellä mistä vain – omat pullat ja kahvit mukaan. Iltapäiväkahvien tavoitteena on jakaa tietoa yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi tarjolla olevista keinoista, kuulla asiantuntijoita, etsiä yhdessä ratkaisuja ja keskustella päivänpolttavista aiheista.

BioPaavon yrityskahvit tarjolla joka tiistai klo 18-19 ja torstai klo 14-15.

Tervetuloa mukaan ZOOMin kautta. ZOOMin käyttöön tarvitaan:

  • verkkoyhteydellä varustettu laite (tietokone, älypuhelin tai tabletti)
  • Zoom Client for Meeting -ohjelma tai mobiilisovellus Zoom Cloud Meetings (Android, IOS). Lataa maksuton sovellus täältä: https://jamk.zoom.us/download 
  • kuulokemikrofoni ja videokuvan jakamiseen web-kamera

Linkki virtuaalitapaamiseen

Linjat avautuvat 15 min ennen kahvittelun alkua, jotta voit varmistaa yhteyden toimivuuden ajoissa.

Ti 7.4. aiheina

  • Kokemuksia ja kuulumisia: mikä yrityksissä mietityttää? Kysymyksiä, joihin tarvitsee vastauksia juuri nyt? Ehdota aiheita ennakkoon!

Haluamme kuulla teitä hyvät yrittäjät, joten kokoamme BioPaavon yrityskahvien teemat ja vieraat teidän toiveiden ja tarpeiden pohjalta.

Tilaisuuksia järjestävät yhteistyössä Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo –hanke, BioPaavon Vintin yrittäjät sekä Saarijärven kaupungin elinkeinoyksikkö.

Esitykset Yrityskahvien aiempiin esityksiin pääset tutustumaan tästä. Tutustu

Biotalouden yrityskiihdyttämö

Mitä biotalous on käytännössä? Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää kestävästi uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. BioPaavo on ensimmäinen puhtaasti biotalouteen keskittyvä yrityskiihdyttämö Suomessa.  Meidän tavoitteenamme on vahvistaa, löytää, ja myös synnyttää uutta liiketoimintaa, joka liittyy biotalouden toimintaympäristöön: metsään, maatalouteen, uusiutuvaan energiaan, veteen ja ympäristöön.

Biotalous on merkittävä koko kansantaloudelle. Vuonna 2018 biotalouden tuotos oli 17 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta eli 73 miljardia euroa ja se työllisti reilut 300 000 henkeä. Biotalousalalla on vahva kasvupotentiaali, jonka yhtenä haasteena on osaavan työvoiman tarve. Yrityskiihdyttämön tavoitteena onkin toiminnallaan rakentaa viestiä, joka vahvistaa mielikuvaa biotalousalan merkityksestä ja potentiaalista niin yrityksille, kuin tuleville ja nykyisille alan opiskelijoille. 

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella.

Ota yhteyttä

Elinkeinojohtaja Jyrki Rahkonen, 040 581 5964, etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi 
Yritysneuvoja Tiina Toivonen, 044 459 8300, etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi

facebook.com/BioPaavo/

Rehn Merja

Rehn Merja

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505189766
Tarvainen Tiina

Tarvainen Tiina

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology